fbpx

Mesotherapie ampullen

Wat is de exacte inhoud van mesotherapie ampullen? Mesotherapie haar of mesotherapie huid is een cosmetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van intradermale of subcutane injecties. De vloeistof die in de mesotherapie ampullen zit, wordt op uw unieke behoefte afgestemd. Oorspronkelijk uitgevonden in Frankrijk om pijnlijke medische aandoeningen te behandelen, is het tegenwoordig een veel gebruikte techniek voor uiteenlopende aandoeningen en problemen. Afhankelijk van de aandoening die behandeld wordt, varieert de inhoud van de mesotherapie ampullen.

Mesotherapie ampullen.
Mesotherapie ampullen.
Inhoud mesotherapie ampullen

Mesotherapie is inmiddels breed geaccepteerd. Het is een poliklinische procedure met minimaal ongewenste effecten en is minimaal belastbaar. Mesotherapie combineert een op maat gemaakte cocktail van krachtige vitamines, die met een speciaal ontwikkelde mesogun en fijne naalden in de bovenste lagen van de huid worden geïnjecteerd. Hoewel niet iedereen zich direct aangetrokken voelt door een naaldbehandeling, zijn de resultaten veelbelovend en natuurlijk. Een voordeel van mesotherapie biedt daarnaast dat er sprake is van een minimale hersteltijd. Zowel huid- als haarproblemen worden met behulp van mesotherapie behandeld en verminderd.

Uitgebreide behandelmogelijkheden

Het behandelen van huidproblemen zoals gezichtsveroudering, uitdroging en huidverslapping met mesotherapie is een bekende, veel toegepaste behandeling. Dat mesotherapie ook bij tijdelijke en blijvende oorzaken van haaruitval uitkomst biedt, is niet bij iedereen bekend. Veel mesotherapie ampullen hebben een basis van hyaluronzuur, vitamines, minderalen en plantenextracten. Het gebruik van de mesogun garandeert een snelle, dragelijke behandeling. De apparatuur is zo ontwikkeld dat er binnen korte tijd een groot aantal injecties wordt gegeven. Verdoving of sedatie is niet nodig. Al kunt u voor een behandeling de huid behandelen met verdovende crème, zodat het gevoel verder beperkt wordt. In termen van downtime, kunt u enkele dagen een lichte tot matige roodheid, zwellingen en/of over gevoeligheid van de huid ervaren. U kunt uw werkzaamheden in de regel de volgende dag hervatten. Speciale instructies worden met u besproken voorafgaand aan de behandeling.

Mesotherapie ampullen bij haaruitval

Mesotherapie bij haaruitval kent geen standaard formule voor de ingrediënten die gebruikt worden. Haaruitval is divers met uiteenlopende oorzaken. Zowel mannen als vrouwen kunnen mesotherapie ampullen bij haarverlies overwegen. De gebruikte ingrediënten bestaan uit een breed scala natuurlijke en synthetische materialen. De samenstelling van mesotherapie ampullen is gebaseerd op de indicatie en de aandoening die u laat behandelen. Tijdens een behandelsessie worden honderden oppervlakkige injecties binnen een kort tijdsbestek gegeven. Afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied duurt een sessie 10 tot 45 minuten. Over het algemeen bestaat een succesvol mesotherapie traject uit 6 tot 10 sessies. Achteraf kunt u jaarlijks of om de zes maanden een onderhoudsbehandeling overwegen. De techniek is veilig, mits toegepast door een ervaren specialist. Contra-indicaties voor mesotherapie zijn overgevoeligheid voor een van de componenten, jonger dan 18 jaar, zwangerschap, borstvoeding, gebruik van bepaalde medicatie, chronische aandoeningen zoals insulineafhankelijke diabetes, lever- en nieraandoeningen en bepaalde auto-immuunziekten. Bespreek mesotherapie eerst met een behandelend specialist of uw huisarts.

Risico’s en bijwerkingen mesotherapie

Bijwerkingen van mesotherapie zijn zeldzaam en meestal mild. Ondanks de variëteit waaruit de injectievloeistof is samengesteld, is de dosering per behandelsessie laag, waardoor de kans op ongewenste effecten klein is. Niet-specifieke, vaak voorkomende bijwerkingen zijn braken, misselijkheid, diarree, milde pijn, overgevoeligheid van de behandelde huid, oedeem, jeuk en onderhuidse knobbeltjes op de injectieplaatsen. Een enkele keer heeft iemand last van hyperpigmentatie. Dit is doorgaans van korte duur, de verkleuring van de huid trekt na verloop van tijd vanzelf weg. De specialist stelt de ingrediënten samen die het beste in uw situatie toegepast kunnen worden. Bij het samenstellen van de injectievloeistof wordt rekening gehouden met uw gezondheid, de klachten die behandeld worden en de eventuele medicatie die u gebruikt. De kans op bijwerkingen kan verder teruggebracht worden door het volgen van de tips die een specialist u geeft. Bescherm de behandelde huid in de dagen na de behandelsessie extra tegen onder andere uv-straling en ga niet zwemmen of naar de sauna. Na een aantal weken ziet u verbetering van de huid en een vermindering van het haarverlies. Het tijdsbestek waarin resultaten zichtbaar worden, verschilt per persoon.

Mesotherapie consult

Heeft u last van haaruitval? Wilt u weten welke huidaandoeningen met mesotherapie behandeld kunnen worden? Acura Medisch Centrum in Weert past mesotherapie al jaren succes vol toe. Zowel voor huid- als haarproblemen biedt mesotherapie een behandeling op maat. Onze specialisten lichten de behandelmogelijkheden, de resultaten en de kosten uitgebreid toe tijdens een vrijblijvend consult. Uw huid wordt onderzocht en de reden van het haarverlies wordt besproken. Op basis van de onderzoeksresultaten en het gesprek over uw gezondheid, wensen en verwachtingen wordt een behandelplan voorgesteld. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495-431707.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu