fbpx

Liposuctie onderkin

In de loop van uw leven kan een onderkin ontstaan. Dit gebeurt door de opstapeling van vet. Veel vrouwen en mannen krijgen hier ongewenst mee te maken. Afvallen en het doen van oefeningen dragen meestal niet bij aan het bereiken van de gewenste oplossing. Een liposuctie onderkin of ‘onderkin liposuctie’ is een cosmetische ingreep die zorgt voor een blijvend resultaat en een onderkin die tot het verleden behoort.

Liposuctie onderkin.
Liposuctie onderkin.
Uw natuurlijke gezichtscontouren terug door liposuctie onderkin

Wilt u korte metten maken met een mogelijk verouderde en ontsierende uitstraling door een onderkin? Een liposuctie van de onderkin is een chirurgische behandeling, waarbij kleine vetophopingen worden weggezogen. Uw huid ziet er na de ingreep strakker uit. Bij een liposuctie onderkin wordt alleen vetweefsel verwijderd. De ingreep wordt met lokale verdoving uitgevoerd. Via een aantal kleine incisies wordt een verdovende vloeistof ingebracht. Nadat de vloeistof is ingewerkt zal de chirurg het vet via fijne canules opzuigen. De incisies worden gehecht en verbonden. Uw onderkin zal de eerste uren wat beurs aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt in de loop van de dag. Het is belangrijk om de eerste week na de onderkin liposuctie een drukmasker te dragen.

Voor wie is vet wegzuigen van de onderkin geschikt?

Als u een liposuctie onderkin overweegt dan komt u in eerste instantie voor een consult bij de behandelend specialist terecht. Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u aangeven wat uw verwachtingen en wensen van een liposuctie behandeling zijn. De arts brengt de mogelijkheden in beeld en bekijkt of uw verwachtingen realistisch en bovendien haalbaar zijn. Een intakegesprek is het aangewezen moment om al de vragen die u heeft te stellen. Goed beslagen ten ijs komen laat een chirurg gelijk zien dat u heeft nagedacht over de mogelijke ingreep en dat u serieus bent. Uw gezondheidstoestand wordt besproken, evenals eventuele medische aandoeningen en het gebruik van medicijnen. Zowel vrouwen als mannen die last hebben van een onderkin, kunnen in aanmerking komen voor een liposuctie onderkin. Het laten verwijderen van de opgehoopte vetcellen heeft uw gezicht niet alleen een slankere uitstraling, u krijgt ook een verbeterde gezichtsvorm.

Volg richtlijnen op voor het gewenste resultaat

Aangezien een liposuctie behandeling een chirurgische ingreep is, is de behandeling niet helemaal zonder risico’s. Complicaties kunnen zich bij elke operatie voordoen, zo ook bij een liposuctie behandeling. Liposuctie van de onderkin is een relatief veilige ingreep. Ongewenste bijwerkingen kunnen echter onder meer nabloedingen en een reactie op de verdoving zijn. Om het optimale resultaat te bereiken, is het bovendien van belang dat u zich houdt aan de richtlijnen die de behandelend specialist u geeft. Als onderdeel van een goede nazorg moet u voldoende bewegen, maar vermijd intensief sporten in ieder geval de eerste twee weken na de ingreep. Bij vragen of problemen na de liposuctie behandeling kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de kliniek. Het kan geruststellend zijn om te weten dat er iemand voor u klaar staat in geval van nood. Een goed geregelde nazorg is bij Acura Medisch Centrum een standaard onderdeel van cosmetische ingrepen en liposuctie behandelingen. De kliniek neemt zelf 1 à 2 dagen na de operatie contact met u op om te informeren naar het verloop van uw herstel.

Liposuctie onderkin FAQ

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie van de onderkin. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe ontstaan plaatselijke vetophopingen?
Erfelijke factoren, hormonale invloeden en huidveroudering leiden op sommige plaatsen tot overtollige vetophopingen. Ondanks een verantwoord voedingspatroon en regelmatig bewegen verdwijnt dit vet vaak niet. Het ongewenste vet kan zich onder meer op de kin manifesteren. Liposuctie is een geschikte behandeling om dit opgestapelde vet te verwijderen.

2. Hoe wordt een onderkin liposuctie uitgevoerd?
Het doel van de liposuctie is het terugbrengen van de natuurlijke contouren van uw gezicht. Gedurende de behandeling worden kleine incisies aangebracht, waarin een kleine canule wordt geplaatst. Na het inspuiten van verdovende vloeistoffen kan het overtollige vet worden verwijderd.

3. Ben ik geschikt voor een liposuctie van de onderkin?
Liposuctie is een techniek die bij mannen en vrouwen toegepast kan worden. Heeft u last van een ontsierende onderkin en wordt u gezichtscontour hierdoor verstoord? Het laten wegzuigen van de vetcellen door liposuctie kan uw gezicht een mooiere vorm geven. Uw geschiktheid voor een ingreep wordt tijdens een intakegesprek met een cosmetisch arts besproken.

4. Wordt de onderkin liposuctie onder narcose uitgevoerd?
Meestal wordt er gekozen om de liposuctie onder sedatie te doen. Door de verdoving voelt u nauwelijks iets van de behandeling. Als u erg angstig bent, bespreek dit dan vooraf met de cosmetisch arts. Het is mogelijk om een kalmerend middel te krijgen, zodat u ontspannen de behandeling ondergaat.

5. Wat kan ik verwachten na de liposuctie onderkin?
De napijn bij een liposuctie onderkin verschilt en is onder meer afhankelijk van uw eigen gevoel van pijn. Zowel blauwe plekken en stijfheid van het behandelde gebied kunnen onaangenaam aanvoelen. Vaak is een pijnstiller als paracetamol voldoende om het ongemak weg te nemen. Deze verschijnselen trekken weg in de dagen na de liposuctie. De zwellingen die zijn ontstaan als gevolg van de liposuctie hebben iets langer nodig om te herstellen en zijn na twee tot drie weken niet meer zichtbaar.

6. Hoe zijn de resultaten van een liposuctie van de onderkin?
Resultaten zijn niet direct na de liposuctie zichtbaar. De behandelde huid is gezwollen met blauwe plekken en rode verkleuringen. Uw huid heeft tijd nodig om strak te trekken en zich aan te passen aan de vernieuwde contouren. Gemiddeld duurt het zo’n drie maanden om te zien of behandeling geslaagd is. Al met al kan het meerdere maanden duren, voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn.

7. Waarom moet ik een bandage dragen na de liposuctie?
Na de liposuctie krijgt u een bandage aan de zijkant van uw hoofd en onder uw onderkin. De bandage is nodig om de huidlagen mooi aan elkaar te laten kleven. Afhankelijk van de omvang van liposuctie geeft de arts uw advies over de gebruiksduur van de bandage.

8. Welke risico’s brengt een onderkin liposuctie met zich mee?
Liposuctie is een veilige cosmetische behandeling met een kleine kans op complicaties en bijwerkingen. Algemene complicaties die zich bij iedere operatie voor kunnen doen, zijn ook bij een liposuctie van toepassing als mogelijk risico. Bloedingen, verstoorde wondgenezing, wondinfecties en allergische reacties komen soms voor. Bij of na een liposculptuur kan er sprake zijn van huidverkleuringen en vochtophopingen. U kunt de kans op onder meer infecties verkleinen door, indien van toepassing, ruim voor de liposculptuur te stoppen met roken en dit ook na de ingreep vol te houden.

9. Kan ik mijn werkzaamheden direct hervatten?
De meeste mensen die een liposuctie van de onderkin ondergaan, beginnen na een tot twee weken weer met het werk. De eerste dagen na de ingreep ziet uw gezicht er niet toonbaar uit. U kunt dan thuis wat huishoudelijke klusjes doen. Belangrijk is om druk op het behandelde gebied zoveel mogelijk te vermijden en te beperken. Wanneer u weer volledig uw werkzaamheden kunt hervatten, hangt ook af van het soort werk dat u verricht. De behandelend arts zal u hierover informeren.

10. Kan ik na de onderkin liposuctie direct naar de sauna?
De incisies die tijdens de ingreep zijn gemaakt, hebben voldoende tijd nodig om te herstellen. Artsen raden aan om gemiddeld 6 weken te wachten met het bezoeken van de sauna en genieten van een zonnige dag op het strand. De warmte die hierdoor op uw huid vrijkomt, veroorzaakt namelijk soms zwellingen die de genezing niet ten goede komen. Ook activiteiten als zwemmen en zonnebaden wordt afgeraden. Water zorgt er voor dat de randen van de wondjes week worden en niet optimaal kunnen herstellen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie onderkin’ een consult inplannen voor een liposuctie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu