fbpx

Liposuctie venusheuvel

Overweegt u een liposuctie van de venusheuvel? Vrouwen kunnen een te dikke of te grote venusheuvel als storend ervaren. Schaamtegevoelens worden ontwikkeld en u zit niet meer lekker in uw vel. Onzekerheden over uw schaamstreek kunnen met een liposculptuur of liposuctie venusheuvel behandeld worden. Met behulp van deze veilige en veelvuldig toegepaste ingreep wordt het overtollige vet verwijderd.

Liposuctie venusheuvel.
Liposuctie venusheuvel.
Veilige liposuctie venusheuvel

Net zoals op andere lichaamsplaatsen kan overtollig vet zich ophopen in uw schaamstreek, of de venusheuvel. Een teveel aan vet kan een onzeker gevoel geven, waarbij u zich schaamt voor de te grote en te dikke venusheuvel. Hoe u ook uw best doet, met sporten en diëten laat het vet zich niet verwijderen. Toch is het niet nodig om met het overtollige vet op uw venusheuvel rond te blijven lopen. Liposculptuur biedt een verfijnde techniek, waarmee het vet op veilige wijze blijvend wordt verwijderd. Vet kan zich in de loop der jaren opstapelen, het kan ook een hormonale oorzaak hebben. Daarnaast kunnen ook uw genen hierin een rol spelen. Uiteraard is het belangrijk om regelmatig te bewegen en daarnaast gezond en gevarieerd te eten. Dat neemt niet weg dat hardnekkig vet zich nu eenmaal niet een, twee, drie laat verwijderen. Als het teveel aan vet bij uw venusheuvel u irriteert, dan kan dat behandeld worden. De overtollige vetcellen worden met liposuctie verwijderd. Pijnlijk of gênant? Nee. U bent zeker niet de enige die met hardnekkig vet bij uw venusheuvel te maken heeft. De ervaren artsen van Acura Medisch Centrum voeren de ingreep regelmatig uit en bereiken daarmee succesvolle resultaten. Met een relatief korte ingreep, gemiddeld 1,5 tot 2 uur, wordt uw lichaamscontour verbeterd en kunt u weer met vertrouwen leuke of spannende lingerie dragen.

Vaser systeem liposuctie venusheuvel

Acura Medisch Centrum maakt bij een liposculptuur behandeling gebruik van het geavanceerde Vaser systeem. Dat betekent dat na het maken van de incisies waarin een verdovende vloeistof wordt gespoten, het vet met behulp van de Vaser techniek vloeibaar wordt gemaakt. Dit gebeurt door middel van de ultrasone geluidsgolven die vrij komen. Door toepassing van deze geavanceerde techniek, kan het vet op effectieve wijze worden verwijderd. Na de behandeling worden de incisies met wondpleisters afgeplakt, hechten is in de regel niet nodig. Het is mogelijk dat er nog vloeistof nadruppelt. Dit stopt vanzelf. U zult na de venusheuvel liposuctie elastisch druk ondergoed dragen, waarmee zwellingen worden verminderd en tegengegaan. Draag dit ondergoed op voorschrift van de behandelend arts en net zolang als wordt geadviseerd. Schaf meerdere broekjes aan, zodat u uzelf regelmatig kunt verschonen. Direct na de ingreep kunt u een wat beurs gevoel in de schaamstreek ervaren. Blauwe en rode verkleuringen doen zich voor, dit evenals zwellingen. De eerste dagen na de liposuctie behandeling aan de venusheuvel doet u het beter wat rustig aan. Van de arts ontvangt u tips en adviezen over hetgeen u zowel wel als niet kunt doen. De meeste vrouwen die een venusheuvel liposculptuur uit laten voeren gaan na een week tot tien dagen weer aan het werk.

Blijvende resultaten liposuctie venusheuvel

De resultaten die met de liposuctie worden bereikt, zijn niet direct zichtbaar. Uw lichaam herstelt van de ingreep en gaandeweg worden de resultaten steeds beter zichtbaar. U moet rekening houden met een periode van drie tot zes maanden voordat het resultaat optimaal is. Vet dat door middel van liposuctie wordt verwijderd komt niet terug. Dat betekent dat de resultaten die bereikt worden, blijvend zijn. Komt het vet dan echt nooit terug? Nee, uw lichaam maakt tot in de puberteit vetcellen aan. Op het moment dat deze vetcellen zijn verwijderd, kunnen ze niet terugkomen. Dat neemt niet weg dan andere vetcellen zich wel kunnen ontwikkelen. Om uw verbeterde lichaamscontouren te behouden is het dan ook belangrijk om niet teveel in gewicht aan te komen. Regelmatig bewegen en een uitgebalanceerd, gezond voedingspatroon helpen hierbij.

Is een venusheuvel liposuctie een geschikte ingreep voor u?

Stoort u zich aan het feit dat uw venusheuvel te dik is? Schaamt u zich voor uw schaamstreek? Wilt u weer met zelfvertrouwen in uw bikini naar het strand? Laat u dan vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van liposuctie venusheuvel. De ingreep wordt door de artsen van Acura Medisch Centrum met prima resultaten toegepast. Meer informatie over de ingreep, de mogelijke bijwerkingen en complicaties alsook over de kosten van de ingreep krijgt u tijdens een intakegesprek. U heeft de gelegenheid om vragen te stellen, zodat u weet wat u kunt verwachten van een liposuctie. Het intakegesprek vindt plaats in Acura Medisch Centrum Weert. Wilt u een afspraak maken? Dat kan zowel telefonisch als via e-mail. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie venusheuvel’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie venusheuvel – FAQ

1. Werkt liposuctie van de venusheuvel?

Liposuctie van het schaambeen of bij de venusheuvel heeft positieve resultaten op een huid die nog voldoende elastisch is. Heeft u losse huid in het behandelgebied, dan kan liposuctie deze huid nog losser maken. Het is daarom niet ongebruikelijk om naast liposuctie ook een pubislift te overwegen.

2. Komt opgehoopt vet op de venusheuvel vaak voor?

Een dikke venusheuvel komt voor bij vrouwen en mannen. Het vet stapelt zich op net boven het schaambeen en laat zich moeilijk verwijderen. Zelfs bij een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging blijft het vet hardnekkig aanwezig.

3. Moet de venusheuvel plat zijn?

Voor de puberteit is de venusheuvel haarloos en vrij plat of vlak. Hormonale ontwikkelingen in de puberteit zorgen voor een toename van het vetweefsel en haargroei. In combinatie met uw levensstijl neemt de vetopslag in uw lichaam toe.

4. Waarom hangt mijn venusheuvel af?

Veroudering en gewichtstoename, maar ook een zwangerschap zijn factoren die invloed hebben op het uiterlijk van de schaamstreek. Afname van de huidelasticiteit en de opstapeling van vet zorgen ervoor dat de huid uitzet en verzakt.

5. Is liposuctie van het schaambeen pijnlijk?

Liposuctie gebeurd onder plaatselijke verdoving. Na het verdoven van het behandelgebied, brengt de arts een canule in waarmee verdovende vloeistoffen worden geïnjecteerd. Er is sprake van lichte ongemakken, maar u voelt geen pijn van het vet afzuigen. Lichte tot matige blauwe plekken zijn na de procedure gebruikelijk.

6. Wat is de hersteltijd voor liposuctie van de venusheuvel?

Liposuctie kent geen bedrust. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Doe de eerste drie weken na de behandeling geen oefeningen of activiteiten die uw hartslag of bloeddruk verhogen. Tillen, duwen of trekken van dingen zwaarder dan 10 kilo wordt afgeraden tot zes weken na de ingreep.

7. Wat zijn de bijwerkingen van liposuctie in de schaamstreek?

Over het algemeen is liposuctie een veilige behandeltechniek met een kleine kans op risico’s. Algemene bijwerkingen zijn bloedingen, napijn, bloeduitstortingen en zwellingen in het behandelgebied. Meer ongebruikelijke risico’s zijn het ontstaan van een vetembolie en onregelmatigheden van de huid en/of onderliggende weefsels.

8. Hoelang houden de zwellingen aan?

Houd er rekening mee dat het tot zes weken, en soms langer, duurt voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen. Zorg ervoor dat u de instructies van de arts opvolgt om de genezing te bevorderen en zwellingen te beperken.

9. Is venusheuvel liposuctie permanent?

De resultaten zijn blijvend en veel mensen geven aan dat ze meer zelfvertrouwen na de ingreep. Liposuctie van de venusheuvel is minimaal invasief en kent minder risico’s dan een chirurgische operatie. Het verwijderde vet komt niet terug, maar er is altijd een kans dat niet verwijderde vetcellen zich ontwikkelen. Na liposuctie is het belangrijk om op gewicht te blijven en gewichtstoename te vermijden.

10. Wat kan of mag ik niet doen na liposuctie?

Elke activiteit of inspanning die de bloeddruk en hartslag verhoogt, is afgeraden. Vooral tijdens de eerste weken na de liposuctie. Intensieve lichaamsbeweging heeft invloed op de behandelwonden en verhoogt het risico op infecties. Doe het een paar weken rustig aan.

11. Hoe gebeurt liposuctie van het schaambeen?

Liposuctie is een cosmetische ingreep om overtollig vet te verwijderen. De ingreep gebeurt met plaatselijke verdoving en op poliklinische basis. Na het verdoven van het behandelgebied injecteert de arts een zekere hoeveelheid verdovingsmiddelen en maakt deze met het Vaser systeem het opgestapelde vet vloeibaar, waarna het afgezogen wordt. De behandeling duurt 1 tot 2,5 uur, afhankelijk van oppervlakte die u laat behandelen.

12. Wat zijn de slechtste dagen na liposuctie?

Napijn en ongemakken zijn op hun hevigst twee tot vier dagen na de behandeling. Deze gevoelens nemen geleidelijk af, wees terughoudend met het gebruik van pijnstillers. Zowel de pijn als gevoeligheid verdwijnen meestal vanzelf.

13. Hoe kan ik de resultaten van liposuctie maximaliseren?

Doe vooraf onderzoek naar de behandelmethode en streef een verantwoord gewicht na. Rokers krijgen het advies om geruime tijd voor de behandeling te stoppen en dat na de ingreep door te zetten. Na de liposuctie neemt u voldoende rust en volgt u de instructies van de arts zorgvuldig. Draag de geadviseerde compressiekleding zolang de arts dit adviseert en beperk de mate van stress.

14. Bestaat er zoiets als te veel compressie na liposuctie?

Te veel compressie is pijnlijk en heeft risico op het ontwikkelen van diep veneuze trombose en druknecrose. Draag compressiekleding op de juiste manier en zorg voor een juiste pas maat.

15. Is de venusheuvel een bot?

De venusheuvel is een driehoekig gebied voor het schaambeen. Het gebied bestaat uit onderhuidse weefsels en is bedekt met een behaarde huid tot aan de kruising met uw buikwand.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu