fbpx

Liposuctie schaamstreek

Overweegt u een liposuctie van de schaamstreek? Vet hoopt zich niet alleen op bij opvallende plaatsen, zoals uw heupen of bovenbenen. Regelmatig worden ook gebieden zoals de schaamstreek door hardnekkig vet getroffen. Het teveel aan vet laat zich niet zomaar verwijderen en diëten wil vaak niet echt helpen. Toch is er een behandeling waarmee het overtollige vet in uw schaamstreek verwijderd kan worden. Liposculptuur of liposuctie schaamstreek kan voor een veilige en blijvende oplossing zorgen.

Liposuctie schaamstreek.
Liposuctie schaamstreek.
Tumescente liposuctie schaamstreek

Extra kilo’s kunnen hinderlijk zijn. Sommige mensen gaan zo onder de plaatselijke vetophopingen gebukt dat ze schaamtegevoelens ontwikkelen. Het sociale leven wordt beperkt door het hardnekkige vet dat ondanks een gezond voedingspatroon en regelmatig bewegen niet weg te krijgen is. De laatste jaren is de liposculptuur techniek verder ontwikkeld en verfijnd. Jaarlijks worden wereldwijd talloze ingrepen met succes uitgevoerd. Tijdens een behandeling wordt het overtollige vet op efficiënte wijze verwijderd. Hiervoor worden een aantal kleine incisies gemaakt in uw schaamstreek. De arts brengt vervolgens een grote hoeveelheid verdovende vloeistoffen in. Het duurt zo’n 15 tot 20 minuten voor de vloeistoffen zijn ingewerkt. Via de incisies wordt een kleine sonde ingebracht die radiogolven afgeeft om het vet vloeibaar te maken, de Vaser techniek. Voordeel van deze techniek is dat de sonde warmte afgeeft waardoor uw huid krimpt en strakker wordt. Hechten is bij liposuctie niet altijd nodig, vaak volstaat het afplakken van de incisies met pleisters. U draagt na de liposuctie schaamstreek een elastische broek. Dit is noodzakelijk om zwellingen en blauwe verkleuringen te verminderen. Hoelang u de drukkleding draagt, wordt door de behandelend arts geadviseerd. Schaf meerdere elastische broekjes aan. U kunt dan regelmatig de kleding verschonen. Zeker als er nog sprake is van lekkage uit de wondjes kan dat een schoner gevoel geven. Het herstel verloopt soepel, veelal kunt u na een week weer terug aan het werk.

Strakke resultaten liposculptuur schaamstreek

Uw schaamstreek herstelt zich snel van de liposuctie, waarbij de resultaten zich geleidelijk aan ontwikkelen. Uw huid wordt strakker en het vet is verdwenen. Na drie tot zes maanden is het eindresultaat bereikt. Het resultaat van de liposuctie die u laat uitvoeren is blijvend. Uiteraard kan het natuurlijke huidverouderingsproces niet gestopt worden. Bovendien is het noodzakelijk om in beweging te blijven en regelmatig te sporten. Gewichtstoename is niet wenselijk. Hierdoor krijgt het vet op andere plaatsen de kans om zich te vullen, waardoor uw lichaamscontouren nadelig beïnvloedt kunnen worden.

Geschiktheid liposuctie van de schaamstreek

Schaamstreek liposculptuur is een behandeling die zowel bij mannen als vrouwen die over een gezond BMI beschikken kan worden toegepast. Liposuctie is geen snel alternatief om af te vallen en gewicht te verliezen. Het is een behandeling waarmee opgehoopt, hardnekkig vet verwijderd kan worden om uw lichaamsvormen terug in verhouding te brengen. Een cosmetisch arts bekijkt en bepaalt uw geschiktheid voor de gewenste ingreep tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Daarbij wordt niet alleen naar uw gewicht gekeken, ook uw algemene gezondheid en medicijngebruik zijn daarbij van invloed. Geef uw wensen en verwachtingen van de liposuctie aan. Indien uw verwachtingen niet overeenkomstig de mogelijkheden zijn, kan de arts trachten uw verwachtingspatroon bij te stellen. In uitzonderlijke situaties kan een andere behandeling voorgesteld worden.

Veilige ingreep

Net zoals andere medische ingrepen dat hebben, kent ook de liposuctie bijwerkingen, risico’s en complicaties. Een ingreep die wordt uitgevoerd door een ervaren arts in een daartoe geschikte omgeving is relatief veilig en kent nagenoeg geen complicaties. Na afloop van de ingreep kan er nog wat verdovingsvloeistof uit de afgeplakte incisies lekken. Daarnaast kunt u een wat stijf en beurs gevoel ervaren. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf verdwijnen. In uitzonderlijke gevallen kan er sprake zijn van een slechte wondgenezing, infecties en teleurstellende resultaten. Teleurstellende resultaten zijn vaak een gevolg van een verkeerd verwachtingspatroon en niet van een verkeerd uitgevoerde liposuctie. Door u kort voor de ingreep en de weken erna te houden aan de instructies van de behandelend arts kunt u het herstel zelf positief beïnvloeden. Rokers wordt dan ook geadviseerd om ruim voor de liposuctie schaamstreek te stoppen met roken en dit tot ruim na de behandeling vol te houden. Roken heeft een nadelige invloed op de bloedcirculatie. Voelt u zich na de ingreep niet zeker of houdt u last van bijwerkingen? Neem dan altijd zo spoedig mogelijk contact op met de behandelend arts. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Vrijblijvend intakegesprek

Ervaart u een ongemakkelijk gevoel door het opgehoopte vet in uw schaamstreek? Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum vertelt de arts wat u kunt verwachten van een eventuele liposuctie behandeling. Het overtollige vet wordt in een kortdurende ingreep verwijderd om vervolgens niet meer terug te komen. Een afspraak maakt u zowel telefonisch als door een e-mail te sturen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie schaamstreek’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie schaamstreek – FAQ

1. Is liposuctie geschikt om vet in de schaamstreek te verwijderen?

Hardnekkig vet in de schaamstreek lijkt vaak resistent te zijn voor diëten en lichaamsbeweging. Liposuctie is een veilige behandelmethode om het vet op dergelijke plaatsen te verwijderen.

2. Is het slecht of ongezond om een dikke schaamstreek te hebben?

Een teveel aan vet in de schaamstreek is niet vreemd en komt vaak voor. Als u er last van heeft, zijn er manieren om het vet te verminderen of te verwijderen. Pas uw dieet aan en kies voor lichaamsbeweging op maat. Laat het vet zich niet verminderen en wilt u er alsnog van af? Liposculptuur biedt een oplossing.

3. Waarom stapelt vet zich op en rond het schaambeen?

Overtollig vet in de onderbuik en schaamstreek wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, genetica en levensstijl. In de eerste plaats zijn het de genen die bepalen waar vet zich in het lichaam opslaat. Vooral vrouwen zien dat vet de neiging heeft om rond de heupen en schaamstreek hardnekkig te zijn.

4. Wordt de schaamstreek groter na liposuctie?

Nee, liposuctie verwijdert vet maar vergroot of lift het behandelgebied niet.

5. Is liposuctie in de schaamstreek veilig?

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, uw gezondheid en het behandeladvies van de arts is liposuctie een veilige behandeltechniek. De ingreep gebeurt met plaatselijke verdovingen en veroorzaakt milde tot matige napijn. Hoewel liposculptuur als een veilige techniek wordt beschouwd, blijft het een medische ingreep waar gevaren en risico’s aan hangen. Denk hierbij aan infecties, (na)bloedingen, asymmetrische resultaten, veranderingen in het gevoel en allergische reacties.

6. Hoelang duurt de zwelling na liposuctie?

De zwellingen beginnen na de eerste week af te nemen, maar het dragen van de compressiekleding blijft nodig tot zeker zes weken na de liposuctie. De compressiebroekjes zorgen ervoor dat de huid- en weefsellagen goed aan elkaar kleven en de zwellingen verminderen.

7. Hoelang duurt het herstel na liposuctie van de schaamstreek?

Liposuctie is een chirurgische ingreep, waarbij vet uit de schaamstreek wordt weggezogen. Afhankelijk van uw herstelvermogen duurt het tot acht weken, voordat uw lichaam is genezen. Littekens op de incisieplaatsen zijn klein en vallen nauwelijks op.

8. Wat kan ik doen om de zwelling van de schaamstreek te verminderen?

Draag de compressiekleding zoals met de arts besproken. Koelen in het behandelgebied mag, let op dat u een ice-pack niet direct in contact met de huid laat komen. Beperk het gebruik van zout en drink dagelijks voldoende water. Neem geen bedrust, maar blijf in beweging door kleine wandelingen te maken. Gebruik de voorgeschreven ontstekingsremmende medicatie volgens voorschrift.

9. Wat doe ik beter niet na liposuctie?

Inspannende oefeningen en lichamelijk zware activiteiten vermijdt u tot zes weken na de liposuctie. Kies voor lichaamsbeweging met weinig impact, zoals wandelen. Bewegen is belangrijk om de zwellingen te verminderen en andere problemen te voorkomen.

10. Wat zijn de risico’s van liposuctie in de schaamstreek?

De risico’s van liposuctie zijn minimaal. Hoewel sommige mensen lichte bijwerkingen ervaren, verdwijnen deze normaal gesproken binnen enkele dagen. Kleine blauwe plekken en zwellingen zijn normaal bij liposuctie. Ernstige complicaties zoals beschadigingen aan zenuwen of bloedvaten doen zich zelden voor.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu