fbpx

Littekenbehandeling Weert

Bent u op zoek naar informatie over een littekenbehandeling in Weert? Littekens zijn een gevolg van medische ingrepen, ongelukken en/of ongevallen. De meeste littekens vallen niet of nauwelijks op, maar andere littekens zijn zo opvallend aanwezig dat camouflage of behandeling wenselijk is. Een littekenbehandeling in Weert wordt gedaan om littekens te verminderen of verwijderen. Behandelmethodes zijn een chemische peeling of een laserbehandeling.

Littekenbehandeling Weert.
Littekenbehandeling Weert.
Algemene informatie over littekenbehandeling Weert

Verse littekens hebben ruim een jaar nodig om tot rust te komen. Nieuwe littekens zijn felrood en vurig van kleur. Naarmate het littekenweefsel geneest, wordt de kleur steeds lichter. Afhankelijk van de mate waarin de huid beschadigd is, wordt het litteken gevormd. Cosmetisch storende littekens hebben een afwijkend uiterlijk, maar kunnen ook bijkomende klachten zoals jeuk en/of pijn veroorzaken. Specialisten onderscheiden de volgende soorten littekens:

 • Normaal. Dit zijn de ‘gewone’ littekens die naarmate de tijd verstrijkt tot rust komen en genezen. Deze littekens vallen buitenstaanders nauwelijks op. Wanneer u zo’n litteken wilt laten behandelen, wordt geadviseerd om relatief vroeg met de littekenbehandeling te starten.
 • Atrofisch. Dit zijn dunne, droge, zachte en fijn rimpelige littekens.
 • Hypertrofisch. Deze littekens hebben een felrode kleur. Daarnaast zijn er erg stug en veroorzaken soms jeuk en pijn.
 • Keloïde. Overmatige littekenvorming die verder gaat dan de wondranden. De kleur van het litteken varieert van felrood tot paars.
 • Acne. Veelvoorkomende littekens die met name de uitstraling van het gezicht nadelig beïnvloeden.

Ontsierende littekens zijn van invloed op uw uitstraling en geven uiteenlopende klachten. Veel voorkomende problemen die bij littekens opgemerkt worden zijn roodheid, jeuk, pijn, verkleuring, verharding, hypertrofie, oedeemvorming en bewegingsbeperkingen. Litteken behandeltechnieken zijn afhankelijk van het litteken. U kunt onder andere kiezen voor een chemische peeling, waarbij de bovenste huidlaag wordt verwijderd. Op deze manier wordt het litteken afgevlakt.

Oude en nieuwe littekens behandelen

Een littekenbehandeling in Weert kan zowel oudere als meer recente littekens minder zichtbaar maken. De behandeling is erop gericht bestaande littekens zowel vlakker, gladder, zachter als soepeler te maken. Op deze manier worden klachten zoals jeuk en pijn verminderd. Afhankelijk van de toestand van het litteken en het behandelgebied kunnen verschillende behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Een specialist kan verschillende behandeltechnieken voorstellen. Het ene litteken heeft andere behoeften dan het andere. Mogelijke behandelingen zijn:

 • Behandeling met corticosteroïden pleisters of injecties, wat de groei van littekenweefsel vertraagt.
 • Plaatsen van een laagje siliconen, waardoor onder meer de afmetingen van een hypertrofisch litteken verkleind wordt.
 • Chemische peeling.
 • Huidtransplantatie.
 • Lasertherapie.
 • Chirurgische littekencorrectie.

De behandeling van littekens is doorgaans minimaal invasief. Downtime is niet van toepassing, al kan het door de verkleuring en het vervellen van de huid na een chemische peeling wenselijk zijn om een aantal dagen thuis te blijven. U kunt zo’n behandeling ook voor het weekend laten doen, zodat u op maandagochtend gewoon naar uw werk kunt.

Risico’s en resultaten littekenbehandeling

Het verbeteren en corrigeren van een litteken is een langdurige kwestie. Specialisten en huidtherapeuten behandelen het littekenweefsel met uiterste zorg en aandacht. De huid rondom het litteken wordt behoed voor eventuele beschadigingen. Afhankelijk van de techniek die wordt toegepast heeft een littekenbehandeling algemene medische risico’s. Mogelijke bijwerkingen zijn allergische reacties, nabloedingen, jeuk, slechte wondgenezing, ontstekingen, gewijzigd gevoel, verkleuring en pijn. Niet-chirurgische littekenbehandelingen kunnen een positieve invloed hebben op het uiterlijk van een litteken. De meeste mensen die een litteken laten behandelen zijn achteraf tevreden over het resultaat. Dat neemt niet weg dat u rekening moet houden met een periode van 6 tot 12 maanden waarop het resultaat valt te verwachten.

Kosten littekenbehandeling Weert

De behandeling van afwijkende littekens kan door uw zorgverzekeraar vergoed worden. Dit gaat echter niet vanzelf. Om aanspraak te maken op een vergoeding is het belangrijk dat u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo heeft u een medische indicatie nodig en kan een zorgverzekeraar ‘eisen’ dat u de littekenbehandeling door een gecontracteerde zorgverlener laat toepassen. In geval van een niet-gecontracteerde zorgverlener kan het vergoedingsbedrag lager zijn. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

Littekencorrectie€ 450

Afhankelijk van de ernst en locatie van het litteken kan een behandeling in kuurvorm worden voorgesteld. Tijdens een consult wordt het litteken onderzocht en stelt een specialist vragen over het litteken en de manier waarop het is veroorzaakt. Afhankelijk van uw verwachtingspatroon en de leeftijd van het litteken, kan een behandelplan worden voorgesteld. De behandeltechniek wordt uitgebreid toegelicht en u kunt voorbeelden bekijken van littekenbehandelingen die in de kliniek zijn toegepast.

Succesvolle littekenbehandeling

Cosmetische behandelingen worden normaal gesproken niet bij minderjarigen toegepast. Ook acnelittekens worden pas op volwassen leeftijd behandeld. Datzelfde geldt voor de behandeling van andere littekens die een gevolg zijn van operaties en/of ongelukken. De manier waarop een litteken verbeterd verschilt per persoon. Veel hangt af van het zelfherstellend vermogen van uw lichaam en de manier waarop de huid geneest. Als u gevoelig bent voor overmatige littekenvorming en u moet geopereerd worden, bespreek deze overgevoeligheid met de behandelend arts. Zo kan al tijdens de ingreep rekening gehouden worden met de manier waarop het litteken geneest of kan genezen. Ook heeft u geduld nodig om verbetering te zien. Littekenweefsel is gevoelig en reageert bij iedereen anders op een behandeling.

Consult littekenbehandeling in Weert

Acura Medisch Centrum biedt verschillende littekenbehandelingen aan. Zo kunt u bij onze specialisten en huidtherapeuten terecht voor de behandeling van acnelittekens, maar worden ook littekens als gevolg van operatieve ingrepen, ongelukken en brandwonden behandeld. Behandeling kan door middel van lasertherapie, chemische peeling, mesotherapie bij huidproblemen en de juiste verzorgingsproducten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en hoeveel een littekenbehandeling kost? Maak een afspraak voor een gratis consult. De specialist onderzoekt het litteken en stelt vragen over uw gezondheid en medische achtergrond. Ook wordt gevraagd naar uw bekendheid met allergische reacties en eventueel medicijngebruik. Stel de vragen die u heeft ten aanzien van de behandeling en vraag binnen welk tijdsbestek het litteken behandeld kan gaan worden. U ontvangt een behandelvoorstel met een kostenoverzicht. Neem de tijd om over uw beslissing na te denken en bespreek uw voornemen tot een cosmetische behandeling met uw partner en/of een familielid. Buitenstaanders hebben vaak onverwachte inzichten of opvattingen over uw uitstraling.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu