fbpx

Lipvergroting operatie

Denkt u na over een lipvergroting operatie? Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit en de lippen zijn daarop geen uitzondering. In de huidige moderne samenleving worden volle lippen geassocieerd met een jeugdiger en aantrekkelijker uiterlijk. Het is geen wonder dat lipvergrotende operaties populair zijn bij mannen en vrouwen. Een facelift verandert het uiterlijk van uw lippen nauwelijks. Het heeft weinig tot geen effect op de huid rond de lippen. Mensen zullen meestal lipfillers proberen, voordat voor een operatie wordt gekozen. Een operatie voor lipvergroting kan geschikt zijn als u een blijvend resultaat wilt hebben. Lees ook alles over de lipvergroting zonder naald en lipvergroting zonder fillers.

Lipvergroting operatie.
Lipvergroting operatie.
Wat is een lipvergroting operatie?

Een liplift is een chirurgische ingreep die tot doel heeft de stand tussen de neusbasis en de vermiljoenrand, rode bovenliplijn, te verkleinen. Deze afstand heeft de neiging groter te worden met de jaren, hoewel deze zelfs bij jonge mensen aangeboren lang kan zijn. Het verkleinen van de afstand van het philtrum kan leiden tot een evenwichtigere verhouding tussen de basis van uw neus en kin. Het verbetert de uitstraling van uw gezicht en geeft een jeugdiger uiterlijk. De ideale afstand is gemiddeld 15 mm. Dit verschilt echter per persoon en een consult voor de ingreep is daarom nodig. Uw individuele gezichtskenmerken en afmetingen, in combinatie met uw verwachting bepalen de exacte lift.

Uitstekende lippen verhelpen

Mensen die een lang philtrum hebben en die eerder een lipvergroting met fillers hebben ondergaan, ervaren soms een naar voren uitstekende lip. In plaats van een vergroting van de vermiljoenrand zijn zogenaamde ‘eenden lippen’ ontstaan. Bij deze mensen kan een bullhorn liplift een natuurlijker en mooiere bovenlip geven, zodat u geen fillers meer nodig heeft. Een chirurgische lipvergroting kan de vermiljoenrand permanent vergroten. Ook de tanden worden beter zichtbaar en de esthetiek van het gezicht verbetert. Een liplift kan bovendien het onderste gedeelte van uw gezicht opfrissen en jeugdiger maken.

Werkwijze lipvergroting operatie

De operatie omvat het verwijderen van een stukje huid net onder de neusbasis, ook bekend als de bullhorn huidexcisie vanwege de vorm. Er zijn andere chirurgische methoden voor een lipvergroting, maar de subnasale of bullhorn liplifttechniek wordt het meest gebruikt. De vorm en omvang van de incisie moeten worden aangepast om aan te sluiten op uw individuele kenmerken. Na het openmaken van de huid wordt een reepje huid weggesneden en de bovenlip omhoog ‘getrokken’. Hechtingen worden onder de neus aangebracht. De hechtingen worden meestal met oplosbaar hechtdraad gedaan. Als er met niet oplosbaar hechtdraad wordt gewerkt, worden de hechtingen 7 dagen na de ingreep verwijderd. De bullhorn liplift wordt onder plaatselijke verdoving gedaan en duurt 45 tot 90 minuten. Eventueel kan een combinatie met een andere cosmetische ingreep gedaan worden.

Herstel en bijwerkingen lipvergroting

Door de incisies in de natuurlijke huidplooien en de schaduw van de neusbasis te maken, blijft de zichtbaarheid van littekens beperkt. Het litteken is verborgen en met de juiste chirurgische techniek en nazorg zal het na een paar maanden onopvallend worden. Na de eerste periode van wondgenezing en rijping kan het litteken tijdens sociale interactie met make-up bedekt worden. Enkele maanden na de operatie is het litteken bijna volledig vervaagd. De belangrijkste mogelijke complicatie van een lipvergroting, is een merkbaar litteken. Om deze reden zijn mensen met een voorgeschiedenis van slechte littekenvorming geen goede kandidaten. Andere zeldzame bijwerkingen en complicaties zijn infecties, vertraagde wondgenezing, asymmetrie, onder- of over correctie, littekencontractuur, lachvervorming, verwijding van de neusgaten en vervorming van de neusdrempel.

Herstelverwachting en voordelen liplift

Direct na de ingreep zijn de lippen en mond gezwollen en kan napijn ontstaan. Elke persoon is anders, dus de mate van pijn en zwelling is afhankelijk van uw herstelvermogen. De meeste mensen zijn binnen zeven tot tien dagen terug in hun normale dagelijkse routing. Het duurt zo’n twee tot drie weken voordat de incisie volledig is genezen. Voordelen van een lipvergrotende operatie zijn:

 • Vollere liphoeken.
 • Gelifte mondhoeken voor een minder norse uitstraling.
 • Verbetering van de vorm en lengte van de bovenlip.
 • Prominentere liplijn.
 • Verbetert de glimlach en laat een stukje van de tanden zijn.
 • Vermindering van fijne lijntjes op de bovenlip.
 • Permanente resultaten.
 • Zelfrespect en zelfvertrouwen nemen toe.
Populaire cosmetische chirurgie

Hoewel een liplift of lipvergroting geen nieuwe procedure is, wordt over de hele wereld een heropleving van de lipvergroting gezien. Vrouwen van in de twintig en dertig zijn voornamelijk op zoek naar een lipvergrotingseffect, terwijl oudere mannen en vrouwen vaak merken dat het verouderingsproces het gezicht ouder maakt. Een lipvergroting operatie zorgt voor kleine, flatterende aanpassingen en ongewenste huidverslapping wordt ongedaan gemaakt. Lip liners en fillers spelen een nuttige rol bij het verbeteren van het uiterlijk van verouderde, dunner wordende lippen. Als u deze hulpmiddelen wilt gebruiken om een gekrulde onderlip naar buiten te draaien en/of om de lengte van het philtrum te verkleinen, kan een raar effect ontstaan. Een operatie is in deze situatie eigenlijk een vereiste.

Kosten lipvergroting operatie

De manier waarop een lipvergroting wordt gedaan, is van invloed op de kosten. Een bullhorn lift wordt bij Acura Medisch Centrum aangeboden. De ingreep met lokale anesthesie wordt gedaan. Als u de prijs vergelijkt met een niet-chirurgische lipfiller behandeling, dan zijn fillers in eerste instantie goedkoop. Het grote verschil is dat een bullhorn lift een blijvend resultaat heeft, terwijl fillers regelmatige nabehandelingen nodig hebben. Telt u deze kosten bij elkaar op, dan is een chirurgische ingreep op termijn een betaalbare operatie. Kosten voor zowel een bullhorn lift als een fillerbehandeling worden zonder medische indicatie of medische noodzaak niet vergoed.

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Bullhorn lipliftvanaf € 1.495
Consult lipvergroting operatie

Twijfelt u over een filler behandeling en een chirurgische liplift? De artsen van Acura Medisch Centrum lichten beide behandeltechnieken toe tijdens een gratis consult in Weert. Gekeken wordt welke techniek het beste bij u past en welke resultaten u daarvan mag verwachten. Tijdens het gesprek heeft u tijd om vragen te stellen en laat de chirurg u lipvergroting voor en na foto’s zien. U ontvangt een behandelvoorstel en een exacte prijsopgave. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met onze medewerkers. U kunt ons bereiken op 0495 – 54 78 48.

Lipvergroting operatie – FAQ

1. Hoelang duurt een chirurgische lipvergroting?
De ingreep duurt tussen de 45 en 90 minuten.

2. Is een operatieve lipvergroting pijnlijk?
De liplift wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Er is geen sedatie nodig. Tijdens de ingreep voelt u geen pijn. Na afloop kan een licht dof tot pijnlijk gevoel ontstaan en is het behandelgebied gezwollen. Napijn is tijdelijk en ook de zwellingen nemen langzaam, maar gestaag af.

3. Maakt een chirurgische liplift mijn lippen groter?
Bij een liplift wordt de ruimte tussen uw neus en de bovenkant van de lip verkleind, ook wel het philtrum genoemd. De procedure verhoogt de hoeveelheid roze weefsel dat zichtbaar is, waardoor uw lippen er voller en meer uitgesproken uitzien. Uw lippen worden subtiel vergroot, zonder dat de natuurlijke verhoudingen verloren gaan.

4. Verandert een lipvergroting mijn neus?
Het inkorten van de huid van de bovenlip wordt gedaan via incisies in de natuurlijke huidplooien onder de neus. Een liplift heeft het potentieel om uw neus tot op zekere hoogte te veranderen. Een ervaren cosmetisch arts minimaliseert uiterlijke veranderingen van de neus. Voorbeelden zijn in de kliniek te zien.

5. Wat kan ik verwachten na een liplift?
Tijdens de dagen en weken na de operatie is het gebied rondom de mond gezwollen en zijn bloeduitstortingen zichtbaar. Het is niet ongebruikelijk dat de incisies 6 tot 12 weken nodig hebben om tot rust te komen. Het gevoel in het operatiegebied kan tijdelijk anders zijn. Ook dit herstelt zich gaandeweg. Na 4 tot 6 maanden komt het resultaat tot ontwikkeling. Resultaten zijn blijvend.

6. Ben ik lang uit de running?
Nee, een lipvergroting heeft geen langdurige downtime. Afhankelijk van de werkzaamheden of inspanningen die u verricht, kunt u deze de volgende dag grotendeels hervatten. Pas op in een stoffige omgeving en vermijd zware fysieke activiteiten een paar weken. Als de wond volledig is genezen, kunt u weer alles doen zoals u eerder gewend was.

7. Voor wie is een lipvergroting een goede behandeling?
Een lipvergroting of liplift is misschien iets voor u als u veel huid tussen uw neus en bovenlip heeft. Ouderen geven de voorkeur aan de ingreep vanwege de anti-verouderingseffecten, terwijl jongere mensen meer kijken naar de mate waarin de lippen vergroot worden en het uiterlijk daardoor verandert. Zolang uw gezondheid dat toelaat en uw verwachtingen reëel zijn, kan een lipvergroting gedaan worden.

8. Wat betekent een diep of lang philtrum?
Het philtrum is de groef tussen uw neus en bovenlip. Een diep of lang philtrum is nadrukkelijker aanwezig en is langer dan tijdens uw jeugdjaren. Ook de huid van de bovenlip verliest elasticiteit en kan daardoor gaan afhangen, wat uw gezicht een oudere uitstraling geeft. Met een bullhorn liplift wordt een stukje van de overtollige huid verwijderd.

9. Hoeveel ruimte moet er zijn tussen mijn neus en bovenlip?
In ideale verhoudingen is de jeugdige bovenlip 40% van de afstand van neus tot kin, terwijl de afstand tussen lip en kin 60% is. Bij het kijken in de spiegel kunt u uw eigen lippen analyseren. Naarmate u ouder wordt, wordt de bovenlip langer en wordt de verhouding 50% – 50%.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu