fbpx

Mesotherapie baard

Wilt u meer weten over mesotherapie voor de baard? Baarden zijn een symbool van mannelijkheid en het is de afgelopen jaren trendy geworden om een baard te laten groeien. Veel mannen willen een volle baard laten groeien om aan deze modetrend te voldoen. Het verlangen naar mannelijkheid vormt de kern van de nieuwe look voor mannen. Baardgroei heeft een wereld aan mogelijkheden voor meer personalisatie, zoals lange baarden, baarden van 3 dagen en alleen een snor. Mesotherapie baard is een oplossing om dunne plaatsen in het baardgebied te behandelen.

Mesotherapie baard toepassen

Er zijn niet veel mannen die van zichzelf vinden dat ze de perfecte baardgroei. Soms kan een baard kale plekken hebben. Deze kale plekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Erfelijkheid is de grootste boosdoener. Schaarse baardgroei kan ook een gevolg zijn van stofwisselingsproblemen. In feite kunnen tekorten aan vitamines, aminozuren of mineralen net zoals bij hoofdhaar de baardgroei veranderen of beïnvloeden. Externe factoren zoals stress, roken, medische behandelingen of gebrek aan slaap kunnen ook een rol spelen. Vlekkerige baardgroei kan op verschillende manieren behandeld worden. Mesotherapie voor verbetering van de baardgroei is dus een niet-chirurgische techniek om de baardgroei te stimuleren. Baardgroei kan ook met behulp van een haartransplantatie behandeld worden. Baardhaartransplantaties kunnen worden toegepast als de baardhaargroei niet of onvoldoende is ontwikkeld. Onder plaatselijke verdoving worden haarzakjes vanuit de haarkrans naar de baardstreek verplaatst. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel interessante informatie over mesotherapie bij haaruitval.

Niet-chirurgische behandeltechniek

Mesotherapie is een alternatieve, cosmetische behandeltechniek om haaruitval en haargroeiproblemen te verbeteren. Het is een proces waarbij proteïnen, vitamines, plantenextracten, aminozuren, antioxidanten, mineralen en enzymen in de baardstreek worden geïnjecteerd om te helpen bij het voeden en hydrateren van de haarzakjes en de gezichtshuid. Mesotherapie behandelt infecties en bevordert de haargroei door middel van het verbeteren van de bloedcirculatie. Haarzakjes krijgen op deze manier gezonde en noodzakelijke voedingsstoffen, zodat de haargroei geoptimaliseerd kan worden. Afhankelijk van de ingrediënten die geïnjecteerd worden, wordt het hormonale evenwicht geleidelijk aan herstelt en wordt de invloed van het DHT-hormon geneutraliseerd, zodat de haargroei sterker en gezonder is. Een mesotherapie behandeling duurt tussen de 10 en 30 minuten, afhankelijk van de oppervlakte van het behandelgebied. Gewoonlijk zijn 6 tot 10 behandelsessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandeling wordt in kuurvorm geadviseerd. De frequentie van de sessies neemt geleidelijk af en de resultaten worden na 4 tot 6 maanden goed zichtbaar. Om de resultaten te behouden zijn jaarlijkse onderhoudsbehandelingen nodig.

Werkwijze mesotherapie baard

Mesotherapie maakt gebruik van zowel de fysieke, mechanische, als de chemische stimulatie. Afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld, worden in specifieke gebieden kleine doses van sterk geconcentreerde bestanddelen toegepast. Door de vloeistof rechtstreeks in de probleem gebieden te injecteren vindt een optimale opname van de ingrediënten plaats.

 • Mechanische werkwijze mesotherapie voor de baard. De mesogun bevat naaldjes die microperforaties in de huid maken. Het lichaam reageert hier op door collageen en elastine te produceren.
 • Chemische werkwijze. De ingespoten actieve ingrediënten stimuleren onder andere de bloedsomloop. Ontstekingsreacties worden afgeremd en de haargroei wordt gestimuleerd.

De oppervlakkige injecties dringen 0,5 mm tot 4 mm in de huid door. Het aanprikken van de huid wordt nauwelijks gevoeld. Vooraf verdoven is niet noodzakelijk. Napijn doet zich zelden voor en na de sessie gaan de meeste mensen direct weer aan het werk. Bedrust of downtime is bij mesotherapie niet van toepassing. Na de sessie kan de huid tijdelijk wat rood zijn en/of lichte zwellingen vertonen. Een aantal uren later zijn deze verschijnselen verdwenen. Mesotherapie heeft geen ernstige complicaties.

Kosten mesotherapie baard

De kosten van mesotherapie variëren. U kunt een losse behandeling laten toepassen, het is ook mogelijk de behandeling in kuurvorm te ondergaan. In geval van een kuur zijn de afzonderlijke sessies vaak voordeliger dan losse behandelingen. Ook de aandoening die behandeld wordt, is van invloed op de kostprijs. Mesotherapie wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. Het is een cosmetische behandeltechniek. Aanvullende zorgverzekeringen bieden ook slechts beperkte vergoedingsmogelijkheden. Online vindt u tarieven die u met elkaar kunt vergelijken. Wanneer u wilt weten hoeveel een behandeling in uw situatie kost, is het raadzaam om een afspraak te maken voor een consult bij een behandelend specialist.

Consult mesotherapie

Wilt u weten of en hoe een mesotherapie behandeling bij kan dragen aan een volle baardgroei? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze ervaren specialisten passen jaarlijks honderden mesotherapie behandelingen met succes toe. Ook voor de behandeling van huidproblemen zoals rimpeltjes en lijntjes biedt mesotherapie een oplossing. Meer weten? Stuur ons een e-mail of vul het contactformulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. Telefonisch een afspraak maken kan via 0495-431706.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu