fbpx

Low Level Laser therapie tegen haaruitval (LLL)

Een Low Level Laser behandeling tegen haaruitval bestaat al een aantal jaar, maar is afgelopen jaren erg populair geworden. Het betreft een FDA goedgekeurde behandeling, met een erg interessant slagingsresultaat. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat er aan deze behandeling tegen haaruitval geen bijwerkingen verbonden zijn. Maar hoe werkt het precies? En waar moet u op letten als u deze behandeling overweegt? Er bestaan namelijk grote verschillen tussen de Low Level Laser kammen en helmen. Dankzij onze jarenlange ervaring in deze branche kunnen we u meer vertellen over de beste producten op dit gebied. Op de website van de Haarstichting kunt u ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Low Level Laser therapie tegen haaruitval (LLL)?
Low Level Laser therapie tegen haaruitval (LLL)?
Wat is Low Level Laser en werkt het tegen haaruitval?

Low Level Laser, ook wel afgekort als LLL, kan een handig hulpmiddel zijn in de strijd tegen haaruitval. Wanneer u kiest voor deze behandeling, zullen de haren belicht worden met een speciaal laserlicht. Dit laserlicht moet een specifieke frequentie hebben, om een bijdrage te kunnen leveren aan een goede doorbloeding. Het is eerder wetenschappelijk aangetoond dat Low Level Laser bij wondgenezing kan helpen. Dit blijkt ook het geval te zijn bij haaruitval.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Low Level Laser kan helpen tegen haaruitval. Deze laser wordt ook vaak voor en na een haartransplantatie gebruikt. Hierdoor wordt shockloss minder en gaan de getransplanteerde haren sneller groeien. De Low Level Laser bevordert namelijk de wondgenezing, waardoor de hergroei sneller kan beginnen.
De laser zorgt er dus onder andere voor dat de doorbloeding verbetert. Daarnaast wordt de negatieve invloed van DHT op de haarfollikel verminderd door dit laserlicht.

De Low Level Laser kam en Low Level Laser helm

Er zijn afgelopen jaren diverse producten ontwikkeld welke haaruitval terug zouden moeten dringen met behulp van Low Level Laser. De bekendste twee soorten producten zijn de Low Level Laser kam en de Low Level Laser helm. Uit onze ervaring blijkt dat wij de laserhelm beter vinden werken. De oorzaak hiervan is waarschijnlijk dat de laserhelm meestal ongeveer 10 keer meer diodes heeft dan de laserkam.
Bekende merken zijn: Oaze laserhelm, Hairmax laserkam, Theradome laserhelm en de iGrow laserhelm.

Lasertherapie – grote verschillen in sterkte en kwaliteit

Afgelopen jaren zien we een toename van het assortiment van laser producten voor thuisgebruik. Opvallend is dat deze producten een zeer uiteenlopende kwaliteit hebben. Er bestaan veel aspecten die bepalend zijn voor de effectiviteit van deze laserproducten voor thuisgebruik. Zo is het aantal diodes zeer belangrijk. Bij meer diodes zal er meestal een beter resultaat worden geboekt. De diodes moeten de juiste frequentie hebben. Een frequentie van 650nM  tot 670nM met een 5 mW output is optimaal. Dit levert rood laser licht op. De diode modules moeten geen glazen of plexiglas lensjes bevatten. Ook dit vergroot de toedieningskracht behoorlijk. Daarnaast boet een product dat werkt op een oplaadbare accu, na verloop van tijd in aan kracht (en dus ook aan werking). Het is in zo’n geval vaak niet te voorzien na hoeveel tijd de kracht gaat afnemen. Dat kan snel gaan maar kan soms ook na een jaar of twee plaatsvinden. Een apparaat dat door middel van een kabel elektriciteit aan het stroomnet onttrekt, blijft structureel gelijkblijvende hoge kracht toedienen en is dus consistent in werking. De goedkopere apparaten werken doorgaans minder goed.
Lasertherapie – mits van goede kwaliteit – kan blijkens wetenschappelijk onderzoek mogelijk in 85% van de gevallen haaruitval stoppen en zorgt gemiddeld voor 30% toename van de haren. Behalve een kwalitatief hoogstaand product is het minstens zo belangrijk dat het betreffende apparaat consequent wordt gebruikt. Uit de wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat om de dag een behandeling van 20-25 minuten optimaal is.

Low Level Laser therapie tegen haaruitval FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over Low Level Laser therapie tegen haaruitval. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Hoe werkt Low Level Laser therapie tegen haaruitval?
De laserstralen hebben een positief effect op de doorbloeding van de hoofdhuid, en dat is voor de haarzakjes positief. Daarnaast kan Low Level Laser therapie de nadelige invloed van dihydrotestosteron, DHT, verminderen.

2. Kan Low Level Laser therapie bij iedereen worden toegepast?
Mannen en vrouwen met haarverlies als gevolg van Alopecia androgenetica, erfelijke haaruitval, kunnen soms succesvol met Low Level Laser therapie behandeld worden. De behandeling is minder geschikt voor tijdelijke vormen en oorzaken van haaruitval.

3. Zijn de resultaten direct zichtbaar?
Nee, helaas niet. Als de behandeling aanslaat, worden de eerste resultaten pas na 2 tot 3 maanden zichtbaar. U ziet dat het haar minder uitvalt en dat zelfs het volume wat toeneemt. De behandeling is wetenschappelijk bewezen, al lopen de resultaten erg uiteen.

4. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?
Meerdere behandelsessies zijn nodig. Hoeveel behandelingen dit precies zijn, bekijkt een huidtherapeut tijdens het kennismakingsgesprek. De meeste mensen worden 6 tot 8 keer behandeld. Daarna worden regelmatige nabehandelingen geadviseerd.

5. Zijn de resultaten van Low Level Laser therapie niet blijvend?
Om van langdurige resultaten van Low Level Laser therapie bij haaruitval te genieten, is het noodzakelijk om de behandeling regelmatig te herhalen. Eens u de initiële behandelsessies, meestal in pakketvorm, heeft ondergaan worden onderhoudsbehandeling aangeraden. Low Level Laser therapie geeft dus geen permanente resultaten zoals bij bijvoorbeeld een haarimplantatie. Ook worden er geen garanties gegeven op het eindresultaat.

6. Kan Low Level Laser therapie met een haartransplantatie gecombineerd worden?
Ja, Low Level Laser therapie heeft een bewezen positief effect op de resultaten van een haartransplantatie. Door de verbetering van de doorbloeding in de hoofdhuid, worden eventuele negatieve effecten verlicht en krijgen de haarzakjes een positieve stimulans.

7. Is Low Level Laser therapie bij haaruitval veilig?
Lasertherapie wordt doorgaans als een veilige behandeling beschouwd. Toch is er altijd een zekere kans op complicaties en bijwerkingen. Luister aandachtig naar de instructies van de behandelend huidtherapeut, en volg eventuele verzorgingsadviezen op. Na afloop van de ingreep kan de behandelde huid wat rood verkleurd zijn. Dit is vaak tijdelijk en binnen enkele uren verdwijnen de verkleuringen vanzelf. Heeft u in de dagen na de behandelsessie andere klachten of aanhoudende roodheid? Neem dan contact op met de huidtherapeut.

8. Is Low Level Laser therapie een pijnlijke behandeling?
Nee, de meeste mensen die de behandeling ondergaan voelen geen pijn en/of andere irritaties. Het is niet nodig om de huid vooraf te verdoven en/of gebruik te maken van pijnstillers.

9. Laat Low Level Laser therapie littekens achter?
Nee. Lasertherapie is een veilige behandeling, waarbij u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele littekenvorming. Kies voor behandeling bij een ervaren huidtherapeut die weet hoe de laserapparatuur op uw persoonlijke situatie kan worden afgesteld.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een haartransplantatie behandeling?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘Low Level Laser therapie tegen haaruitval (LLL)’ een consult inplannen voor een haarimplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
 • Haarstichting-keurmerk
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu