fbpx

Lipvergroting met eigen vet

Bent u benieuwd naar de manier waarop een lipvergroting met eigen vet wordt gedaan? De mond en lippen zijn een sensueel kenmerk dat uw glimlach omlijnt en de balans van uw gezicht beïnvloedt. Wanneer de lippen te dun zijn of de bovenlip te lang is, kan dit de schoonheid en jeugdigheid van het gezicht beïnvloeden. Een liplift, lipfillers of een lipvergroting met eigen vet kan de lippen hervormen tot de gewenste vorm en volheid.

Lipvergroting met eigen vet.
Lipvergroting met eigen vet.
Lipvergroting met eigen vet voor perfecte lippen

Wat maakt lippen perfect? Zoals de meeste functies hangt perfectie af van de persoon. Lippen en mond ‘moeten’ in evenwicht zijn met het gezicht. Volle, niet uitpuilende lippen zijn meestal gewenst. Zacht, maar niet met slappe hoeken of lijntjes rond de lippen. Veel vrouwen geven de voorkeur aan de ‘cupidoboog’ op de bovenlip, maar helaas wordt niet iedereen met dezelfde vorm geboren. Liplifting, volumeverbetering en een hervormende operatie kunnen de lippen vormen die u wenst om het meeste uit uw grijns, glimlach en pruillip te halen.

Liplift tegen veroudering

Een van de redenen waarom mensen cosmetische lipchirurgie overwegen, is te wijten aan huidveroudering. De lippen hebben de neiging om dunner te worden en volume te verliezen naarmate u ouder wordt. Een lange bovenlip is een teken van veroudering. De ruimte tussen de neusbasis en de bovenlip lijkt groter te worden en het roze van de bovenlip verdwijnt steeds meer. De bovenlip kan de boventanden bedekken, waardoor de glimlach verandert. Een liplift kan een lange bovenlip verminderen. De incisie wordt gemaakt in de natuurlijke huidplooien of de basis van de neus, waarbij de lip een paar millimeter hoger wordt opgelicht. Andere effecten van veroudering van de lippen zijn het afzakken van de mondhoeken. Dit kan ervoor zorgen dat u er verdrietig of boos uitziet wanneer uw gezicht ontspannen is. Een liplift kan het gezicht een jeugdiger uitstraling geven.

Verbetering van lipvolume

Het is geen geheim dat veel mensen meer volume in hun lippen willen. Sommige mensen worden geboren met dunne lippen, terwijl anderen naarmate ze ouder worden vet in de lippen verliezen. Dit heeft platte, gerimpelde lippen tot gevolg. Het verbeteren van het lipvolume geeft meer zelfvertrouwen. U bent hier niet voor afhankelijk van een bullhorn liplift. Ook met fillers en injecties wordt tijdelijk meer volume toegevoegd. Voor permanent resultaat zijn de lipvergroting, de bullhorn lift of lipofilling de beste opties. Een lipvergroting met eigen vet wordt gedaan met liposuctie. Het eigen vetweefsel wordt van bepaalde plaatsen weggezogen en in de lippen geïnjecteerd. Het resultaat zijn natuurlijk ogende, volle lippen. De combinatie van liposuctie en lipofilling is de techniek die het langste duurt en die als het meest intensief wordt ervaren.

Fillerbehandeling vs. lipofilling

Fillers zijn populair om het lipvolume te vergroten en/of liprimpels en lijntjes te verbeteren. De meest gebruikte filler is op basis van hyaluronzuur. Het voordeel van een fillerbehandeling is dat de resultaten direct zichtbaar zijn en dat de procedure niet-invasief is. De ingreep kan tussen de middag worden gedaan en duurt niet lang. De meeste fillers gaan echter maar enkele maanden mee, dus de procedure moet herhaald worden om de resultaten te behouden. Lipvergroting met eigen vet kan niet met fillers vergeleken worden. De ingreep bestaat uit twee delen waarbij eerst vet wordt weggenomen. Liposuctie wordt onder plaatselijke verdovingen gedaan. Nadat voldoende vet is gewonnen, wordt het gezuiverd en kan de lipofilling gedaan worden. De arts masseert de lippen, terwijl het vet wordt geïnjecteerd. De resultaten die met deze techniek bereikt worden zijn natuurlijk en langdurig.

Kosten lipvergroting met eigen vet

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Lipofilling gelaat€ 1.500

De combinatie van liposuctie en lipofilling wordt vaak gedaan, maar is intensief. De ingreep kan niet bij iedereen worden gedaan. Zo is er bijvoorbeeld voldoende vetweefsel nodig en moet u in goede gezondheid verkeren. De lipvergroting is bijna altijd een ingreep op cosmetische basis. Dat betekent dat de kosten niet vergoed worden.

Invasieve lipvergroting met eigen vet

Alhoewel de meeste mensen die over een lipvergroting nadenken, veelal de voorkeur geven aan de bullhorn lift wordt lipofilling vaak als alternatief gezien. Het voordeel van werken met lichaamseigen materiaal is dat de kans op afstoting of allergische reacties nihil is. Met behulp van liposuctie kunnen hardnekkige vetophopingen op bijvoorbeeld buik, bovenbenen, dijen, heupen en enkels worden weggezogen. De techniek is geen alternatief om snel gewicht te verliezen. Mensen met een te hoge BMI-waarde komen niet voor deze behandeling in aanmerking. Liposuctie is een relatief zware ingreep. De herstelperiode duurt enkele weken en u draagt nog enige tijd drukkleding om de huid en weefsellagen met elkaar te laten verkleven. Niet iedereen die het volume van de lippen wil laten verbeteren, ziet deze operatie zitten. De bullhorn liplift is de techniek die het vaakst wordt gedaan bij het vergroten of verstevigen van de lippen.

Meer weten over lipvergroting met eigen vet

Valt het u op dat uw glimlach er minder uitbundig uitziet? Ziet uw gezicht er door veroudering boos of depressief uit? Een lipvergroting met eigen vet kan een oplossing bieden. Maak een afspraak voor een consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze BIG-geregistreerde cosmetisch artsen lichten de verschillende lipvolume verbeterende behandelingen toe en kijken welke techniek het beste bij u past. Het onderscheid tussen de behandelingen en operatieve ingrepen wordt zichtbaar gemaakt. De arts stelt vragen over uw gezondheid en medische achtergrond, terwijl u op uw beurt vragen over de lipvergroting kunt stellen. Het consult is bedoeld om kennis te maken en behandeladvies te geven. De artsen laten u voorbeelden zien van eerdere ingrepen. Stuur een e-mail of vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op. Telefonisch is Acura Medisch Centrum bereikbaar op 0495 – 54 78 48.

Lipvergroting met eigen vet – FAQ

1. Hoelang is het effect van een lipvergroting met eigen vet zichtbaar?
Natuurlijk ogende resultaten van deze veilige procedure houden een tot meerdere jaren aan. Het doel van een lipvergroting met lipofilling is om het volume van de lippen op natuurlijke wijze te vergroten.

2. Hoelang duurt het voordat het lipofilling gebied tot rust komt?
Herstel van de liposuctie en lipofilling varieert van een paar dagen tot een paar weken. Dit is afhankelijk van de aard van de ingreep en het te behandelen gebied.

3. Is een lipvergroting met eigen vet veilig?
Liposuctie en lipofilling zijn relatief veilige behandelingen. Er wordt gewerkt onder plaatselijke verdovingen en het vet wordt met ultrafijne naalden in de lippen geïnjecteerd. Bij lipofilling wordt alleen gewerkt met uw eigen natuurlijke vet. De kans op afstoting is nihil.

4. Hoe groot zijn de incisies?
In het liposuctie gebied worden kleine incisies gemaakt, waar een canule in wordt geschoven. Na afloop worden de wondjes met hechtpleisters verzorgd. In de lippen wordt het vet direct op de gewenste plaatsen geïnjecteerd. Daar zijn geen incisies bij nodig.

5. Zijn de definitieve resultaten direct na de operatie zichtbaar?
Hoewel u direct na de ingreep verandering ziet, duurt het gemiddeld 3 tot 6 maanden om het volledige resultaat te zien. Hoe meer vet er wordt getransplanteerd, hoe langer het duurt voordat het eindresultaat definitief is. Het duurt enkele dagen tot weken, voordat de zwellingen volledig zijn verdwenen.

6. Waar wordt het vet weggehaald?
Liposuctie of vet afzuigen kan worden gedaan van plaatsen waar overtollig, hardnekkig vet is opgestapeld. Plaatsen als de buik, bovenbenen, heupen en dijen zijn hiervoor geschikt. Liposuctie wordt niet gedaan bij mensen met een te hoge BMI waarde.

7. Vindt liposuctie op dezelfde dag plaats als lipofilling?
Ja, de ingreep wordt in tweeën verdeeld. Als eerste wordt de liposuctie gedaan. Het geoogste vet wordt gezuiverd en voorbereid om in de lippen geïnjecteerd te worden. Na de ingreep en als alles goed met u gaat, mag u de kliniek verlaten. Regel vervoer naar huis. U kunt een beurs gevoel hebben van met name de liposuctie.

8. Is lipofilling duur?
De prijs die u betaalt hangt af van het aantal gebieden dat met liposuctie wordt behandeld.

9. Is een lip lift een goed alternatief voor lipofilling?
Lipofilling geeft langdurige, blijvende resultaten. Als u een permanent resultaat zoekt, dan is een bullhorn lip lift wellicht ook een goede optie. De arts verwijdert een stukje overtollige huid van de bovenlip en lift deze omhoog, richting de neus. Uw mond krijgt hierdoor een jeugdige uitstraling.

10. Is lipofilling typisch iets voor vrouwen?
Liposuctie en lipofilling zijn geschikt voor mannen en vrouwen. In de praktijk kiezen meer vrouwen voor het laten vullen van de lippen met eigen vet.

11. Kan een lipvergroting met eigen vet gecombineerd worden met een neuscorrectie?
Het gebeurt regelmatig dat cosmetische behandelingen in combinatie met elkaar plaatsvinden. Of dit in uw situatie mogelijk is en hoe de ingreep kan worden ingevuld, bespreekt u tijdens het consult met een cosmetisch arts.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu