fbpx

Mesotherapie en PRP

Zijn mesotherapie haar tegen haaruitval en PRP haar tegen haaruitval hetzelfde of is er een verschil tussen de technieken? Tegenwoordig hebben veel mensen, mannen en vrouwen, last van haaruitval. Er zijn veel behandelmogelijkheden, zowel cosmetisch als chirurgisch. Welke behandeling het beste bij u past, hangt af van de oorzaak van het haarverlies. Mesotherapie haar en PRP zijn effectieve behandelmethodes die het haarverlies mogelijk kunnen verminderen en stabiliseren.

Mesotherapie en PRP.
Mesotherapie en PRP.
Mesotherapie en PRP bij haaruitval

Het bloedplaatjes rijke plasma therapie is een natuurlijke procedure die toegepast wordt bij haar- en gezichtsbehandelingen. De haargroei wordt bevorderd en uw gezichtshuid ziet er frisser en jeugdiger uit. Mesotherapie is een veelgebruikte techniek, waarbij belangrijke stoffen zoals vitamines in de bovenste huidlaag worden geïnjecteerd. Mesotherapie en PRP kunnen gecombineerd toegepast worden. Tijdens zo’n behandeling worden lichaamseigen materiaal zoals bloedplaatjes en andere werkzame ingrediënten in de huid geïnjecteerd. De behandeling is biocompatibel, aangezien de arts in plaats van synthetische materialen gebruik maakt van plasma en groeifactoren uit uw eigen bloedplaatjes. PRP stimuleert het natuurlijke mechanisme van genezing. Bovendien gaan de resultaten van deze methode vaak langer mee, dan wanneer een specialist uitsluitend gebruik maakt van traditionele mesotherapie ingrediënten.

Werkwijze en resultaten mesotherapie haar en PRP haar

Bij aanvang van de behandeling neemt de arts wat bloed bij u af, dit gebeurt zoals gebruikelijk is bij een bloedafname. Het afgenomen bloed wordt gecentrifugeerd, zodat de rode en witte bloedcellen, het plasma en de bloedplaatjes gescheiden worden. Het plasma is rijk aan bloedplaatjes die een stimulerende werking hebben, wanneer ze in de huid geïnjecteerd worden. Mesotherapie is een therapie die helpt haaruitval te verminderen en haargroei te verbeteren. De PRP-methode beschermt en voedt de haarzakjes en heeft een positieve invloed op de doorbloeding. De natuurlijke aanmaak van collageen en elastine worden optimaal beïnvloed waardoor:

 • De huid en het haar beter gehydrateerd worden.
 • Verkleuring of pigmentatie wordt verminderd.
 • De haargroei er gezonder uitziet.
 • De haren zijn steviger en minder gevoelig voor breken en beschadigingen.
Wat is het verschil tussen mesotherapie en PRP?

Mesotherapie is een techniek waarbij meerdere kleine, oppervlakkige injecties in de aangedane huid worden gegeven. Ingrediënten bestaan uit een combinatie van aminozuren, vitamines, mineralen, antioxidanten, bloed of plasma, plantenextracten en andere werkzame bestanddelen. Behandeling is bedoeld voor het oplossen van huidaandoeningen en bepaalde vormen van haarverlies. PRP, bloedplaatjesrijk plasma, bestaat uit hoog geconcentreerd bloedplaatjeseiwit waarvan specialisten aannemen dat het een genezingsreactie in de huid veroorzaakt. PRP wordt met toepassing van de mesotherapie techniek gedaan om het plasma onderhuids te injecteren. Wanneer u de voorkeur heeft voor een mesotherapie behandeling, waarbij geen plasma wordt gebruikt, wordt er voor de behandelsessie géén bloed bij u geprikt. Bloedprikken gebeurt uitsluitend bij een PRP behandeling.

Combinatie behandelingen bij een haartransplantatie

Mensen die haaruitval laten behandelen, richten zich vaak op combinaties van behandeltechnieken. Zowel mesotherapie als een PRP behandeling kunnen aanvullend op een haartransplantatie toegepast worden. De haarzakjes worden gestimuleerd en uw doorbloeding verbetert, wat de haargroei ten goede komt. Vraag eerst advies aan uw huisarts of een behandeld specialist voordat een behandeling wordt aangevangen. Resultaten van mesotherapie en PRP behandelingen lopen uiteen. Waar de een na een aantal sessies vermindering van het haarverlies ziet, heeft de techniek bij iemand anders minder goede resultaten. Afhankelijk van het al dan niet in combinatie met andere behandelingen toegepast worden van mesotherapie, heeft u jaarlijks vervolgbehandelingen nodig. Het resultaat van mesotherapie is tijdelijk. Een specialist kan jaarlijkse nabehandelingen adviseren. Mesotherapie, maar ook een PRP behandeling hebben geen lange of uitgebreide voorbereiding nodig. De behandelsessie kan op een willekeurig moment toegepast worden. Van downtime is geen sprake, u kunt na afloop direct uw werkzaamheden hervatten.

Veilige behandelmethode

Mesotherapie is een veilige behandeltechniek. Kies voor een ervaren specialist om het beste resultaat te bereiken. De micro-injecties die worden gegeven, laten geen opvallende plaatsen na. In principe kan een behandelsessie tussen de middag gebeuren. Na afloop kunnen de meeste werkzaamheden zonder problemen hervat worden. Door vooraf uitgebreid over uw gezondheid en eventuele allergieën te spreken, wordt de kans op bijwerkingen beperkt. Een enkele keer kan het behandelde gebied een aantal uren gevoelig zijn. Nabloedingen doen zich zelden voor en ook allergische reacties zijn zeldzaam. Wanneer na 5 tot 6 behandelsessies geen verbetering zichtbaar is, is het niet waarschijnlijk dat dit later alsnog zal gebeuren. Een specialist kan in die gevallen een alternatieve behandeling voorstellen.

Gratis mesotherapie haar consult

De specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert bieden mesotherapie behandelingen aan bij de behandeling van diverse huidaandoeningen als haaruitval. Tijdens een gratis consult krijgt u een behandeladvies en worden uw vragen beantwoord. Een afspraak maakt u telefonisch of door het invullen van het contactformulier.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu