fbpx

Lipvergroting kosten

Wilt u weten wat de lipvergroting prijs voor u is? Denkt u erover na om uw lippen te laten vergroten? Hoewel vaak wordt gedacht dat lipfillers uitsluitend worden gebruikt om de lippen op te vullen en groter te maken, gaat een filler behandeling verder. De techniek wordt ook gebruikt om ongelijke lippen te corrigeren, rimpels glad te strijken en de mondhoeken op te tillen. De lipvergroting prijs hangt onder andere af van de hoeveelheid filler die wordt gebruikt.

Lipvergroting kosten.
Lipvergroting kosten.
Lipvergroting voor gelijke lippen

Mensen die een lipvergroting overwegen, hebben verschillende redenen om dat te doen. Doe onderzoek naar de juiste behandelaar voor een filler behandeling. Zoek naar een ervaren specialist. Het vergroten van de lippen met fillers kan er natuurlijk uitzien. Fillers en injectables hebben de reputatie er niet altijd even natuurlijk uit te zien. Dit gebeurt wanneer u naar een onervaren behandelaar gaat en/of wanneer u zelf aangeeft de lippen extra te vergroten. Als een lipvergroting met fillers wordt gedaan door een gediplomeerde professional die ervaring heeft met het toedienen van de injecties, bereikt u een natuurlijk en subtiel resultaat. Naast het vergroten van de lippen, kan een filler behandeling ook gedaan worden om een betere symmetrie te krijgen en/of de rimpels rondom de mond glad te strijken.

Lipvergroting prijzen vergelijken

Lipvergrotingen die worden gedaan in Nederland hebben uiteenlopende prijzen. Bij Acura Medisch Centrum wordt een lipvergroting uitgevoerd met fillers of een bullhorn liplift. De exacte kostprijs krijgt u tijdens een consult bij een specialist. De hoeveelheid gebruikte filler en het gebruikte merk zijn van invloed op de prijs. Online kunt u de prijzen vergelijken en ziet u welke fillers gebruikt worden. De beste manier om een prijsopgave op maat te ontvangen, is tijdens een adviesgesprek in de kliniek. De kosten van een filler behandeling worden zelden vergoed. Een lipvergroting wordt namelijk gezien als cosmetische behandeling en niet als medische noodzaak.

Risico’s lipvergroting

Zoals bij alle cosmetische procedures, heeft een lipvergroting een zeker risico op bijwerkingen. Tijdens of na een filler behandeling kunnen blauwe plekken, zwellingen en roodheid optreden. Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen van fillers. Er is algemene angst dat de lippen er minder mooi uit gaan zien als u de filler behandelingen niet regelmatig herhaalt. Dit is echter niet waar. Uw lippen worden niet slap en/of rimpelig als u stopt met het gebruik van fillers. De filler bestaat onder meer uit hyaluronzuur. Het is een veilige manier om de vorm van uw lippen te corrigeren en verbeteren. Er is nauwelijks downtime en van napijn is zelden sprake. Het geïnjecteerde hyaluronzuur zal na verloop van tijd verminderen. Om het effect te behouden zijn regelmatige nabehandelingen nodig. Dit gebeurt meestal na 6 tot 8 maanden.

Lipvergroting behandeling

De arts bespreekt met u de gewenste vorm en volume van de lippen. Daarna worden de lippen verdoofd. De manier waarop dit wordt gedaan heeft de arts met u tijdens het consult overlegd. Ondanks een goede voorbereiding is het normaal om uzelf wat gespannen te voelen. Een filler behandeling is een behandeling die vlot verloopt en meestal niet langer dan 15 tot 30 minuten duurt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het resultaat. De arts streeft een subtiel en natuurlijk resultaat na. De fillers worden in de lippen geïnjecteerd. Door de verdoving voelt u de prikjes nauwelijks. De arts kan de lippen masseren om deze vorm te geven. De dagen na de filler behandeling zijn de lippen wat extra gezwollen en verkleurd. Binnen een paar dagen nemen de zwellingen af en ziet u het resultaat van de behandeling. Normale werkzaamheden hoeven niet onderbroken te worden.

Lipvergroting prijs filler

Er kunnen verschillende materialen in de lippen worden geïnjecteerd. De meest voorkomende is hyaluronzuur. Hyaluronzuur wordt over het algemeen als de beste vulstof voor de lippen beschouwd. Het materiaal is zacht en kan worden opgelost als u niet tevreden bent met de resultaten of als er teveel volume is geïnjecteerd. In het verleden werd ook wel siliconengel gebruikt. Dit materiaal heeft de neiging om littekenweefsel te vormen dat chirurgisch moeten worden verwijderd. Hyaluronzuur is een product dat ook door het lichaam zelf wordt aangemaakt en in dat opzicht ongevaarlijk. Acura Medisch Centrum maakt gebruik van onder andere Restylane als fillers. Met behulp van de filler worden uw lippen opnieuw gevormd en krijgt u meer volume.

Lipvergroting voor- en nadelen

Hoewel fillers bekend zijn voor het vergroten van het volume, zijn er ook andere voordelen:

 • Asymmetrische lippen krijgen een egale vorm.
 • Natuurlijke volheid wordt toegevoegd.
 • Fijne lijntjes op de lippen en in het omliggende mondgebied verminderen.
 • De behandeling wordt op uw behoeften en wensen afgestemd.
 • Tijdelijke resultaten.
 • Geen downtime.

Een filler behandeling is minimaal invasief en als de resultaten niet zijn zoals u vooraf gewenst heeft kan de behandeling ongedaan gemaakt worden. Fillers hebben een keerzijde en mogelijke nadelen zijn:

 • Te veel volume, waardoor uw mond er onnatuurlijk uitziet.
 • Allergische reacties op de gebruikte vulmiddelen.
 • Het resultaat houdt maar korte tijd aan.
 • Nabehandelingen zijn nodig.
 • Het gebruik van naalden spreekt niet iedereen aan.

Om te beslissen of een lipvergroting met fillers voor u de juiste behandeling is, kunt u online reviews lezen. Zoek ook naar lipvergroting voor en na foto’s. Op o.a. YouTube vindt u voorbeelden van lipvergroting video’s.

Vergroting lippen prijs op maat

Bent u de lijntjes op uw lippen zat? Maakt uw mond u ouder dan uw werkelijke leeftijd? Met een lipvergroting wordt de vorm van uw lippen verbeterd en lijntjes aangepakt. Het is een niet-chirurgische ingreep met een minimale kans op bijwerkingen. De behandeling wordt door de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert wekelijks toegepast. Het is een cosmetische behandeltechniek die bij gezonde volwassenen goede resultaten biedt. De kosten van lipfillers zijn variabel. Wilt u een prijsopgave op maat ontvangen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij onze cosmetisch artsen. Tijdens het consult vraagt een arts naar de verwachting die u heeft en in welke mate u de lippen wilt laten vergroten. Ook worden uw lippen en mond nader bekeken. Aan de hand van uw verhaal en de huidige vorm van uw lippen, maakt de arts een behandelplan en geeft een prijsopgave.

Lipvergroting kosten – FAQ

1. Hoeveel kost een lipvergroting met fillers?
De exacte prijs hangt af van de hoeveelheid en soort filler welke geïnjecteerd wordt. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Afhankelijk van het gewenste volumevanaf € 175
2. Wat kost een bullhorn lip lift?
De ingreep wordt onder lokale anesthesie gedaan en na afloop verlaat u de kliniek om thuis te herstellen. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:
Bullhorn lipliftvanaf € 1.495
3. Zit er verschil in de kostprijs voor een lipvergroting?
Prijzen verschillen wel degelijk. Acura Medisch Centrum staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de mate van zorg die wordt verleend. Na de ingreep is de kliniek zeer goed bereikbaar voor nazorg. De cosmetisch artsen die bij de kliniek werken zijn BIG-geregistreerd en hebben jarenlange ervaring met lipvergrotende behandelingen.

4. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Lipvergrotingen en/of lipcorrecties hebben bijna altijd een cosmetische reden. In dat geval is vergoeding niet mogelijk. Mensen die een lipvergroting ondergaan als gevolg van een medische aandoening en/of een aangeboren afwijking komen wel voor vergoeding in aanmerking.

5. Kan ik een lipvergroting in termijnen betalen?
De kosten van een lipvergroting vallen vaak mee. Dat is zeker zo in vergelijking met andere cosmetische ingrepen. Probeer het behandelbedrag bij elkaar te sparen en/of praat met familie, vrienden of kennissen of ze u kunnen helpen. In Nederland zijn verschillende kredietmaatschappijen die zich richten op het financieren van medische en cosmetische behandelingen. Deze maatschappijen werken met een minimum leenbedrag. Het is niet ondenkbaar dat de kosten van een lipvergroting te laag zijn.

6. Krijg ik korting op combinatie behandelingen?
Een lip lift kan eventueel gecombineerd worden met onder meer fillers of een facelift. Afhankelijk van uw geschiktheid kan de cosmetisch arts een meer uitgebreide ingreep voorstellen. De prijs van de ingreep is naar verhouding en wordt op maat samengesteld.

7. Is een lipvergroting in het buitenland goedkoper?
Sommige buitenlandse klinieken brengen lagere tarieven in rekening. U heeft echter wel te maken met bijkomende kosten om heen en weer te reizen.

8. Betaalt iedereen evenveel voor een lipvergroting?
Het tarief dat u uiteindelijk voor een lipvergroting betaalt, wordt afgestemd op uw behoefte. Zo kan er verschil zitten in de hoeveelheid en type filler die gebruikt wordt en kan een lip lift met een neuscorrectie gecombineerd worden.

9. Kan ik de gemaakte kosten van mijn belastingaangifte aftrekken?
Medische kosten die u zelf betaald heeft en die niet door een zorgverzekeraar vergoed worden, mogen onder voorwaarden afgetrokken worden. Overleg eerst met een belastingconsulent en check waar u aan moet voldoen en welke bewijsmaterialen u moet overleggen.

10. Zijn filler nabehandelingen goedkoper?
De prijs voor een filler behandeling krijgt u van een cosmetisch arts tijdens het consult.

11. Wat is de goedkoopste techniek voor een blijvend resultaat?
Een bullhorn lip lift geeft blijvend resultaat. Het is een eenmalige ingreep die geen herhaling nodig heeft.

12. Kan ik een gemaakte en bevestigde behandelafspraak kosteloos annuleren?
De annuleringsvoorwaarden en kosten worden omschreven in de Algemene Voorwaarden die de kliniek hanteert. Bent u om wat voor reden dan ook verhinderd? Wacht niet tot het laatste moment met het annuleren of afzeggen van een gemaakte afspraak.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu