fbpx

Mesotherapie bij haaruitval

Wilt u meer weten over mesotherapie bij haaruitval? Haaruitval is een van de meest voorkomende problemen. Hoewel het normaal is om dagelijks tot zo’n 100 haren te verliezen, kan het haarverlies soms veel meer zijn. Dit leidt vaak tot bezorgdheid en een ongelukkig gevoel. Mesotherapie bij haaruitval kan het haarverlies verminderen, de haarkwaliteit verbeteren en de haargroei stimuleren. Veel mensen zoeken ook naar mesotherapie haar behandelingen om haarverlies te verminderen. U kunt hier verschillende mesotherapie haar reviews vinden.

Mesotherapie bij haaruitval.
Mesotherapie bij haaruitval.
Wat houdt mesotherapie bij haaruitval in?

Mesotherapie omvat het rechtstreeks injecteren van werkzame bestanddelen in de hoofdhuid. De techniek werkt in op de epidermis, de bloedsomloop en het immuunsysteem. Het kan helpen bij het verbeteren van bepaalde vormen van haaruitval zoals telogeen effluvium, alopecia androgenetica, alopecia areata en stress. Alhoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is verricht naar mesotherapie bij haaruitval, is het een techniek die bij veel mensen een uitstekend resultaat heeft. Het doel van mesotherapie is om de doorbloeding in de hoofdhuid te herstellen en te vergroten, zodat de haarzakjes de nodige voedingsstoffen krijgen wat de haargroei ten goede komt. Veel gebruikte bestanddelen bij mesotherapie zijn: vitamines, mineralen, biotine, plantenextracten, anti oxidanten en andere werkzame stoffen. De bestanddelen die gebruikt worden, worden op uw behoefte aangepakt. Een effectieve injectievloeistof bestaat uit minimaal 2 à 3 hoofdstoffen + meerdere aanvullende stoffen. Er is een gebrek aan wetenschappelijk onderzoek om vast te stellen welke samenstelling en welke toepassingsfrequentie het meest effectief zijn mesotherapie bij haaruitval. De hoeveelheden vitamines, enzymen, mineralen en plantenextracten die gebruikt worden zijn bovendien afhankelijk van de praktijk en de ervaring van de specialist. Vaak is het verstandig om eerst haaruitval te laten onderzoeken.

Hoe werkt mesotherapie bij haarverlies?

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandelmethode die wordt gebruikt om zowel het volume als de glans van dunner wordend haar te herstellen. De techniek is gebaseerd op het feit dat de meeste problemen met haarverlies optreden als gevolg van hormonale onevenwichtigheden rondom de haarzakjes, gebrek aan de juiste voedingsstoffen en een verminderde bloedcirculatie naar de hoofdhuid. De mesotherapie oplossing die in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, helpt bij het herstellen van de hormoonbalans. De groei van nieuwe en gezonde haren wordt gestimuleerd. Mesotherapie wordt toegepast bij mannen en vrouwen. De duur van de behandeling verschilt per persoon, maar gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig. Bij aanvang van het traject vinden de sessies snel na elkaar plaatst. Naarmate resultaten zichtbaar worden, nemen de tussenpozen toe. Een volledig traject neemt al snel een aantal maanden in beslag. Mesotherapie bij haaruitval wordt afgeraden in geval van:

 • Bekendheid met allergische reacties op de bestanddelen die gebruikt worden.
 • Diabetes, lever-, nier-, of hartproblemen.
 • Zwangerschap of het geven van borstvoeding.
 • Bij gebruik van anticoagulantia.
 • Actieve infecties in het behandelgebied.
Veilige mesotherapie behandeling

Mesotherapie wordt als een veilige cosmetische behandeling gezien. De kleine hoeveelheden van de verschillende bestanddelen die worden geïnjecteerd, hebben zelden bijwerkingen of complicaties als gevolg. Na een behandelsessie kan de behandelde huid enige tijd gevoelig zijn. Bloeduitstortingen en zwellingen kunnen zich tijdelijk ontwikkelen. Ernstige, maar zeldzame complicaties zijn infecties, slechte wondgenezing en littekens. Mesotherapie kan een meer ingrijpende behandeling bij haaruitval voorkomen. Voor de beste resultaten is het van belang dat u gezond blijft eten. De inname van junkfood en gifstoffen moet zoveel mogelijk vermeden worden. Ook zijn lichaamsbeweging en sport van positieve invloed op mesotherapie. Een behandelend specialist neemt met u uw levensstijl door en wijst u op eventuele verbeteringen en aanpassingen die zowel de haargroei als uw algemene gezondheid ten goede komen.

Succesvolle behandeltechniek

Ondanks het feit dat er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar het gebruik en de effectiviteit van mesotherapie bij haaruitval, kan gesteld worden dat met de juist cocktail- en injectietechniek de resultaten goed zijn. Specialisten adviseren om voldoende aandacht te besteden aan de contra-indicaties en de bijwerkingen die zich als gevolg van mesotherapie voor kunnen doen. Om de effectiviteit van de behandeling te optimaliseren, wordt u vooraf uitgebreid geïnformeerd over het behandeltraject. Een specialist neemt daarvoor niet alleen uw gezondheid en medicijngebruik met u door. Ook het behandelgebied, de huid en het haarverlies worden onderzocht. Schroom daarbij niet om vragen te stellen aan de specialist. Het consult is juist bedoelt om meer inzicht te krijgen in mesotherapie en de mogelijke resultaten.

Gratis mesotherapie consult

Acura Medisch Centrum in Weert biedt zowel mesotherapie bij haaruitval als bij huidproblemen aan. De behandeling wordt gedaan door ervaren specialisten die een behandelprogramma op maat aanbieden. Wanneer u meer wilt weten over een mesotherapie behandeltraject kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend consult. In de kliniek kunt u voorbeelden zien van eerder toegepaste mesotherapie behandelingen. De specialist geeft u een behandeladvies op maat en luistert naar uw verwachtingen. Een afspraak maakt u snel door telefonisch contact op te nemen met 0495-729316.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu