fbpx

Liposuctie zonder operatie

Veel mensen hebben er nog nooit over nagedacht, de mogelijkheden van een liposuctie zonder operatie. U kunt namelijk echt ongewenst vet kwijtraken, zonder hiervoor te hoeven worden geopereerd. Miljoenen mensen in Nederland hebben last van ongewenste vetophopingen. Het is natuurlijk mogelijk om door middel van sport en gezonde voeding proberen op het gewenste gewicht te komen. Helaas zorgt sporten en gezonde voeding niet altijd voor het gewenste resultaat. Daarom zijn er verschillende manieren ontwikkeld om alsnog van deze ongewenste vetophopingen af te komen. We zullen in dit artikel de verschillende mogelijkheden bespreken om hier iets aan te doen.

Liposuctie zonder operatie.
Liposuctie zonder operatie.
Liposuctie met operatie

Tegenwoordig wordt er vaak gesproken van liposculptuur en niet meer van liposuctie. Het idee van de behandeling is hetzelfde, alleen is een liposculptuur vaak minder invasief. Bij Acura Medisch Centrum wordt gebruik gemaakt van de nieuwste liposuctie technieken, waardoor de herstelperiode korter is en de kans op complicaties uitermate klein. Als er sprake is van grotere vetophopingen, wordt meestal gekozen voor de liposuctie behandeling en niet voor andere behandelingen. Een liposuctie is echter ook niet de oplossing voor mensen met overgewicht. Het is geen operatie om alleen af te vallen. Het is belangrijk dat uw gewicht redelijk stabiel is en dat uw lichamelijke gesteldheid verder goed is.

Liposuctie zonder operatie, vet bevriezen of cryolipolyse

Als u vet kwijt wilt raken zonder operatie, is het mogelijk om het vet te bevriezen. Dit wordt ook wel de cryolipolyse behandeling genoemd. Let op dat deze behandeling vooral geschikt is voor kleinere hoeveelheden vet. Als u dus last heeft van kleine vetophopingen, kan deze behandeling een geschikte oplossing bieden. Wanneer u op zoek gaat naar een kliniek voor de cryolipolyse behandeling, is het belangrijk dat u zich goed beseft dat er grote kwaliteitsverschillen bestaan. Het resultaat is namelijk grotendeels afhankelijk van de gebruikte apparatuur. Wij maken gebruik van de nieuwste en beste cryolipolyse apparatuur. Daarnaast beschikken wij over ervaren en kundig medisch personeel. Als u ervoor kiest om uw vet te laten bevriezen, kiest u eerst één of meerdere zones uit die u wilt laten behandelen. Het te behandelen gebied wordt vacuüm gezogen en daarna zo sterk afgekoeld, dat de vetcellen afsterven. Hierdoor kan het eigen lichaam vervolgens de afgestorven vetcellen afvoeren en is er dus in feite sprake van een liposculptuur zonder operatie.

Liposuctie zonder operatie, vet verwijderen met injecties

Het is ook mogelijk om vet te verwijderen met behulp van injecties. Er wordt dan met injecties een bepaalde vloeistof in het lijf ingebracht, waardoor het vet zou worden opgelost. Als we de cryolipolyse behandeling vergelijken met het verwijderen van vet met injecties, zijn er meer mensen die kiezen voor de cryolipolyse behandeling. Het verwijderen van vet met injecties werkt namelijk niet altijd even goed bij iedereen. Daarnaast worden de injecties door sommige mensen als vervelend beschouwd.

Liposuctie zonder operatie FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie zonder operatie. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Kan overtollig vet zonder operatie verwijderd worden?
Ja, als u last heeft van vet dat zich niet laat verwijderen, is het niet nodig om voor een chirurgische liposuctie te kiezen. U kunt ook overwegen om de vetcellen te laten bevriezen door middel van cryolipolyse. Van snijden in uw huid is geen sprake en ook downtime is uitgesloten.

2. Waarom kies ik voor een liposuctie zonder operatie?
Hardnekkig vet kan een storende factor zijn. Lukt het niet om ondanks voldoende beweging en een gezond voedingspatroon het vet kwijt te raken, dan biedt liposuctie uitkomst. Als u niet direct ‘in’ bent voor het idee van een chirurgische liposuctie, dan is cryolipolyse een veilig alternatief.

3. Ben ik geschikt voor liposuctie zonder operatie?
Cryolipolyse kan bij mannen en vrouwen toegepast worden en staat bekend als veilig en soms als effectief. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren arts. Mensen die te maken hebben met extreme kou gevoeligheid en/of die bekend zijn met het fenomeen van Raynaud komen doorgaans niet voor cryolipolyse in aanmerking.

4. Hoe werkt liposuctie zonder operatie?
De cryolipolyse apparatuur maakt het mogelijk om nauwkeurig bepaalde lichaamszones te behandelen, waarbij alleen de opgehoopte vetcellen onder uw huid worden bevroren. Zowel uw huid als de om- en onderliggende weefsels worden op geen enkele manier beïnvloed door cryolipolyse. De vetcellen die bevroren worden, zullen als gevolg hiervan kristalliseren en ‘afsterven’. Vervolgens zorgt uw lichaam ervoor dat de behandelde vetcellen op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

5. Welke resultaten mag ik verwachten?
Liposuctie zonder operatie geeft niet direct resultaat. Na de behandelsessie kunt u na zo’n drie tot vier weken de eerste veranderingen zien. De resultaten ontwikkelen zich nog zo’n 3 maanden verder. Afhankelijk van de omvang van de behandeling kan het tot 4 maanden duren, voordat alle vetcellen zijn afgevoerd. De behandelde lichaamsgebieden krijgen betere contouren en sluiten beter aan bij uw lichaamsverhoudingen.

6. Hoe veilig is liposuctie zonder operatie?
Cryolipolyse is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA en wordt wereldwijd met succes toegepast. Het is een veilige behandeling die op geen enkele manier een bedreiging vormt voor uw gezondheid. De behandeling is niet-chirurgisch, u wordt niet verdoofd en er hoeft niet in uw huid te worden gesneden. De kans op complicaties of bijwerkingen is uiterst klein en de meeste mensen pakken direct na de behandelsessie de dagelijkse activiteiten weer op.

7. Is liposuctie zonder operatie pijnlijk?
Nee, cryolipolyse is niet pijnlijk en wordt doorgaans ook niet zo ervaren. U kunt bij aanvang van de behandeling een licht ongemakkelijk, drukkend en tintelend gevoel ervaren. Uw huid wordt koud, wat onaangenaam kan voelen, door de kou wordt de huid gevoelloos. Het is normaal dat u na afloop van de behandelsessie in het behandelde gebied een beurs gevoel heeft. Dit is tijdelijk en het gevoel neemt vanzelf af.

8. Hoe lang duurt liposuctie zonder operatie?
Gemiddeld duurt een behandelsessie zo’n 60 minuten. U ligt in een comfortabele behandelstoel en kunt wat lezen, slapen of gebruik maken van het internet.

9. Kan cryolipolyse plaatsvinden op een tatoeage?
Ja. Het bevriezen van vetcellen heeft geen gevolgen voor de tatoeage. De inkt vervaagt niet en de tatoeage behoudt de originele vorm.

10. Hoe definitief is liposuctie zonder operatie?
De verwijderde vetcellen zijn definitief weg. Om het bereikte effect te behouden, is het belangrijk om te blijven bewegen en gezond, gematigd te eten. Gewichtstoename kan voor andere vetcellen een trigger zijn om zich te ontwikkelen, waardoor nieuwe vetophopingen gevormd worden.

11. Wat zijn de kosten voor liposuctie zonder operatie?
De kosten voor cryolipolyse lopen uiteen en hangen af van het aantal zones dat behandeld wordt en het aantal behandelsessies dat wordt toegepast. Vergelijken van zowel mogelijkheden als tarieven wordt geadviseerd, voordat u een definitieve keuze maakt.

12. Wordt cryolipolyse vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Cosmetische ingrepen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkele aanvullende verzekeringspakketten bieden beperkte mogelijkheden. U kunt een en ander terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

13. Kan ik behandeld worden tijdens een zwangerschap?
Nee, dat is meestal niet het geval. Voorafgaand aan de behandeling vindt een uitgebreid intakegesprek plaats, waarbij uw gezondheid en eventuele aandoeningen of ziektes worden besproken. Ondanks het feit dat cryolipolyse veilig is, wordt behandeling tijdens een zwangerschap afgeraden. Artsen zullen bovendien het advies geven om na de bevalling een aantal maanden te wachten alvorens u de behandeling laat toepassen.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie zonder operatie’ een consult inplannen voor cryolipolyse, liposuctie of een andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu