fbpx

Liquid facelift

De liquid facelift is een faceliftende ingreep die zonder operatie wordt uitgevoerd. De techniek maakt gebruik van injectables die onder de huid worden ingebracht. Een liquid facelift is een zeer persoonlijke behandeling, geen gezicht en geen huidverouderingsproces zijn hetzelfde. Acura Medisch Centrum voert deze ingreep uit met een combinatie van fillers die bij uw gezichtcontouren aanpassen. Het resultaat is een mooie, natuurlijke en vitale uitstraling.

Liquid facelift?
Liquid facelift?
Liquid facelift, laat uw huid weer stralen

De liquid facelift is een cosmetische behandeling, waarvoor u niet ‘onder het mes’ gaat. Het betreft een niet-chirurgische ingreep. Aan de Liquid facelift zitten dan ook minder risico’s en mogelijke complicaties verbonden dan aan een klassieke facelift. Tijdens de behandeling wordt niet gesneden, maar werkt de behandelend specialist met injectables die fillers in uw gezicht inbrengen. Acura Medisch Centrum werkt met tijdelijke fillers die na verloop van tijd op natuurlijke wijze oplossen. Uw gezicht verandert ook met het verstrijken van de tijd. Indien er gebruik zou worden gemaakt van permanente fillers is het eindresultaat en het effect niet zeker. Verschillende soorten fillers worden gebruikt voor het opvullen van lijntjes, diepere groeven en volumeverlies van uw gezicht. Welke producten gebruikt worden bij u, zal de specialist voorafgaand aan de liquid facelift met u bespreken. De meeste fillers hebben een resultaat dat 9 maanden tot 3 jaar zichtbaar is.

Het intakegesprek bij een liquid facelift

Een liquid facelift begint met een intakegesprek bij een arts. Hier kunt u uw wensen en verwachtingen duidelijk maken. De behandelend arts bekijkt uw gezicht nauwkeurig en bepaalt aan de hand van dit onderzoek welke injectables tijdens de behandeling gebruikt kunnen worden. De combinatie van fillers die het beste resultaat geven, worden voorgesteld in het persoonlijke behandelplan. Net zoals bij een klassieke facelift komt niet iedereen automatisch in aanmerking voor de liquid facelift. Als het huidverouderingsproces al te vergevorderd is, kan de ervaren specialist u een andere behandeling voorstellen. U krijgt dan meer informatie over een klassieke facelift en/of een mini facelift. Bij het intakegesprek geeft de specialist van Acura Medisch Centrum u meer informatie over (on)mogelijkheden van de behandeling. U heeft de mogelijkheid om foto’s van zowel voor als na een uitgevoerde behandeling te bekijken. Als de arts vindt dat u een facelift zonder operatie kunt ondergaan, dan wordt in samenspraak met u een behandelplan opgesteld.

Hoe wordt een Liquid facelift uitgevoerd?

Voor de behandeling worden door de behandelend arts een aantal lijnen op uw gezicht gemarkeerd. Dit wordt gedaan om een gelijkmatig resultaat te realiseren. Nadat de markering is aangebracht begint de behandeling. Het is eventueel mogelijk om de huidoppervlakte die behandeld wordt vooraf te verdoven met een verdovende crème. Dit is afhankelijk van uw eigen pijnsensatie. De fillers worden met behulp van een fijne canule ingespoten. De totale behandelduur hangt af van de omvang van het gebied dat behandeld wordt. Doorgaans neemt een liquid facelift een half tot anderhalf uur in beslag.

Risico’s en resultaten van een liquid facelift

De behandeling wordt uitgevoerd met een naald. Hierdoor kan er altijd een klein bloedvat in uw gezicht geraakt worden. Er ontstaat dan in sommige gevallen een blauwe plek. Deze is doorgaans na een week weer verdwenen. De fillers die door de specialisten van Acura Medisch Centrum gebruikt worden, zijn niet permanent van aard. Dit houdt in dat bijwerkingen ook vanzelf weer verdwijnen. De liquid facelift kent een kortere herstelperiode dan de klassieke facelift. Uw gezicht kan in de week na de facelift zonder operatie gezwollen zijn en beurs aanvoelen. Door gebruik van niet permanente fillers verdwijnen de resultaten na ongeveer 9 maanden tot 3 jaar. De zichtbare resultaten zijn afhankelijk van uw levensstijl en kunnen onder meer door niet te roken positief beïnvloed worden. Na de behandeling ontvangt u van de arts een aantal handige tips voor een bevredigend eindresultaat.

Liquid facelift FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een liquid facelift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een liquid facelift?
Met een liquid facelift wordt met behulp van injectables het volume van uw gezicht hersteld. Injectables of fillers worden zonder chirurgische ingreep toegepast en hebben een liftend effect. De ingreep kan worden toegepast bij mannen en vrouwen die wat aan het gezicht willen laten doen, maar die een echte facelift net wat te ver vinden gaan.

2. Waarom kies ik voor een liquid facelift?
Een vermoeide gezichtsuitdrukking, terwijl u zich niet moe voelt en er ouder uitzien dan u in feite bent, komen geregeld voor. Het is een gevolg van het ouder worden en uw gezicht dat op natuurlijke wijze aan volume verliest. Als u niets voelt voor een operatieve facelift, maar toch iets aan uw gezichtsuitdrukking wilt laten doen, is een liquid facelift een uitstekend alternatief. De resultaten zijn uitstekend en van een lange herstelperiode is geen sprake. Uw gezicht heeft na een behandeling weer een jeugdige, frisse uitstraling.

3. Is een liquid facelift een pijnlijke behandeling?
Meestal wordt een filler of injectables behandeling niet als pijnlijk ervaren. Er wordt gewerkt met dunne, korte naalden, waardoor het gevoel beperkt blijft tot een aantal kleine prikjes. Bent u bang voor het gebruik van naalden of ziet u erg op tegen de behandeling? Dan kunt u, in overleg met de behandelend arts, uw huid voorafgaand aan de liquid facelift insmeren met een verdovende crème, waardoor het gevoel nog verder wordt beperkt.

4. Welke voordelen heeft een liquid facelift?
Ten opzichte van onder meer de traditionele, chirurgische facelift heeft de liquid facelift interessante voordelen. Zo is er van een narcose geen sprake en hoeft er ook niet in uw huid gesneden en/of gehecht te worden, waardoor u zich ook geen zorgen hoeft te maken over littekenvorming. De resultaten zijn direct zichtbaar en de hersteltijd is minimaal. Uw gezicht krijgt een frisse uitstraling en op plaatsen waar het natuurlijke volume is verdwenen, wordt het volume hersteld.

5. Hoe werkt een liquid facelift?
Voorafgaand aan de behandeling tekent de arts het behandelgebied uit, waarna de injectables geïnjecteerd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verfijnde naalden die bovendien dun en kort zijn. De omliggende huid en onderliggende weefsels worden op deze manier zo weinig mogelijk geraakt en vrijwel niet beschadigd. De eerste resultaten zijn direct zichtbaar en ontwikkelen zich in de dagen en weken die volgen op de behandeling.

6. Welke resultaten mag ik verwachten van een liquid facelift?
Met een facelift worden uiterst natuurlijke effecten bereikt. In Nederland is het gebruik van permanente fillers verboden en zo blijven de bereikte resultaten tussen de 9 maanden en gemiddeld 3 jaar goed zichtbaar. Daarna kunt u de behandeling herhalen of eventueel een chirurgische facelift overwegen.

7. Welke risico’s heeft een liquid facelift?
Kies voor behandeling bij een ervaren arts, deze weet hoe de fillers het beste bij u toegepast kunnen worden. Onervaren artsen beschikken niet altijd over de kennis en nauwkeurigheid, waardoor een onnatuurlijk volume zou kunnen ontstaan. Bij Acura Medisch Centrum wordt altijd eerst een uitgebreid intakegesprek bij een arts geadviseerd, dit stelt de arts in staat om een behandeling voor te stellen en samen met u te streven naar een natuurgetrouw resultaat.

8. Wat kan en mag ik doen na de liquid facelift?
Van een echte hersteltijd is geen sprake. In de dagen na de injectables behandeling is het belangrijk om niet te hard te drukken en/of te wrijven op de gebieden waar de fillers zijn geïnjecteerd. Om blauwe plekken tot een minimum te beperken, is het beter om tot 48 uur na de behandeling geen alcohol te nuttigen, maar ook een bloedverdunners te gebruiken. Datzelfde geldt voor pijnstillers zoals Aspirine, Ibuprofen en Naproxen. Bij pijn wordt het gebruik van paracetamol aangeraden. Doe het in de uren na de behandeling rustig aan en stel sporten tot de volgende dag uit.

9. Hoe ziet mijn gezicht eruit na een liquid facelift?
Als gevolg van het injecteren van de fillers kan het behandelde gebied gezwollen en/of rood verkleurd zijn. Dit neemt in de dagen na de behandeling af. Blauwe plekken kunnen gecamoufleerd worden tot ze helemaal verdwenen zijn.

10. Hoeveel kost een liquid facelift?
De kosten voor een facelift hangen af van het type filler en de hoeveelheid die gebruikt wordt. Tijdens een intakegesprek bij Acura Medisch Centrum ontvangt u een persoonlijk behandelvoorstel met een overzichtelijke prijsopgave.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een liquid facelift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘liquid facelift’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu