fbpx

Liposuctie nek

Overweegt u een liposuctie van de nek? Vetophopingen kunnen zich op verschillende plaatsen in uw lichaam voordoen. Regelmatig worden zowel mannen als vrouwen geconfronteerd met een overtollige vetophoping in de nek, ook wel buffalo hump genoemd. Het vet dat zich hier ophoopt, kan in grootte variëren en laat zich niet zomaar uit zichzelf verwijderen. Naast een gevolg van overgewicht kan een buffalo hump veroorzaakt worden door de ziekte van Cushing, HIV-medicatie, het gebruik van steroïden en hypofyse tumoren. Afhankelijk van de oorzaak kan de buffalo hump met behulp van een liposculptuur of liposuctie nek behandeld worden.

Liposuctie nek.
Liposuctie nek.
Ongewenste vetophopingen verwijderen met liposuctie nek

Overgewicht kan in zekere mate bijdragen aan het ontstaan van, wat in de volksmond ook wel eens een speknek wordt genoemd. Vet stapelt zich op op verschillende plaatsen en uiteindelijk ook bij uw nek. Gewichtsverlies, in combinatie met voldoende lichaamsbeweging kan een zeker gedeelte van het vet verwijderen. Als u merkt dat ondanks het continueren van het bewegen en gezond eten de buffalo hump hardnekkig aanwezig blijft, kunt u een behandeling overwegen. Vaak is een bult in uw nek ontsierend en kan het zowel lichamelijke als psychische klachten veroorzaken. Schaamtegevoelens en depressieve gedachten komen regelmatig voor indien er sprake is van overmatig vet in de nekstreek. Met behulp van een liposuctie kan dit overtollige vet op vrij eenvoudige wijze worden verwijderd. Voordat een behandeling plaats kan vinden, wordt uw geschiktheid bekeken door een ervaren arts. In geval van een medische oorzaak of in geval van medicijngebruik kan getracht worden om de oorzaak aan te pakken en voor een gewijzigde dosering te kiezen. Heeft u een gezond BMI en is er sprake van vet dat zich niet laat verwijderen ondanks gezond leven? Dan biedt een liposuctie van de nek ook in uw geval naar verwachting prima resultaten.

Nek liposculptuur behandeling op maat

De liposuctie techniek is relatief veilig en kent nauwelijks bijwerkingen. Het is een behandelmethode die regelmatig wordt toegepast en waar bovendien succesvolle resultaten mee behaald worden. Het verwijderen van overtollig vet in uw nek verbetert niet alleen de vorm van uw lichaam, het verbetert bovendien de kwaliteit van leven. De bult in uw nek kan gevolgen hebben voor de manier waarop u uw hoofd kunt draaien en uw nek kunt bewegen. Uw schouders kunnen strammer en stijver worden. Kortom op den duur wordt u beperkt in uw bewegingsvrijheid. Een opvallende bult in uw nek is daarnaast ontsierend en valt altijd op, welke kleding u ook draagt. Met een kortdurende liposuctie nek behandeling wordt het vet weggezogen en krijgt u weer een strakke huid. De behandeling kan zowel met een plaatselijke verdoving als sedatie worden uitgevoerd. Via meerdere kleine incisies worden verdovende vloeistoffen ingespoten. Het duurt zo’n 15 tot 20 minuten voordat de vloeistof is ingewerkt en de arts het vet vloeibaar kan maken. Dit wordt gedaan met radiogolven via het Vasersysteem. Bijkomend voordeel van deze techniek is dat de sonde de huid verwarmt waardoor deze krimpt en strakker wordt. De volledige behandelduur is niet langer dan 1,5 tot 2 uur.

Veilige liposuctie van de nek

Na afloop van de liposuctie ingreep worden de wondjes afgeplakt. Omdat niet alle vloeistof tijdens de ingreep is verwijderd, kan er nog sprake zijn van nalekken. Dit neemt vanzelf af en is niets om u zorgen over te maken. U draagt een bandage of een elastisch korset om de zwellingen tegen te gaan. Van de arts krijgt u te horen hoelang u deze drukkleding dient te dragen. Kort na de ingreep is er nog niet veel zichtbaar van de liposuctie. Uw lichaam heeft tijdig nodig om te herstellen. Langzaamaan worden de resultaten zichtbaar. Na drie tot zes maanden is het eindresultaat bereikt. De bult in uw nek is verdwenen en uw huid is strakgetrokken. Goed om te weten is dat de resultaten blijvend zijn. Eens de vetcellen verwijderd zijn, kunnen ze niet terug komen. Als de vetophoping een gevolg is geweest van overgewicht dan is het verstandig om gewichtstoename te vermijden. Gewichtsschommelingen kunnen de andere vetcellen in uw lichaam activeren, waardoor uw lichaamsverhoudingen verstoord worden. Streef naar een actief leven waarin u voldoende beweegt en kiest voor een verantwoord, afwisselend voedingspatroon.

Prijzen liposuctie nek

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Liposuctie één zone€ 1.295
+ tweede zone€ 695
+ derde en elke volgende zone€ 595

De ingreep is echter persoonlijk. Dat betekent dat u tijdens een intakegesprek een overzichtelijke prijsopgave ontvangt, waarbij alle kosten nader toegelicht worden. Hiermee wordt voorkomen dat u achteraf onaangenaam verrast wordt, door extra bijkomende kosten. In geval van medische noodzaak of ernstig psychische klachten kan een zorgverzekeraar soms een kosten vergoeding verstrekken. Meer weten over de mogelijkheden van liposuctie? Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie nek’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie nek – FAQ

1. Wat is nek liposuctie?

Liposuctie van de nek is gerichte verwijdering van opgehoopt vet onder de kin en in de nek. Het gaat om vet dat zich niet vanzelf laat verwijderen, waardoor u een ‘dikke nek’ heeft. Door het uitvoeren van liposuctie verjongt uw uiterlijk en wordt het overtollige vet verwijdert.

2. Is liposuctie van de nek effectief?

Liposuctie is een effectieve manier om ongewenst vet weg te zuigen. De verwijderde vetcellen keren niet terug, hoewel er een kans is dat de achtergebleven vetcellen zich in de loop van de tijd kunnen ontwikkelen. Artsen adviseren een actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon, omdat gewichtstoename nieuwe ongewenste vetophopingen kan veroorzaken.

3. Is nek liposuctie veilig?

Liposuctie behandelingen worden al tientallen jaren door artsen uitgevoerd. Wanneer de ingreep door een ervaren arts wordt uitgevoerd, is de kans op complicaties zoals infecties of opvallende littekens uiterst klein. Onze ervaren artsen passen de ingreep toe en streven samen met u naar een vlot herstel.

4. Hoelang duurt het herstel?

Over het algemeen duurt het volledige herstel van een liposuctie behandeling drie tot zes weken. In de weken na de ingreep nemen de zwellingen af en ziet u hoe de resultaten zich ontwikkelen. Iedereen herstelt in zijn of haar eigen tempo.

5. Heeft een dikke nek invloed op mijn gezondheid?

De hoeveelheid vet rond uw nek wordt regelmatig in verband gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Ook is het een voorspeller van bepaalde gezondheidsproblemen zoals diabetes en een te hoog cholesterolgehalte.

6. Moet ik een compressie verband dragen na nek liposuctie?

Het dragen of gebruiken van compressie kleding en/of middelen is belangrijk tijdens de eerste weken na een liposuctie behandeling. Onze artsen adviseren om de compressie verbanden de eerste tijd dag en nacht te dragen. Het gebruik wordt langzaam afgebouwd. Draag de verbanden zolang de arts dit adviseert, het zorgt ervoor dat de weefsellagen goed met elkaar verkleven.

7. Hoe pijnlijk is liposuctie van de nek?

Liposuctie gebeurd met plaatselijke verdovingen, u ervaart geen pijn tijdens de ingreep. Het behandelgebied is na afloop gevoelig en gezwollen.

8. Waarom ziet mijn nek er vreemd uit na liposuctie?

Na de behandeling kan de huid er slap uitzien. Als uw huid nog voldoende elastisch is, ziet u na verloop van tijd dat de huid verstrakt. Het duurt enige tijd voordat het resultaat definitief is. Het is eventueel mogelijk om overtollige huid te laten verwijderen.

9. Kan nek liposuctie verkeerd gaan?

Een ‘mislukte’ liposuctie kan verschillende problemen veroorzaken, waaronder asymmetrie of een ingedeukte huid langs de nek. In ernstige gevallen ontstaan infecties, littekens of een vetembolie. Om het risico op complicatie te verkleinen volgt u de adviezen van de arts zowel voor als na de behandeling op.

10. Wat is de beste leeftijd voor nek liposuctie?

Liposuctie is een behandeling om vet te verwijderen, maar verbetert de verslapte huid niet. Typische liposuctie kandidaten zijn tussen de twintig en vijftig jaar. Jongere mensen hebben over het algemeen een goede huidelasticiteit, wat nodig is om een gelijkmatig resultaat te krijgen.

11. Kan ik mijn zij slapen na liposuctie van mijn nek?

Probeer te slapen met uw hoofd in een verhoogde houding en lig zo veel als mogelijk op uw rug. Slaapt u op uw zij? Gebruik extra kussens zodat u niet volledig op uw zij ligt en de nek niet te veel belast.

12. Is nek vet altijd hardnekkig?

Het is waarschijnlijk dat u naarmate u gewicht verliest, ook ziet hoe het vet in de nek afneemt. Een effectieve manier om vet kwijt te raken, is door het totale vetpercentage in uw lichaam te verlagen en een gezond gewicht na te streven. In sommige gevallen en op bepaalde plaatsen in het lichaam laat vet zich niet volledig verwijderen, de nek is hiervan een voorbeeld. Als u zich stoort aan het resterende vet, is liposuctie een verantwoorde manier om hier alsnog van af te komen.

13. Laat liposuctie littekens achter in mijn nek?

Postoperatieve littekens zijn onvermijdelijk. Door het gebruik van moderne technieken en het maken van kleine incisies zijn de littekens echter vaak onzichtbaar.

14. Wat kan ik vier maanden na de liposuctie verwachten?

Gemiddeld zijn de zwellingen en blauwe plekken na vier maanden fors verminderd. De eerste resultaten ziet u ontstaan in de dagen en weken na de behandeling, als de zwellingen verminderen. Het kan vier tot zes maanden duren voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen.

15. Verandert liposuctie mijn figuur?

Uw lichaamstype verandert niet, maar de procedure past wel de lichaamsverhoudingen en contouren aan.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu