fbpx

Liposuctie man borst

Overweegt u als man een liposuctie van de borst? Borstvorming bij mannen komt regelmatig voor. Veel mannen ervaren dit als een gênant probleem, waar een oplossing voor gezocht wordt. Gynaecomastie, zoals mannelijke borstvorming wordt genoemd, kan zich al in de puberteit voordoen. Vaak verdwijnt de borstvorming net zo spontaan als dat het gevormd is. Bij mannen die op middelbare leeftijd te maken krijgen met borstvorming is van spontane verdwijning doorgaans geen sprake. Een borstverkleining voor een man of liposuctie man borst kan als behandeling toegepast worden.

Liposuctie man borst.
Liposuctie man borst.
Borstverkleining man

Borstvorming bij mannen kan zowel lichamelijk als psychisch problemen veroorzaken en klachten met zich meebrengen. Als uw dagelijkse leven wordt beperkt en u niet meer kunt of wilt sporten, zonder dat ongemakkelijke gevoel, dan biedt alleen een borstverkleining een oplossing. Afhankelijk van de structuur van het onderliggende weefsel volstaat bij de meeste mannen een liposculptuur. Als er ook sprake is van klierweefsel, dan wordt dit onderhuids verwijderd. Gynaecomastie kan naast een onschuldige oorzaak ook een gevolg zijn van een ernstigere aandoening. Borstvorming bij mannen kan door schildklier afwijkingen, leverziektes maar ook tumoren in de testikels of bijnieren veroorzaakt worden. Als er een vermoeden is dat uw borstvorming hiervan een gevolg is, is liposuctie of een borstverkleining niet de geschikte behandeling. Tijdens een intakegesprek wordt uw gezondheid dan ook uitvoerig besproken en bekeken of er mogelijke contra-indicaties aanwezig zijn. De arts bekijkt uw borstvorming en bepaalt welke techniek de beste resultaten biedt. Liposuctie kan worden toegepast met behulp van het innovatieve Vasersysteem, waarbij het vet vloeibaar wordt gemaakt. Bijkomend voordeel van de Vaser techniek is dat de gebruikte sonde warmte afgeeft, waardoor uw huid krimpt en strakker wordt.

Liposuctie man borst met goede resultaten

De ingreep vindt meestal plaats onder lichte sedatie. Bij sedatie slaapt u, maar bent u snel wakker te maken. Ondanks de lichte slaap voelt u niets van de ingreep die plaatsvindt. Na de ingreep bent u na een korte verkoevertijd, in de kliniek, klaar om naar huis te gaan. De liposuctie vindt plaats via een aantal minuscule incisies, waar een grote hoeveelheid verdovende vloeistof in wordt gebracht. De vloeistof heeft een korte inwerktijd. Vervolgens wordt de Vaser techniek toegepast. De sonde maakt via geluidsgolven het vet vloeibaar, waarna het met een canule weggezogen kan worden. Na de liposuctie man borst worden de incisies afgedekt met pleisters. In sommige gevallen wordt er gehecht. Na een week worden de hechtingen weer verwijderd. Van het achterblijven van ontsierende littekens is in beide situaties geen sprake. De eerste weken draagt u een bandage of een zogenaamd elastisch korset om zwellingen tegen te gaan. Het is belangrijk om de drukkleding te blijven dragen zolang de arts u dit advies geeft. Kort na de ingreep kunt u ongemakken als stijfheid en een beurs gevoel ervaren. Na een aantal dagen voelt u zich aanmerkelijk beter en doorgaans kunt u uw werkzaamheden na een week hervatten. Eventueel kunt u lymfedrainage, bij een manueel therapeut ondergaan om de lymfeomloop te stimuleren. Dit kan het herstel versnellen. Advies over lymfedrainage krijgt u van de cosmetisch arts.

Blijvende resultaten borstverkleining

Resultaten van de liposculptuur zijn blijvend. Vetcellen die tijdens de ingreep verwijderd worden, komen niet terug. Uw huid wordt strakker en u zit beter in uw vel. Na de ingreep kunt u weer alle sporten doen die u graag beoefend. Ook zwemmen, naar de sauna en genieten van een zonnige dag op het strand zijn activiteiten die u met plezier onderneemt. De arts kan u adviezen geven om na de liposculptuur behandeling zeker te blijven sporten en regelmatig te bewegen. Een gezonde levensstijl geeft de overige vetcellen in uw lichaam nauwelijks kans om zich te ontwikkelen. Uw lichaam behoudt de juiste verhoudingen.

Kosten borstverkleining bij mannen

De kosten voor borst liposuctie bij mannen lopen uiteen. De prijzen verschillen per kliniek en worden door diverse factoren beïnvloed. De naam en locatie van de kliniek spelen mee, maar ook de ervaring van de arts die de behandeling uitvoert kan van invloed zijn. Daarnaast zijn de gebruikte liposuctie techniek en de wijze waarop de verdoving wordt uitgevoerd medebepalend voor de prijs van de behandeling. U kunt prijzen met elkaar vergelijken door bij een aantal klinieken prijsopgaves aan te vragen. Informeer bovendien bij uw zorgverzekeraar of vergoeding mogelijk is. Indien er sprake is van een medische noodzaak en u kunt dit onderbouwen dan kan een zorgverzekeraar de kosten volledig of gedeeltelijk vergoeden. Liposuctie is een persoonlijke ingreep, waarbij iedereen een ander verwachtingspatroon heeft. Laat u vrijblijvend voorlichten over de behandeling, de resultaten en de kosten. De artsen van Acura Medisch Centrum staan voor u klaar. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie man borst’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu