fbpx

Liposuctie wangen

Overweegt u een liposuctie van de wangen? Ouder worden doen we allemaal, het is een natuurlijk proces waar u weinig aan kunt veranderen. Tekenen van veroudering zijn bij iedereen op een unieke manier zichtbaar. De een krijgt lijntjes en rimpeltjes en bij de ander wordt de kaaklijn minder strak en ontstaan als gevolg hiervan een onderkin en hamsterwangen. Wilt u ouder worden op een mooiere en minder zichtbare manier? Gezicht liposculptuur of liposuctie wangen verbetert de contouren en geeft u een strakkere kaaklijn.

Liposuctie wangen.
Liposuctie wangen.
Onderkin en hamsterwangen verwijderen met liposuctie

Vet hoopt zich gedurende uw leven op bij bepaalde gebieden van het lichaam. Zo kan het vet zich ophopen in uw halsstreek, terwijl het op de jukbeenderen juist afneemt. In combinatie met een verslappende en minder elastische huid kunnen zogenaamde hamsterwangen ontstaan. Uw eens zo strakke kaaklijn gaat afhangen. Bovendien is het mogelijk dat de huid onder uw kin zich vult met vet, waardoor een ontsierende en irriterende onderkin ontstaat. Mannen en vrouwen die zich storen aan een verslappende kaaklijn in combinatie met hamsterwangen en/of een onderkin kunnen een liposculptuur behandeling overwegen. Deze ingreep verbetert de gezichtscontouren en trekt de huid strakker, waardoor een jeugdig uiterlijk ontstaat.

Hoogwaardige liposuctie wangen

Liposculptuur is een chirurgische ingreep die over het algemeen niet onder narcose plaatsvindt. Een lokale verdoving of sedatie, een roesje, is doorgaans voldoende. De manier waarop u gedurende de liposuctie wordt verdoofd, bespreekt de behandelend arts tijdens het intakegesprek in de kliniek. Via een aantal kleine insnijdingen, incisies, wordt verdovende vloeistof in het te behandelen gebied gespoten. Het duurt een aantal minuten voordat deze vloeistof is ingewerkt. Daarna maakt de behandelend arts het vet vloeibaar. Dit wordt gedaan met toepassing van de Vaser techniek, waarbij ultrasone geluidsgolven vrijkomen. Het vloeibaar maken van het opgehoopte vet, zorgt ervoor dat opzuigen optimaal mogelijk wordt gemaakt. Hierbij wordt uiteraard gestreefd naar een symmetrisch resultaat voor beide wangen. Na afloop van de wang liposculptuur worden de incisies afgeplakt. U draagt om uw hoofd een drukverband of een bandage. De wondjes lekken nog een tijdje na. Niet alle ingespoten verdovende vloeistof wordt ook afgezogen. Dit stopt vanzelf. Het dragen van de bandage is voor een vlot herstel belangrijk. Niet alleen worden zwellingen verminderd en tegengegaan, de bandage draagt eveneens bij aan het optimaal aan elkaar laten kleven van de huidlagen. Van de arts krijgt u advies hoelang u de bandage dient te dragen. De eerste dagen kunt u een beurs gevoel in het gezicht ervaren. Dit gevoel neemt vanzelf af, waarna u de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden weer kunt hervatten. Doorgaans is het gezicht na zeven tot tien dagen voldoende herstelt.

Blijvende resultaten liposculptuur gezicht

De wangen liposuctie geeft uitstekende resultaten. Verwacht echter niet dat deze direct zichtbaar zijn. Uw huid heeft tijd nodig om te herstellen van de ingreep en kan kort na de liposculptuur gezwollen zijn. De zwellingen trekken in de loop van dagen en weken na de behandeling weg. Bijkomend voordeel van de Vaser techniek die wordt toegepast is dat de warmte die de sonde afgeeft ervoor zorgt dat uw huid strak trekt. Uw wangen zien er niet alleen minder dik uit, uw huid is bovendien strakker. In combinatie met elkaar heeft u een jeugdiger uiterlijk. Het vet dat wordt verwijderd kan niet terugkomen. De resultaten van de liposuctie zijn in principe blijvend. Komt u echter veel in gewicht aan, dan kunnen vetcellen elders in uw lichaam zich vullen en ontwikkelen, waardoor u de balans in uw figuur kwijtraakt. Kies daarom voor regelmatig bewegen en een gevarieerd voedingspatroon

Liposuctie wangen kosten en vergoeding

Cosmetische ingrepen zijn kostbaar en verdienen de nodige voorbereiding. Kosten voor liposuctie behandelingen lopen uiteen. U zult dit zien op het moment dat u bij diverse klinieken een prijsopgave vraagt. De prijzen variëren, maar dat geldt zeker ook voor de inhoud van de voorstellen die u ontvangt. Als u de verschillende tarieven naast elkaar legt dan ziet u dat de inhoud verschilt. Van de techniek die wordt toegepast tot de verdovingswijze die bij de ingreep wordt gebruikt. Aandachtig vergelijken is belangrijk. Besteed daarbij de nodige aandacht aan de nazorg. Kunt u ook bij onverwachte complicaties een beroep doen op de behandelend arts? Zeker als u weet dat liposuctie van de wangen zelden door uw zorgverzekeraar wordt vergoed, zoekt u naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Acura Medisch Centrum staat bekend om de uitstekende zorg in combinatie met betaalbare liposculptuur behandelingen. Wilt u een persoonlijk behandelvoorstel en een prijsvoorstel ontvangen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek in Amsterdam of Weert. U kunt de kliniek telefonisch bereiken. Het sturen van een e-mail of invullen van het online contactformulier is uiteraard ook mogelijk. Een mogelijk alternatief voor de liposuctie is de cryolipolyse behandeling, hierbij wordt ook wel gesproken van vet bevriezen.

Gratis en vrijblijvend een liposuctie consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie wangen’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Liposuctie wangen – FAQ

1. Is liposuctie in mijn gezicht een goed idee?

Liposuctie van de wangen is een prima procedure voor het verwijderen van hardnekkige vetophopingen. Het is een minimaal invasieve behandeling met blijvende resultaten.

2. Hoe pijnlijk is wang liposuctie?

U voelt geen pijn tijdens de procedure, omdat de behandeling onder sedatie plaatsvindt. Tijdens de behandeling houdt de anesthesioloog uw welzijn voortdurend in de gaten. Na het uitwerken van de verdoving kan een beurs gevoel ervaren worden.

3. Is mijn gezicht gezwollen na liposuctie?

Na een liposuctie behandeling duurt het drie tot vier weken voordat de zwellingen verdwijnen. Iedereen is anders en heeft een eigen herstelvermogen. In zeldzame gevallen houden de zwellingen langer aan.

4. Verandert mijn gezicht na wang liposuctie?

Hoewel liposuctie het onderste gedeelte van uw gezicht meer definieert en scherpere contouren geeft, ziet uw huid er niet anders uit. Ook de manier waarop de huid en uw gezichtsuitdrukkingen met de tijd verouderen, veranderen niet door liposuctie. Aanvullende gezichtsbehandelingen kunnen nodig zijn om de kwaliteit van uw huid te verbeteren.

5. Hoelang duurt het herstel na wang liposuctie?

De genezingstijd bedraagt drie tot zes weken. Het duurt enige tijd, enkele maanden, voordat de resultaten definitief zijn.

6. Laat de liposuctie behandeling littekens achter?

Liposuctie incisies zijn klein, en littekens zijn nauwelijks zichtbaar. De arts gebruikt zoveel mogelijk natuurlijke huidplooien om de incisies te maken. Na een jaar zijn eventuele littekens zo goed als onzichtbaar.

7. Wanneer voelt mijn huid weer normaal aan?

Na twee weken zijn de grootste zwellingen verdwenen, maar zijn de onregelmatigheden nog niet volledig weg. De huid kan er losser uit zien. Dit is normaal. Uw huid wordt in de maanden na de behandeling strakker. Het gevoel herstelt zich met de tijd.

8. Maakt liposuctie mijn gezicht dunner?

Door het vet van de wangen weg te zuigen, ziet uw gezicht er slanker uit. Het lijkt alsof u bent afgevallen, zonder dat het zichtbaar is dat u een cosmetische ingreep heeft laten toepassen. Liposuctie is geen afvalmethode.

9. Is liposuctie beter dan een facelift?

Liposuctie is een behandeling om vet te verwijderen, niet om de losse huid te verbeteren. Een facelift pakt de tekenen van het ouder worden in de verschillende gezichtsdelen aan. Eventueel kunt u na een liposuctie behandeling een aanvullende ingreep ondergaan om overtollige huid te laten verwijderen en/of het uiterlijk van uw huid te verbeteren.

10. Groeit het verwijderde vet terug?

Vet dat van uw wangen is verwijderd, komt niet terug. Grote gewichtsschommelingen hebben invloed op niet verwijderde vetcellen die in het behandelgebied aanwezig zijn. Als u in gewicht aankomt, vullen deze vetcellen zich en vormen ze nieuwe vetophopingen. Een verantwoord voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging helpt dit te voorkomen.

11. Zijn de resultaten van liposuctie natuurlijk?

Hardnekkig vet laat zich moeilijk verwijderen en is iets waar u zich aan kunt ergeren. Liposuctie is een bekende, succesvolle behandelmethode om opgestapeld vet te verwijderen. De resultaten zijn natuurlijk. Uw gezichtscontouren verbeteren, zonder dat u een andere uitstraling heeft.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu