fbpx

Liposuctie oksel

Overweegt u een liposuctie van de oksels? Storende vetophopingen op uw heupen, buik, bovenbenen en knieën. Vrijwel iedereen kijkt wel eens hoofdschuddend in de spiegel. Uw favoriete broek zit nog altijd lekker, maar het is dát vetrandje dat over uw broekband uitspringt en dan uw lievelingslaarzen die eigenlijk bij de kuiten wat strakgespannen zitten. Het zijn bekende probleemgebieden. Tegenwoordig is er een toenemende groep mensen die zich stoort aan vet bij de oksels. Met behulp van een liposculptuur of liposuctie oksel kan dit behandeld worden.

Liposuctie oksel.
Liposuctie oksel.
Vet onder oksel verwijderen met liposuctie

Vet kan zich overal ophopen, ook onder de oksels. Waar dit vet eerst niet opvalt, kunt u zich op een gegeven moment gaan ergeren aan het vet dat bovendien ook nog hardnekkig is. Sporten, afvallen, speciale armoefeningen. Niets helpt om het vet weg te krijgen. Als dan ook uw strapless jurk niet meer mooi staat door het vet onder de oksels kunt u zich ongelukkig voelen. U hoeft echter niet rond te blijven lopen met een vervelend gevoel. Vet onder uw oksel kan met behulp van een liposuctie oksel verwijderd worden. Liposculptuur is een behandeling die al jaren wordt toegepast. De laatste jaren heeft de behandeling veel innovatieve verbeteringen doorgemaakt, waardoor de herstelperiode beperkt is. Van grote, ontsierende littekens achteraf is geen sprake en de resultaten die bereikt worden zijn blijvend van aard. Vetcellen die verwijderd worden met de liposuctie komen niet terug.

Zweetklieren verwijderen met liposuctie oksel

Een van de bijkomende voordelen van een liposculptuur behandeling in het okselgebied is dat ook uw overactieve zweetklieren verwijderd kunnen worden. Mannen of vrouwen die te maken hebben met overmatig zweten kunnen een liposculptuur overwegen als behandeling tegen dit lastige probleem. Overmatig zweten kan uw sociale leven behoorlijk beperken. Hoe lastig is het niet om dagelijks meerdere overhemden of shirts te dragen en altijd rekening te moeten houden met het veelvuldig afspoelen van de oksels? De oorzaak van overmatig zweten blijft vaak een onbekende factor. Naast een botuline toxine behandeling kunt u dus ook een oksel liposculptuur overwegen. De resultaten zijn goed en bovendien blijvend van aard. Het zweten neemt af en u kunt weer volop genieten van het leven zonder klotsende oksels.

Innovatieve oksel liposculptuur

Acura Medisch Centrum maakt bij de liposuctie gebruik van het zogenaamde Vasersysteem. Dit betekent dat na het inspuiten en inwerken van een ruime hoeveelheid verdovende vloeistoffen via de incisies een sonde wordt ingebracht. De sonde geeft radiogolven af die het vet vloeibaar maken, waarna het op efficiënte wijze afgezogen kan worden. De warmte die de sonde afgeeft laat uw huid krimpen en verstrakken, waardoor het resultaat extra mooi is. Na afloop van de ingreep worden de incisies die zijn gemaakt afgeplakt met pleisters en u krijgt een drukverband aangelegd. Uit de wondjes kunnen nog korte tijd vloeistoffen lekken. Dit is tijdelijk. Laat de drukverbanden zitten zolang de arts u dit adviseert. Hiermee worden zwellingen en blauwe plekken tegengegaan. De liposculptuur duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het herstel verloopt vlot, waarbij er in uitzonderlijke situaties sprake is van bijwerkingen of complicaties. Liposculptuur is een veilige behandeling zolang u de instructies van de arts opvolgt en de behandeling uit laat voeren door een ervaren cosmetisch arts. De meeste mensen hervatten na een week tot tien dagen de werkzaamheden, al is dit afhankelijk van uw beroep en het soort werk dat u verricht.

Kosten en vergoedingsmogelijkheden liposculptuur oksel

Als u een liposculptuur overweegt, dan bereidt u zich voor op een mogelijke ingreep en zoekt u naar informatie. Tijdens uw zoektocht is het interessant om de verschillende klinieken en prijzen met elkaar te vergelijken. Iedere kliniek hanteert eigen tarieven en daar kunt u zeker uw voordeel mee doen. Naast de uiteindelijke prijs onder de streep is het voor u interessant om naar een aantal factoren te kijken. Welke verdovingstechniek wordt toegepast? Op welke manier wordt de liposuctie behandeling uitgevoerd? Kunt u na afloop van de behandeling terugvallen op nazorg van de arts? Om nog beter te vergelijken maakt u bij een aantal behandelaars een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Voelt u zich direct bij binnenkomst welkom? Heeft u een goed gevoel bij de arts die de behandeling uitvoert? Worden uw vragen naar tevredenheid beantwoord? Van belang zijnde vragen die bij het nemen van een beslissing belangrijk zijn. Acura Medisch Centrum hanteert overzichtelijke tarieven met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. De artsen streven samen met u naar optimale resultaten en begeleiden u vlot door de ingreep. Meer weten of wilt u een persoonlijke prijsopgave ontvangen? De kliniek is telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie oksel’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie oksel – FAQ

1. Is een liposuctie van de oksel veilig?

Het verwijderen van okselvet is een efficiënte en veilige procedure voor het wegzuigen van overtollig vet in het okselgebied. De ingreep laat minimale littekens achter en kent een korte hersteltijd. Enige tijd na de liposuctie gaat u naar huis om te herstellen.

2. Hoe pijnlijk is een oksel liposuctie?

De ingreep gebeurt met plaatselijke verdovingen. Ook wordt een grote hoeveelheid verdovende vloeistoffen in het behandelgebied geïnjecteerd. Het wegzuigen van het vet is niet pijnlijk. Napijn en een beurs gevoel na de liposuctie zijn tijdelijk en nemen snel af.

3. Hoelang duurt het herstel van liposuctie?

Na een liposuctie van de oksels gaan de meeste mensen binnen 7 tot 10 dagen weer aan het werk. Zware inspanningen worden afgeraden. Volledig herstel duurt 6 tot 8 weken en soms langer. U krijgt het advies om gedurende deze periode compressiekleding te dragen om de zwellingen te verminderen. Lichte ongemakken en blauwe plekken zijn niet ongebruikelijk.

4. Komt okselvet terug na liposuctie?

Nee, de verwijderde vetcellen zijn definitief verdwenen. Liposuctie is geen methode om af te vallen, maar een manier om hardnekkig vet te verwijderen dat niet reageert op dieet en lichaamsbeweging. Komt u na de liposuctie (veel) in gewicht aan dan kunnen nieuwe vetcellen zich vullen en vetophopingen vormen.

5. Kan liposuctie de lymfeklieren in mijn oksels beschadigen?

Liposuctie vernietigt de meeste lymfatische haarvaten in uw oksel. Deze schade is niet blijvend. De beschadigde haarvaten herstellen zich binnen een aantal weken na de liposuctie behandeling.

6. Beschadigt liposuctie de zenuwen?

Liposculptuur is een veilige ingreep. Ernstige complicaties zijn zeldzaam, maar zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s om rekening mee te houden. Bloedingen, infecties, gevoelloosheid en zenuwbeschadiging kunnen zich voor doen. Het moderne Vaser systeem minimaliseert de risico’s.

7. Mag ik na de oksel liposuctie deodorant gebruiken?

Omdat u de eerste weken compressiekleding draagt, is het gebruik van deodorant afgeraden. Het is belangrijk om zware lichamelijke inspanningen en tillen tot zes weken na de operatie te vermijden.

8. Hoe moeilijk is het om hardnekkig okselvet te verliezen?

Opgehoopt okselvet kan resistent zijn voor lichaamsbeweging en een gezond voedingspatroon. Ondanks voldoende weerstands- of krachttraining blijft het vet zitten. Het opbouwen van de borstspiermassa en het versterken van de bovenarmen helpt bij het strakker maken van het gebied, waardoor het okselvet afneemt. De opbouw van spieren verbrandt calorieën en helpt bij gewichtsverlies.

9. Wat is de beste oefening na liposuctie van de oksel?

De arts geeft instructies en adviezen die u volgt in de weken na de ingreep. Enkel lichte oefeningen zijn in beginsel toegestaan. Voordat u begint met intensiever trainen of sporten, overlegt u met de arts. Hoewel liposuctie minimaal invasief is, blijft het een chirurgische ingreep.

10. Zijn mijn oksels twee weken na de liposuctie nog gezwollen?

Volledig herstel duurt zes tot acht weken. De zwellingen nemen geleidelijk af en u ziet hoe het resultaat zich ontwikkelt. Omdat iedereen anders is, zijn de ervaringen dat ook. De een hersteld sneller dan de ander. Het is normaal om twee weken na de liposuctie nog wat van de zwellingen en huidverkleuringen te zien.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu