fbpx

Liposuctie Venlo

Overweegt u een liposuctie in Venlo of omgeving? Vet hoopt zich vaak op de verkeerde plaatsen op. Regelmatig bewegen en gezond eten zijn niet altijd een reden voor succes en het vet blijft hardnekkig zitten. Heeft u last van plaatselijke vetophopingen die zich niet laten verwijderden? Liposuctie is een cosmetische ingreep, waarmee het vet blijvend wordt weggezogen.

Liposuctie Venlo.
Liposuctie Venlo.
Liposuctie betekenis

Liposuctie of liposculptuur is de benaming voor het wegzuigen / verwijderen van onderhuids vet. Liposuctie in Venlo of omgeving gebeurt vaak met toepassing van het Vasersysteem. De doelstelling van de ingreep is vrij eenvoudig: de plaatselijke vetophopingen wegzuigen, zodat uw lichaamscontouren worden verbeterd. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum maken een aantal kleine incisies in de te behandelen gebieden. Vervolgens wordt een verdovende vloeistof ingespoten. Daarna wordt met het Vasersysteem het vet vloeibaar gemaakt, dit gebeurt met ultrasone geluidsgolven. U voelt niks van de liposuctie. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving, of na overleg met een roesje, uitgevoerd. Als u zich goed voorbereidt op de liposuctie, vergroot u zowel de kans op vlot herstel als op een mooi eindresultaat:

 • Medicijngebruik kan in de weken voor en na de ingreep volgens een ander doseerschema plaatsvinden. U ontvangt dit schema van de behandelend arts. Zeker in geval van bloedverdunners is het belangrijk om de instructies van de arts op te volgen.
 • Rokers wordt geadviseerd om ruim voor de liposuctie te stoppen. Tabaksproducten hebben een nadelige invloed op de doorbloeding. Ook na de liposuctie is het beter om een aantal weken niet te roken.
 • Drink vanaf 72 uur voor de ingreep geen alcohol meer en doe dit ook niet gedurende eerste dagen na de liposuctie. Alcohol verdunt het bloed, waardoor ongewenste bloedingen kunnen ontstaan.
 • Meldt u op de dag van de liposuctie tijdig in de kliniek, zodat u zo ontspannen mogelijk aan de ingreep kunt beginnen.
 • Laat u na de ingreep ophalen door een familielid en/of bekende. Rij niet zelfstandig naar huis toe.
Nabehandeling liposuctie in Venlo of omgeving

De liposuctie vindt plaats op poliklinische basis. Dat betekent dat u na de liposuctie korte tijd wordt geobserveerd of dat alles goed gaat met u. De behandelend arts geeft vervolgens toestemming om de kliniek te verlaten. De gemaakte incisies worden afgeplakt en na de liposuctie draagt u een elastische broek en/of drukkleding. Uit de wondjes kan nog wat verdovingsvloeistof lekken. Na uw ontslag uit de kliniek, kunt u thuis herstellen. De eerste dag doet u het naar verwachting rustig aan. Vanaf de tweede dag wordt geadviseerd voorzichtig rond te lopen en lichte huishoudelijke klusjes en/of activiteiten uit te voeren. Om zwellingen tegen te gaan en de verschillende weefsellagen te laten herstellen is het belangrijk om de bandage of elastische broek te blijven dragen. De arts geeft u advies over hoelang u de drukkleding of bandage blijft dragen. De meeste werkzaamheden kunnen kort na de liposuctie hervat worden. Overleg dit met de arts. Eventuele blauwe plekken die na de ingreep ontstaan, verdwijnen binnen 1 tot 2 weken na de liposuctie. Houdt u zich aan de instructies die u van de arts krijgt. Hiermee verkleint u de kans op het ontstaan van mogelijke complicaties en bijwerkingen zoals:

 • Slechte wondgenezing en infecties.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovingsmiddelen.
 • Asymmetrische resultaten en oneffenheden.
Aanbieding of goedkope liposuctie in Nederland

Als u heeft gezocht op liposuctie Venlo, bent u bij Acura Medisch Centrum in Weert aan het juiste adres. De kosten voor het laten wegzuigen van overtollige vetophopingen door middel van liposuctie worden niet automatisch door zorgverzekeraars vergoed. Als u een cosmetische ingreep overweegt, kan het de moeite lonen om aanbieders en kosten met elkaar te vergelijken. Liposuctie in Venlo of omgeving is geen goedkope ingreep. Acura Medisch Centrum heeft echter wel betaalbare tarieven. Wat de uiteindelijke prijs is voor een behandeling, is afhankelijk van het aantal lichaamszones dat u laat behandelen. Vergelijkt u liposuctie tarieven met elkaar? Overweegt u liposuctie in Nederland of liposuctie in Turkije? Let dan op hetgeen is inbegrepen in een behandeltarief. Acura Medisch Centrum biedt complete behandeltarieven, waarbij u achteraf niet met bijkomende kosten wordt geconfronteerd. Als u kijkt naar een liposuctie in Turkije, is het belangrijk om te weten dat u bijkomende kosten kunt verwachten in de vorm van reis- en verblijfskosten. Zeker bij een figuur verbeterende ingreep als liposuctie is het van belang dat u kunt communiceren met de behandelend arts. Bent u de taal niet en/of onvoldoende machtig dan kan al snel een eenzaam of onbegrepen gevoel ontstaan. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum in Weert spreken uw taal. Samen met u wordt gestreefd naar een optimaal eindresultaat. Meer weten of direct een afspraak maken voor een intakegesprek? U kunt de kliniek telefonisch bereiken.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie Venlo’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie Venlo – FAQ

1. Wat moet ik doen als voorbereiding op een liposuctie behandeling?

Bloedonderzoek en een medische evaluatie zijn nodig voor de ingreep. Als u medicijnen gebruikt, kan in overleg met de specialist een aangepast doseerschema voorgesteld worden. Stop ruim voor de geplande behandeling met roken. Vermijd het gebruik van aspirine, ontstekingsremmers en kruidensupplementen.

2. Welke vragen stel ik aan de specialist tijdens een consult?

Omdat liposuctie een chirurgische ingreep is, is het goed om te weten hoe ervaren de specialist is die u behandelt. Vraag welke resultaten u mag verwachten, hoe de herstelperiode eruit ziet en of er voor en na foto’s van eerdere behandelingen beschikbaar zijn.

3. Mag ik koffie drinken voor de ingreep?

De ingreep gebeurt met plaatselijke verdovingen. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te zijn op de behandeldag. Drink daarom veel water, maar beperk het gebruik van cafeïne vanaf 48 uur voor de liposuctie.

4. Hoeveel dagen rust is nodig na liposuctie?

Liposuctie is een poliklinische behandeling, waarbij u na de ingreep de kliniek verlaat. Binnen een paar dagen mogen normale, lichte werkzaamheden hervat worden. Ongeveer twee weken na de operatie zijn de meeste zwellingen en huidverkleuringen verdwenen. Het kan tot zes weken duren, voordat u weer alle zware fysieke activiteiten en sporten kunt hervatten.

5. Hoe kan ik het resultaat positief beïnvloeden?

Volg de nazorgadviezen van de specialist op en draag compressiekleding volgens voorschrift. Neem voldoende rust en luister naar uw lichaam. Probeer ook na de liposuctie niet te roken en zorg voor een stabiel gewicht.

6. Is liposuctie oncomfortabel?

Liposuctie is niet echt pijnlijk, omdat artsen werken met plaatselijke verdovingen. Na de ingreep en het uitwerken van de verdovende middelen kunt u zich enige tijd ongemakkelijk voelen.

7. Wat is een goede slaaphouding na liposuctie?

Afhankelijk van het behandelgebied, is het beter om niet volledig platliggend te slapen. Probeer een comfortabele houding te vinden, zonder dat u teveel woelt en draait.

8. Welk lichaamsdeel is pijnlijk bij liposuctie?

Liposuctie van de flank, de heupen en de rug neemt soms een verhoogd ongemak met zich mee. Dit ligt aan de aard van het behandelgebied en uw lichamelijke herstelvermogen.

9. Mag ik water drinken na de ingreep?

Het is belangrijk om uw lichaam goed te hydrateren na een liposuctie behandeling. Probeer dagelijks minimaal 2 liter water te drinken. Dit helpt bij het verminderen van de zwellingen, het reguleren van uw spijsvertering en het wegspoelen van achtergebleven vloeistoffen.

10. Kan mijn lichaam liposuctie afstoten?

Het afzuigen van vet is niet iets waartegen uw lichaam zich verzet. Vet is een lichaamseigen materiaal dat geen reacties veroorzaakt nadat het is verwijderd. De verwijderde vetcellen kunnen niet terugkomen. Komt u in gewicht aan, dan is het wel mogelijk dat nog niet ontwikkelde vetcellen zich vullen en een nieuwe vetophoping vormen.

11. Kan ik mezelf verzorgen na liposuctie?

Doe het de eerste dagen rustig aan. Als u zich goed voelt, is het belangrijk om dagelijks te wandelen of andere lichte inspanningen te doen om zo de bloedcirculatie te bevorderen. Zo helpt u het genezingsproces.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu