fbpx

Liposuctie rug

Overweegt u een liposuctie van de rug? Overtollig lichaamsvet is hardnekkig en niet makkelijk te verwijderen. Ook na langdurig en consequent sporten en diëten is er weinig beweging in te krijgen. Het vet hoopt zich onder meer op bij uw heupen, op uw bovenbenen en op uw rug. Zowel mannen als vrouwen hebben soms last van irritante vetophopingen die er voor zorgen dat uw bh of andere kleding niet meer comfortabel zit. Een cosmetische ingreep zoals een rug liposuctie kan dan een oplossing bieden. Liposculptuur of liposuctie rug is een behandeling met blijvende resultaten.

Liposuctie rug.
Liposuctie rug.
Wegzuigen vet van de rug met liposuctie

Een rug liposuctie is een behandeling die uitkomst biedt aan mensen met een gezond BMI. Heeft u last van ontsierende vetophopingen op uw rug? Bent u regelmatig in beweging en is uw gewicht stabiel? Dan kan een arts u een liposuctie behandeling adviseren. Het is een ingreep die erop gericht is om uw lichaamscontouren te verbeteren. Liposuctie is, in tegenstelling tot wat nog regelmatig wordt gedacht, géén behandeling om op korte termijn gewicht kwijt te raken en af te vallen. Het laten verwijderen van vet met behulp van liposculptuur is een ingrijpende behandeling, waar een gedegen voorbereiding bij komt kijken. Lees uzelf in, in zowel de mogelijkheden, de behandeltechnieken, de resultaten en de kosten van de liposuctie rug behandeling. Liposculptuur is een cosmetische ingreep die zowel in Nederland als in het buitenland wordt aangeboden. Zoek en lees ervaringsverhalen van anderen en vergelijk de diverse aanbieders met elkaar. Voorbereiden heeft als voordeel dat u niet helemaal onwetend aan een intakegesprek begint. U heeft een idee van de manier waarop een liposuctie rug wordt uitgevoerd en hoe het herstel kan verlopen. Voor een objectieve vergelijking kunt u bij een aantal klinieken een kennismakingsgesprek inplannen. De keuze wordt immers niet alleen bepaald door het aangeboden tarief. Uw gevoel telt ook mee. Wordt u serieus genomen? Krijgt u het gevoel begrepen te worden? Heeft u een ‘klik’ bij of met de behandelend arts? Om ontspannen aan de ingreep te beginnen is het belangrijk dat u zich welkom voelt. Heeft u geen vertrouwen in de arts of kliniek? Maak dan kennis met een andere behandelaar.

Korte ingreep, blijvende resultaten

De liposuctie is een ingreep die zo’n 1,5 tot 2 uur duurt en die onder lichte sedatie wordt uitgevoerd. De manier waarop verdoving plaatsvindt, wordt met u besproken tijdens het intakegesprek bij de behandelend arts. Een roesje, sedatie, wordt regelmatig toegepast. Van de ingreep zelf voelt u niets. Om het vet optimaal af te kunnen zuigen, worden een aantal incisies gemaakt. Na het inspuiten van een grote hoeveelheid verdovende vloeistof maakt de arts het opgehoopte vet vloeibaar met het Vaser systeem. Bijkomend voordeel van deze techniek is dat de sonde die gebruikt wordt, warmte afgeeft aan de huid. Uw huid wordt daardoor strakker. De incisies worden in de meeste gevallen niet gehecht, maar afgeplakt met wondpleister. Het is mogelijk dat in het begin nog wat vloeistof uit de wondjes lekt. Dit is tijdelijk en stopt vanzelf. Voor een goede genezing is het dragen van drukkleding een must. Zwellingen worden verminderd en de onderliggende huidlagen krijgen de kans om aan elkaar te kleven. Het herstel na een liposculptuur verloopt over het algemeen vlot. Slechts in enkele gevallen is er sprake van bijwerkingen of complicaties. Hierbij kunt u denken aan slechte wondgenezing en infecties. Bij een normaal herstel hervatten de meeste mensen hun dagelijkse werkzaamheden zo’n zeven tot tien dagen na de ingreep. Pas na drie tot zes maanden is het eindresultaat bereikt. Liposuctie rug heeft blijvende resultaten. Het vet dat is verwijderd kan niet terugkomen. Om uw lichaamsverhoudingen te behouden is regelmatig bewegen een aanrader. Het spreekt voor zich dat gewichtsschommelingen er voor kunnen zorgen dat andere vetcellen zich kunnen vullen en zich op andere plaatsen in uw lichaam op hopen. Gevarieerde en gezonde voeding kan een gewichtstoename voorkomen.

Ervaringen liposuctie rug

Overweegt u een liposuctie om het opgehoopte rug vet te laten verwijderen van uw rug? Probeer dan ervaringsverhalen van anderen te lezen. U komt door deze verhalen meer te weten over zowel de ingreep zelf als over de resultaten, prijzen en behandelend artsen. Daarnaast kunt u bij een of meerdere klinieken een afspraak voor een intakegesprek maken. Vergelijk de manier waarop u wordt verwelkomd en hoe de informatie wordt gegeven met elkaar. Heeft u een goed gevoel bij de kliniek van uw keuze of kijkt u toch liever even verder? Voor een goed resultaat is het belangrijk om ontspannen en met vertrouwen de ingreep te ondergaan. Acura Medisch Centrum is bekend om de klantvriendelijkheid, de prima prijs-kwaliteitsverhouding en de hoge mate van zorgverlening. Meer weten? U maakt een afspraak telefonisch of door een e-mail te sturen. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie rug’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie rug – FAQ

1. Is liposuctie een goede behandeling voor hardnekkig rug vet?

Veel mensen worstelen dagelijks met opgehoopt, hardnekkig vet op plaatsen als de rug. Ondanks gezonde voeding, een verantwoord lichaamsgewicht en voldoende beweging lukt het niet om dit vet weg te krijgen. Liposuctie verminderd zogenaamde bh-rollen en rug rollen door het opgestapelde vet weg te zuigen. De behandeling verbetert de lichaamscontouren.

2. Is rug liposuctie veilig?

Liposuctie behandelingen behoren tot de veiligste cosmetisch chirurgische ingrepen. Gekende bijwerkingen zijn blauwe plekken, zwellingen en nabloedingen. Deze verschijnselen zijn tijdelijk en nemen vanzelf af. Ernstige risico’s zijn zeldzaam, maar op voorhand niet helemaal uit te sluiten. Hierbij kunt u denken aan het afsterven van huidweefsel en/of het ontstaan van een vetembolie.

3. Hoelang duurt het om te genezen na rug liposuctie?

De zwellingen beginnen al na enkele dagen af te nemen, maar het dragen van de geadviseerde compressiekleding moet doorgaan tot vier weken of langer na de ingreep. Enige mate van zwelling houdt langer aan, maar binnen een aantal dagen voelen de meeste mensen zich op hun gemak om weer aan het werk te gaan. Zware inspanningen vermijdt u vier tot zes weken.

4. Kan liposuctie mijn rug kleiner maken?

Liposuctie verwijdert overtollig vet op de rug met behulp van kleine canules. De arts brengt deze canules via incisies in onder de huid. Na het injecteren van verdovende vloeistoffen, maakt het Vaser systeem het vet vloeibaar en wordt het door de canule verwijdert. Behandeling is mogelijk van zowel de boven-, midden- als onderrug, waardoor uw lichaamsvormen verbeteren.

5. Kan liposuctie fout gaan?

Oorzaken van een teleurstellende liposuctie zijn asymmetrie. Er kunnen misvormingen optreden in het behandelgebied, waardoor een onevenwichtig uiterlijk ontstaat. Andere oorzaken zijn huidproblemen, zoals littekenvorming of een gerimpeld uiterlijk van de rug.

6. Verdwijnen de vetrollen op mijn rug na liposuctie?

Liposuctie verwijdert aanwezige vetcellen permanent, waardoor vetrollen verdwijnen. Er blijven weinig vetcellen over die nieuwe vetophopingen veroorzaken. Wees voorzichtig met gewichtsschommelingen en gewichtstoename, omdat dit op den duur de vorming van nieuwe vetrollen tot gevolg kan hebben.

7. Laat rug liposuctie een losse huid achter?

Liposuctie veroorzaakt geen losse huid en zelfs geen slappe huid. Om losse huid te voorkomen is uw huid nog voldoende elastisch op het moment dat de behandeling plaatsvindt. In de loop van de tijd wordt de huid voller, steviger en gladder. Natuurlijke lichaamsprocessen en stoffen als collageen, elastine en hyaluronzuur zorgen hiervoor. Wanneer uw huid weinig elasticiteit heeft, is het ontstaan van overtollige en losse huid wel mogelijk.

8. Verandert liposuctie mijn lichaamsvorm?

Na liposuctie heeft u nog steeds hetzelfde lichaamstype. De behandeling heeft invloed op de lichaamsverhoudingen en verbetert uw contouren. De vetrolletjes op de rug zijn verdwenen en u ziet er stralend uit in dat leuke jurkje met open rug.

9. Ziet mijn rug er slechter uit voordat resultaten zichtbaar worden?

Liposuctie heeft geen directe resultaten. Op de rug zijn zwellingen aanwezig die in de weken en maanden na de behandeling geleidelijk afnemen. Pas vanaf zes maanden na de liposuctie worden uiteindelijke resultaten verwacht. In de tussentijd is een hobbelig uiterlijk niet ondenkbaar.

10. Wat moet ik dragen na rug liposuctie?

Compressiekleding is nodig voor een vlotte herstelperiode en mooie resultaten. Deze kleding voorkomt de ontwikkeling van complicatie en littekens. Draag de kleding in overleg met de arts en gebruik deze zolang als nodig. Over de compressiekleding draagt u uw ‘normale’ kleding.

11. Ziet liposuctie er natuurlijk uit?

Liposuctie helpt bij het herstellen van de lichaamscontouren door af te rekenen met hardnekkig vet. De behandeling is niet bedoeld om snel wat kilo’s kwijt te raken en gebeurt alleen bij mensen die een verantwoorde BMI-waarde hebben.

12. Wat zijn alarmbellen na liposuctie?

Tekenen van infecties, zoals toenemende pijn, toename van zwellingen, warmte of roodheid. Ook pus dat uit de incisies lekt wijst op een infectie. Neem in dit soort situaties altijd contact op met de arts. Bijwerkingen en klachten die niet afnemen in de dagen na de behandeling wijzen niet meteen op complicaties, maar zijn wel reden om advies te vragen.

13. Waarom doet mijn rug pijn na liposuctie?

Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger voor pijn na een liposuctie, zo ook de rug. De wervelkolom is betrokken bij veel dagelijkse bewegingen. Zwellingen in het gebied belemmeren de vrijheid om te bewegen en dat kan pijn veroorzaken.

14. Heb ik na een rug liposuctie lymfe massage nodig?

Hoewel lymfe massage niet nodig is om mooie resultaten na een Vaser liposuctie te bereiken, helpt het soms om sneller te genezen. De eerste weken na de ingreep worden massages afgeraden.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu