fbpx

MACS-lift

Naarmate u ouder wordt, ontkomt u er niet aan dat uw gezicht mee veroudert. Het zijn voornamelijk de wangen en uw kaaklijn die ontsierd worden door de tand des tijds. Een zogenaamde MACS-lift is vaak een goede behandeltechniek die natuurlijke resultaten biedt. De innovatieve techniek van facelifting geeft u dan weer een jonge uitstraling.

MACS-lift?
MACS-lift?
MACS-lift niet vergelijken met klassieke facelift

MACS-lift is een afkorting voor Minimal Access Cranial Suspension. Het Minimal Access gedeelte houdt in dat er slechts een kleine incisie bij het oor wordt gemaakt. Cranial Suspension is het gedeelte waar uw huid omhoog wordt getrokken. Dit gebeurt in tegenstelling tot een klassieke facelift, waarbij uw huid naar achter zou worden getrokken. Bij een MACS-lift wordt de kaaklijn, uw wangen, boven- en onderhuids behandeld. U kunt de ingreep daarom niet vergelijken met een klassieke facelift. De meeste MACS-lift behandelingen die worden uitgevoerd, worden gecombineerd met een correctie van het onderste ooglid.

MACS-lift bij Acura Medisch Centrum

Een MACS-lift is een ingreep die een grondige voorbereiding vraagt. Uw wilt graag vooraf zoveel mogelijk weten over de behandeling, eventuele risico’s en complicaties, de herstelperiode en de reeds bereikte eindresultaten. Uw voornemen om een MACS-lift te ondergaan, begint met een intakegesprek bij een ervaren specialist. Vertel over uw wensen en uw verwachtingspatroon. Stel alle vragen die u heeft op het gebied van de behandeling. De plastisch chirurg vertelt u alles over de behandelmethode en maakt de verschillen tussen een standaard facelift, een mini facelift en een MACS-lift aan u duidelijk. Uw gezicht wordt nauwkeurig onderzocht en de chirurg zal meer willen weten over uw algemene gezondheidstoestand en uw medisch verleden. Voor de best mogelijke resultaten is het van belang dat u eventueel medicijngebruik niet vergeet te vermelden. Samen met u wordt een behandelplan opgesteld en krijgt u een op maat gemaakt prijsvoorstel, waarbij zowel de ingreep zelf als de voor- en nazorg zijn inbegrepen.

Hoe ziet de ingreep tijdens de MACS-lift eruit?

De MACS-lift wordt uitgevoerd onder volledige narcose. De plastisch chirurg werkt hiervoor samen met een ervaren anesthesist. Vervolgens wordt door de chirurg een klein sneetje gemaakt bij de voorkant van uw oorschelpen. Uw overtollige huid wordt verwijderd en de chirurg hecht het gebied vervolgens. Het is mogelijk om een MACS-lift te combineren met een ooglidcorrectie of een lipofilling van uw gezicht. Door voor een lipofilling te kiezen, krijgt uw gezicht weer meer volume en een jongere uitstraling. De volledige ingreep duurt meestal 1,5 tot 2 uur. Na de ingreep wordt een drukverband om uw hoofd aangelegd. U kunt de kliniek doorgaans op de dag van de ingreep al weer verlaten.

Herstelperiode na een MACS-lift

Over het algemeen is deze ingreep minder ingrijpend dan een klassieke facelift. Hierdoor is de herstelperiode korter en zijn de resultaten sneller zichtbaar. Toch mag u een MACS-lift niet onderschatten. Het is immers een chirurgische en dus operatieve ingreep, waarbij onder meer een algehele narcose van toepassing is. Aan operatieve ingrepen, ook een MACS-lift, zitten risico’s en mogelijke complicaties verbonden. Zo kunt u te maken krijgen met nabloedingen en onverwachte infecties die de herstelperiode beïnvloeden. Laat u voorafgaand aan een operatieve ingreep daarom altijd goed informeren. De specialisten bij Acura Medisch Centrum geven u graag uitgebreide informatie en zullen ook de mogelijke risico’s nader toelichten. Tegenwoordig is het niet moeilijk om ervaringsverhalen te raadplegen. U kunt hier uw voordeel mee doen. Krijgt u van de chirurg tips, adviezen en leefregels mee die een positief eindresultaat kunnen bevorderen? Volg deze dan zoveel mogelijk op, vaak is het slechts een kleine, kortdurende aanpassing van uw dagelijkse leven. Een kortdurende aanpassing kan echter goede resultaten ten goede komen.

MACS-lift FAQ – veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over een MACS-lift. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is een MACS-lift precies?
De Minimal Access Cranial Suspension, MACS, lift is een facelift techniek met een minimale incisie. Uw huid wordt gladder en u krijgt een strakkere kaaklijn. De behandelmethode kan niet vergeleken worden met de bekende en klassieke facelift. De MACS-lift is minder ingrijpend en kent bovendien een kortere herstelperiode.

2. Ben ik geschikt voor een MACS-lift?
Het verslappen van de huid is een natuurlijk gevolg van het ouder worden, daarnaast hebben ook externe factoren als de zon, stress, roken en alcohol hier invloed op. De beste resultaten van een MACS-lift worden bereikt bij mannen en vrouwen tussen de 35 en 70 jaar. Wilt u op jongere leeftijd wat aan de verslapte huid laten doen, dan zal een cosmetisch arts waarschijnlijk een minder ingrijpende behandeling, zoals fillers of botox, adviseren.

3. Laat de MACS-lift zichtbare littekens achter?
De kleine incisie wordt gemaakt in een huidplooi voor uw oor, achter het oor of in uw haargrens. In de periode na de MACS-lift zijn de littekens zichtbaar, naarmate de maanden verstrijken komt het littekenweefsel tot rust en neemt het geleidelijk aan de huidskleur aan. Daarna is het litteken vrijwel onzichtbaar.

4. Hoe bereid ik mezelf voor op een MACS-lift?
Cosmetisch artsen adviseren u om ruim voor de geplande ingreep te stoppen met roken. Tabaksproducten hebben een nadelig effect op de doorbloeding, iets wat voor het genezingsproces uitermate belangrijk is. Mensen die medicijnen, waaronder bloedverdunners, gebruiken krijgen een aangepast doseerschema, wat u volgt zolang de arts dit aangeeft.

5. Hoe lang duurt een MACS-lift?
De gemiddelde behandelduur bedraagt 1,5 tot 2,5 uur.

6. Wordt de ingreep onder narcose toegepast?
Ja, de MACS-lift wordt onder narcose uitgevoerd. Het is niet mogelijk om de ingreep onder plaatselijke verdovingen te ondergaan.

7. Hoe ziet mijn gezicht eruit na een MACS-lift?
Uw gezicht is na de ingreep gezwollen, beurs, rood en blauw verkleurd. Het kan gebeuren dat de zwellingen en verkleuringen in de dagen na de MACS-lift aan intensiteit toenemen, daarna nemen ze vanzelf af. Als gevolg van de ingreep voelt uw huid hard aan en kan de mate van het normale gevoel wat veranderd zijn. Ook dit zijn tijdelijke verschijnselen die vanzelf afnemen. Meestal ziet uw gezicht er na twee weken weer toonbaar uit en zijn de blauwe plekken en zwellingen verdwenen.

8. Wanneer kan ik weer aan het werk?
De eerste twee weken is uw gezicht niet echt toonbaar en kiezen de meeste mensen ervoor om het rustig aan te doen. Na een week kunt u thuis wat huishoudelijke klusjes doen, ook administratieve werkzaamheden zijn mogelijk. Bukken dient u te vermijden. Afhankelijk van het soort werk dat u doet, kunt u na twee weken weer aan de slag. In geval van zware lichamelijke arbeid, waarbij u onder meer vaak moet tillen, kan de arts u anders adviseren. Overigens hangt één en ander af van de manier waarop het herstel verloopt. Het kan best zo zijn dat u vlot herstelt en eerder klaar bent om aan het werk te gaan.

9. Hoe veilig is een MACS-lift?
De MACS-lift is op zich een relatief veilige cosmetische behandeling. Het is echter wel een chirurgische, invasieve, ingreep waar een zeker risico aan is verbonden. De kans op het ontstaan van bijwerkingen is klein, zeker als u de instructies van de arts op volgt. Mogelijke complicaties zijn allergische reacties op de verdoving, nabloedingen, infecties, hematomen, gevoelsverandering, slechte wondgenezing en blijvend zichtbare littekens.

10. Worden de kosten vergoed?
Nee, de redenen om een MACS-lift toe te laten passen zijn vrijwel altijd cosmetisch. Cosmetische ingrepen worden door de basisverzekering zelden vergoed. Alleen als u een aanvullend zorgpakket heeft, waarbij bepaalde cosmetische behandelingen en/of ingrepen gedeeltelijk worden vergoed, is er een kleine kans op vergoeding.

11. Zijn de resultaten van een MACS-lift blijvend?
De MACS-lift biedt langdurige resultaten, die van persoon tot persoon verschillen. Doorgaans houdt het effect tien tot vijftien jaar aan. Ondanks het feit dat uw gezicht is verjongd, gaat de tijd wel gewoon door. Dat betekent dat het verouderingsproces niet gestopt wordt. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van de ingreep is gezond leven, niet roken en regelmatig bewegen belangrijk.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor een MACS-lift?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘MACS-lift’ een consult inplannen? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu