fbpx

Liposuctie zonder snijden

Heeft u last van vetophopingen, maar wilt u liever geen operatieve liposuctie behandeling ondergaan? Cryolipolyse kan worden gezien als een liposuctie zonder snijden. Een nieuwe behandelmethode waar plaatselijk vet mee kan worden verwijderd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van kou. Het is met name een behandeling voor vet dat zit op uw buik, rug en heupen.

Liposuctie zonder snijden?
Liposuctie zonder snijden?
Liposuctie zonder snijden, een uitstekend alternatief

De meeste mannen en vrouwen ergeren zich aan het feit dat ondanks dat er wordt gesport er vet op probleemplaatsen blijft zitten. Wilt u hier iets aan doen, maar gaat een liposuctie behandeling te ver voor u? Dan is er nu de liposuctie zonder snijden. Cryolipolyse kan dan een alternatieve behandelwijze zijn. Tijdens de liposuctie zonder snijden wordt uw lichaamsvet afgebroken door het vetweefsel sterk af te koelen. Vetcellen worden op adequate wijze afgebroken en op natuurlijke wijze door uw lichaam afgevoerd. Deze behandeling is met name geschikt om kleine vetophopingen te verwijderen.

Is cryolipolyse een veilige behandeling?

Cryolipolyse is liposuctie zonder snijden en daarmee een waardig alternatief voor een traditionele liposuctie ingreep. De behandeling is met name geschikt als u kleine vetophopingen wilt laten verwijderen. Ligt uw Body Mass Index boven de 30, dan komt u niet in aanmerking voor liposuctie zonder snijden. De geschiktheid van de behandeling hangt onder meer af van uw persoonlijke situatie. De resultaten die behaald worden zijn goed bij de buik, de rug en de heupen. Wilt u grotere hoeveelheden vet laten verwijderen? Dan is een liposuctie waarschijnlijk meer geschikt.

Hoe zit een liposuctie zonder snijden behandeling eruit?

Cryolipolyse behandelingen worden voorafgegaan door een intakegesprek met een arts. Er wordt gevraagd naar uw medisch verleden, eerdere behandelingen en uw medicijngebruik. Het is de arts die uiteindelijk bepaalt of u in aanmerking komt voor een cryolipolyse behandeling. De behandeling zelf wordt gedaan met een speciaal ontwikkeld apparaat. Ter bescherming van uw huid legt de arts folie over het gebied dat behandeld wordt. Nadat de apparatuur in werking is gebracht, wordt de temperatuur bij uw huid verlaagd tot 4 graden. Het is bekend dat vetcellen afbreken bij een temperatuur die lager ligt dan 9 graden. De behandelduur is afhankelijk van het aantal gebieden dat behandeld wordt en loopt uiteen van een kleine 3 kwartier tot ruim 3 uur. De arts zal dit vooraf met u bespreken.

Is een liposuctie zonder snijden gevaarlijk?

De speciale cryolipolyse apparatuur is ontwikkeld om uw omliggende huid niet te beïnvloeden. De techniek maakt geen gebruik van chemicaliën, het is alleen de vetophoping die wordt behandeld. Bij het lezen van ervaringsverhalen zult u zien dat de meeste patiënten een behandeling als pijnloos ervaren. U zult de gevoelssensatie van druk en koude voelen. In het eerste gesprek zal de arts aanraden om tijdens de behandeling comfortabel zittende kleding te dragen. U kunt dan ontspannen in de behandelstoel zitten.

Liposuctie zonder snijden is een veilig alternatief

Wilt u meer weten over de cryolipolyse techniek en de mogelijkheden die dit heeft voor u? Acura Medisch Centrum beantwoordt uw vragen graag. Zeker als u het gebruik van naalden niet zo erg ziet zitten kan cryolipolyse een prima alternatief zijn voor het verwijderen van vet.

Liposuctie zonder snijden FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over liposuctie zonder snijden. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is cryolipolyse?
Cryolipolyse is een niet-chirurgische manier om kleine overtollige vetophopingen te verwijderen. Het vetweefsel wordt met behulp van speciaal ontworpen apparatuur sterk afgekoeld, waardoor de vetcellen worden afgebroken. Uw lichaam voert het vet op natuurlijke wijze af en de behandelde lichaamszone(s) krijgen betere contouren.

2. Ben ik geschikt voor een liposuctie zonder snijden?
Om voor cryolipolyse in aanmerking te komen, dient u in goede gezondheid te verkeren. Vet dat met de behandeling verwijderd kan worden, is hardnekkig en laat zich ondanks regelmatig sporten niet vanzelf verwijderen. Cryolipolyse is, net zoals een reguliere liposuctie, geen manier om snel af te vallen. Uw geschiktheid wordt beoordeeld door een ervaren cosmetisch arts.

3. Wanneer wordt cryolipolyse niet toegepast?
Mensen die bekend zijn met bepaalde aandoeningen, ziektes en/of syndromen komen niet voor de behandeling in aanmerking. Hierbij kunt u onder meer denken aan Raynaud, het Donath-Landsteiner syndroom, extreme kou gevoeligheid en/of cryo globulinemia. Eventueel kunt u een reguliere liposuctie overwegen.

4. Is liposuctie zonder snijden pijnlijk?
Nee, cryolipolyse wordt niet als pijnlijk ervaren. De behandeling wordt zonder verdoving toegepast. U kunt een trekkend, tintelend gevoel ervaren als de applicator zich vacuüm zuigt. Naast druk voelt u een intense kou. Overigens verdwijnen beide gevoelens vrij vlot, omdat de gekoelde zone nagenoeg gevoelloos wordt.

5. Welke resultaten kan ik van cryolipolyse verwachten?
Verwacht niet dat u direct van het overtollige vet verlost bent. Na de behandeling wordt de vetophoping geleidelijk aan verminderd, waarbij de eerste zichtbare resultaten na 6 tot 8 weken waargenomen kunnen worden. Uw lichaam gaat tot zo’n 4 maanden na de behandelsessie door met het afvoeren van de behandelde vetophopingen.

6. Zijn de resultaten permanent of komt het vet later terug?
De vetcellen die gekoeld zijn, sterven als gevolg van de behandeling af en komen niet terug. Vetcellen die verwijderd worden, kunnen niet terug komen. Het is belangrijk om ook na de behandeling te blijven bewegen en verantwoord, gevarieerd te eten. Komt u veel in gewicht aan, dan kunnen andere vetcellen getriggerd worden om zich te ontwikkelen en zich op andere plaatsen op te stapelen.

7. Is liposuctie zonder snijden een veilige behandeling?
Cryolipolyse is een relatief veilige behandelmethode die door de Amerikaanse voedsel- en waren autoriteit FDA is gecertificeerd. De behandeling wordt wereldwijd met succes toegepast. Door de speciaal ontworpen behandelapparatuur wordt alleen het vet gekoeld en worden de omliggende huid en weefsels niet beschadigd.

8. Welke bijwerkingen of complicaties heeft cryolipolyse?
Gedurende de behandeling kunt u een trekkend, tintelend gevoel ervaren. Het behandelde gebied kan zwellen, jeuken, gevoelig zijn bij aanrakingen, kramp, blauwe plekken en/of roodheid vertonen. Dit zijn allemaal tijdelijke verschijnselen die binnen een aantal dagen tot weken vanzelf verdwijnen. Van ernstige complicaties is zelden tot nooit sprake.

9. Hoe lang is de downtime na een liposuctie zonder snijden?
Van een echte hersteltijd is geen sprake. U kunt na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden en sportieve activiteiten hervatten. De ongemakken als gevolg van de ingreep zijn minimaal en verdwijnen vanzelf.

10. Welke voordelen heeft liposuctie zonder te snijden?
In vergelijking met een standaard liposuctie is cryolipolyse een behandeling waarbij niet gesneden wordt. U kunt tegelijkertijd meerdere lichaamszones laten behandelen, de behandeling is pijnloos en van een lange herstelperiode is geen sprake. De behandelde vetcellen worden op natuurlijke manier door uw lichaam afgevoerd en na 6 tot 8 weken worden de eerste resultaten zichtbaar. Cryolipolyse kan bij mannen en vrouwen met succes worden toegepast.

11. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Afhankelijk van het aantal lichaamszones die u laat behandelen, uw verwachtingen en de oppervlakte van het vetweefsel zijn meestal één tot drie behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. U kunt dit zelf, in samenspraak met de behandelend specialist, bepalen.

12. Hoelang duurt liposuctie zonder snijden?
Een behandeling duurt zo’n 60 minuten. U kunt gedurende de behandeling wat lezen, wat doezelen of gebruik maken van het beschikbare wifi-netwerk. Na afloop van de behandelsessie kunt u de kliniek verlaten en uw werkzaamheden hervatten.

13. Is een intakegesprek noodzakelijk?
Ja, iedere behandeling wordt voorafgegaan door een intakegesprek. Tijdens het gesprek wordt onder meer uw gezondheid besproken en kijkt een arts naar uw medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. De lichaamszones die u wilt laten behandelen, worden beoordeeld en u krijgt een persoonlijk behandelvoorstel. Indien gewenst kan direct een behandelafspraak ingepland worden.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liposuctie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liposuctie zonder snijden’ een consult inplannen voor een liposuctie of andere behandeling? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies

Voor deze behandeling kunt u terecht bij:
Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu