fbpx

Mesotherapie behandeling

Bent u op zoek naar een mesotherapie haar behandeling of mesotherapie huid behandeling? Mesotherapie is een niet-chirurgische methode die voor het eerst werd ontwikkeld in Frankrijk. De behandelmethode was bedoeld om vasculaire en lymfatische aandoeningen te behandelen. Er werd ontdekt dat, afhankelijk van de geïnjecteerde stoffen, mesotherapie ook nuttig kan zijn bij de behandeling van chronische pijn, haaruitval, bot- en gewrichtsaandoeningen en psoriasis. Meer recentelijk werd ontdekt dat mesotherapie ook toegepast kan worden bij haaruitval, gewichtsverlies, rimpelbehandeling, gezichtsverjonging en het verminderen van cellulitis. Een mesotherapie behandeling is een relatief veilige behandeling en biedt bij uiteenlopende huid- en haarproblemen een oplossing.

Mesotherapie behandeling.
Mesotherapie behandeling.
Werkwijze mesotherapie behandeling

Een mesotherapie behandeling bestaat uit het toedienen van een groot aantal injecties in een korte tijd. De vloeistof die geïnjecteerd wordt bestaat uit diverse ingrediënten. Deze ingrediënten zijn op uw unieke behoefte afstelt en bevatten kleine hoeveelheden plantenextracten, vitamines, enzymen, voedingsstoffen en andere werkzame stoffen. Twee van de meest voorkomende stoffen die gebruikt worden bij de behandeling van cellulitis en het verminderen van lichaamsvet zijn isoproterenol en lecithine. De injecties worden gezet in het gezicht, op de hoofdhuid, de hals, de borst, het decolleté, de handen, striae en kleine plaatselijke vetophopingen. Een mesotherapie behandeling bestaat uit 6 tot 8 behandelsessies. De eerste sessies volgen elkaar snel op. Wanneer verbetering zichtbaar wordt, worden de tussenpozen langer. Een volledig behandeltraject neemt enkele maanden in beslag. De techniek is veilig en voordelen zijn onder andere:

 • Verbeterde huidelasticiteit.
 • Aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.
 • De behandelde huid en/of het haar zien er gezonder uit.
 • De bloedsomploop wordt gestimuleerd.
 • Haarzakjes worden beter door de voedingsstoffen bereikt.
 • Haargroei verbetert en het haar wordt gezonder.
Veiligheid en risico’s mesotherapie

Omdat mesotherapie rechtstreeks op en in het gewenste behandelgebied wordt toegepast, wordt algemeen aangenomen dat de bijwerkingen beperkt zijn. Gemelde bijwerkingen van een mesotherapie behandeling zijn onder meer:

 • Onmiddellijke of vertraagde allergische reactie op de geïnjecteerde bestanddelen.
 • Lecithine staat erom bekend ontstekingen en zwellingen te veroorzaken.
 • Huidinfecties.
 • Pigmentatie op de injectieplaatsen.
 • Blaarvorming, littekens en misvorming op de injectieplaatsen.
 • Vorming van onderhuidse bultjes en knobbeltjes op de injectieplaatsen.

Het is onvoldoende wetenschappelijk onderzocht welk effect de combinatie van geïnjecteerde bestanddelen heeft op de onderliggende organen en weefsels. Resultaten verschillen per persoon. Meerdere behandelsessies zijn nodig voor een optimaal resultaat. Na het afronden van het behandeltraject kunnen vervolgbehandelingen aanbevolen worden.

Voorbereiding en nazorg mesotherapie behandeling

Mesotherapie kent geen specifieke voorbereiding. Voorafgaand aan elke behandelsessie zal de specialist het te behandelen gebied desinfecteren en eventueel behandelen met een verdovende crème. Andere plaatselijke verdovingen, sedatie of narcose worden niet gebruikt. Hoewel mesotherapie een veilige behandeling is, wordt de techniek niet geadviseerd aan mensen met diabetes. Ook in geval van bepaalde allergieën, huidziekten, infectieziekten, kanker, stollingsproblemen en een aantal auto-immuunaandoeningen kunnen contra-indicaties zijn. Als voorbereiding op mesotherapie vindt eerst een uitgebreid consult plaats. Tijdens het gesprek beoordeelt een ervaren specialist wat u precies wilt laten behandelen. De huid en eventueel het haarverlies worden aandachtig onderzocht en de specialist stelt aanvullende vragen over uw gezondheid, medische geschiedenis en medicijngebruik. Op basis hiervan wordt een behandelplan aangeboden. De bestanddelen die in de mesotherapie injecties zitten, worden op uw behoefte afgestemd. De duur van een behandelsessie hangt af van de aandoeningen en oppervlakte die behandeld wordt. De poliklinische behandeling heeft nauwelijks invloed op uw dagelijks leven; u kunt uw normale activiteiten na een behandelsessie hervatten. Afhankelijk van het doel van de behandeling kan de specialist een speciaal dieet of lichamelijke activiteit aanbevelen om de resultaten te optimaliseren.

Kosten en vergoeding mesotherapie

De kosten van een mesotherapie behandeling zijn in vergelijking met andere behandeltechnieken relatief betaalbaar. Een volledig behandeltraject bestaat meestal uit meerdere afzonderlijke sessies. Mesotherapie in kuurvorm is vaak voordeliger dan het afspreken en laten toepassen van losstaande behandelsessies. Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

1x4x
HA Injectie€ 165€ 635
Hyalift 75€ 185€ 710
Tensorlift€ 185€ 710
HA Ogen€ 125€ 475

Tijdens een consult in de kliniek wordt besproken hoe en/of mesotherapie bij u het beste kan worden toegepast. U kunt voorbeelden zien van eerder bereikte behandelingen. De kosten voor de behandeling worden niet door de basisverzekering vergoed. Enkele aanvullende zorgpakketten bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. U kunt hier meer over lezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Gratis mesotherapie consult

Wilt u meer weten over mesotherapie bij huid- of haarproblemen? Maak een afspraak voor een gratis consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Onze ervaren specialisten hebben jarenlange ervaring met het toepassen van mesotherapie. Zowel huidproblemen als haarverlies worden met goede resultaten behandeld. Mesotherapie is een unieke behandelmethode die volledig op maat wordt samengesteld. De behandeling is niet-chirurgisch en kent geen lange herstelperiode. Meer weten? Acura Medisch Centrum is telefonisch bereikbaar op 0495-729316.

Mesotherapie huid reviews – FAQ

1. Hoe ervaren mensen mesotherapie huid behandelingen?
Mesotherapie is geschikt voor het behandelen van een doffe, vermoeide huid en het verbeteren van oppervlakkige rimpels. De bloedcirculatie wordt verbeterd, waardoor uw lichaam beter in staat is slechte of verkeerde afvalstoffen weg te werken. Mesotherapie is een oplossing voor onder andere hyperpigmentatie, acne en andere huidproblemen.

2. Is mesotherapie een eenmalige behandeling?
Waarschijnlijk heeft u meer sessies nodig om het gewenste resultaat te krijgen. Mesotherapie wordt vaak in kuurvorm toegepast. Afhankelijk van de huidaandoening die u laat behandelen zijn 3 tot 6 behandelingen nodig.

3. Wat is het slagingspercentage van mesotherapie bij huidproblemen?
Ruim 90% van de behandeling wordt succesvol toegepast. Afhankelijk van de verwachting zijn de meeste mensen achteraf tevreden met het effect dat is behaald.

4. Welke bijwerkingen worden in mesotherapie reviews gemeld?
Mesotherapie op zich is een veilige behandeling, maar het kan gebeuren dat er bijwerkingen optreden. Van vertraagde allergische reacties op de geïnjecteerde bestanddelen, tot huidirritaties en huidinfecties. Mensen maken ook melding van pigmentvorming op de injectieplaatsen. Ook kleine zwellingen en blauwe plekjes kunnen tijdelijk zichtbaar zijn.

5. Hoe veilig is mesotherapie?
Zolang de behandeling door een ervaren arts wordt toegepast is het een veilige procedure, zonder grote risico’s en/of kansen op ernstige complicaties. Tijdelijke bijwerkingen zoals misselijkheid, vermoeidheid, gevoeligheid, hoofdpijn, nabloedingen en lokale reacties op de injectieplaatsen nemen vanzelf af.

6. Waar wordt mesotherapie bij toegepast?
Mesotherapie is een techniek die wordt gebruikt om de huid te verjongen door gebruik te maken van micro-injecties. De injectievloeistof bestaat uit een combinatie van vitamines, mineralen, plantenextracten, aminozuren en eiwitten waarvan bewezen is dat ze de tekenen van huidveroudering verbeteren.

7. Kan mesotherapie vergeleken worden met fillers?
Nee, het zijn verschillende behandelmethodes. Fillers hebben als bedoeling afgenomen volume op te vullen, terwijl mesotherapie natuurlijke functies stimuleert die de huid verjongen en er gezonder uit laten zien.

8. Is mesotherapie mogelijk bij actieve acne?
Specialisten adviseren mesotherapie alleen toe te passen op een rustige huid en niet bij actieve acne en/of huidinfecties. Het is mogelijk dat in zo’n situatie bacteriën naar andere delen van het gezicht overgebracht worden, waardoor de acne zich kan uitbreiden.

9. Is mesotherapie hetzelfde als microneedling?
Nee. Mesotherapie heeft als doel met een krachtige cocktail van vitamines, mineralen en plantenextracten, onder meer de doorbloeding te stimuleren en gezonde voedingsstoffen aan de weefselstructuren te geven. Bij microneedling worden meerdere naalden over het gezicht bewogen om minuscule gaatjes te maken, waardoor de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd wordt.

10. Kan ik make-up aanbrengen na een mesotherapie behandeling?
Geef de behandelde huid minimaal een tot drie dagen tijd om te herstellen en adem te halen. Breng pas na een paar dagen weer make-up aan.

11. Moet mijn gezicht vervellen na mesotherapie?
Losse velletjes en huidschilfers zijn geen typische gevolgen van mesotherapie. Op de injectieplaatsen kan tijdelijk een geïrriteerd gevoel ontstaan. Ook zijn soms lichte zwellingen en blauwe plekjes zichtbaar. Het is belangrijk om de huid gehydrateerd te houden. U kunt hiervoor een vocht inbrengende crème gebruiken.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu