fbpx

Mesotherapie haar Den Haag

Wilt u meer weten over mesotherapie haar Den Haag of omgeving? Mesotherapie is een behandeling bij haaruitval die steeds vaker wordt gebruikt. De behandeling is erop gericht het probleemgebied aan te pakken met micro-injecties die bestaan uit een mengsel van conventionele en homeopathische medicijnen, enzymen, vitamines, aminozuren en plantenextracten. De exacte samenstelling is afgestemd op de oorzaak van het haarverlies. Mesotherapie is een niet-chirurgische behandelmethode met goede resultaten.

Mesotherapie haar Den Haag.
Mesotherapie haar Den Haag.
Wat zit er in mesotherapie Den Haag of omgeving?

Verschillende toepassingen vereisen verschillende behandelingsopties voor mesotherapie bij diverse cosmetische doeleinden. Met andere woorden, de ene mesotherapie injectie kan van de andere verschillen, afhankelijk van de gewenste resultaten. Bij de meeste mesotherapie sessies zit in de injectie één of een combinatie van de volgende componenten:

 • Voorgeschreven geneesmiddelen. Sommige, maar niet alle samengestelde injecties, omvatten medicijnen die op recept verkrijgbaar zijn. Hierbij kunt u denken aan vaatverwijders, ontstekingsremmende medicijnen en antibiotica. Deze werkzame stoffen kunnen, afhankelijk van uw specifieke toestand, pijn of ongemak en andere symptomen verlichten. Door een werkzame stof rechtstreeks in het probleemgebied te injecteren wordt bijvoorbeeld de doorbloeding verbeterd, waardoor de haarzakjes betere voedingsstoffen krijgen.
 • Lecithine. Een ander veelvuldig gebruikte stof bij mesotherapie is lecithine. Deze natuurlijke verbinding helpt het lichaam bij het verteren van vetten.
 • Voedingsstoffen. In de meeste gevallen vereist een succesvolle mesotherapie behandeling de injectie van bepaalde vitamines, mineralen en plantenextracten. Stoffen die snel in de bloedbaan en de onderliggende weefsels worden opgenomen, zijn effectiever dan wanneer u deze als voedingssupplement oraal gebruikt.
 • Enzymen. Aminozuren en enzymen die aan mesotherapie cocktails worden toegevoegd, werken samen met vitamines en mineralen om de groei van collageen en elastine in de huid te verbeteren.
 • Hormonen. Bepaalde hormonen waaronder calcitonine en thyroxine, worden vaak toegevoegd aan mesotherapie ingrediënten en zijn bedoeld om bepaalde aandoeningen te bestrijden.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en resultaten van mesotherapie bij haaruitval zijn beperkt. Het is niet zo dat de behandeltechniek bij iedereen het gewenste resultaat heeft. De effecten zijn meestal tijdelijk. Mesotherapie moet regelmatig nabehandeld worden om het effect te behouden.

Risico’s mesotherapie tegen haaruitval

De samenstelling van de injectievloeistof varieert sterk van persoon tot persoon. Omdat verschillende medicijnen en toevoegingen worden gebruikt, lopen de bijwerkingen en complicaties uiteen. Mensen die behandeld worden met een geneesmiddel als isoproterenol kunnen last krijgen van angst, trillingen, spierkrampen en hartkloppingen. Als u overweegt om mesotherapie toe te laten passen, is het van belang om vooraf te weten welke bestanddelen bij u geïnjecteerd worden en of dit van invloed is op de eventuele medicatie die u regelmatig gebruikt. Het uitgebreide consult is bedoeld om een goed beeld van uw gezondheid en medische achtergrond te krijgen en de risico’s tot een minimum te beperken. Er zijn echter enkele algemene bijwerkingen van mesotherapie. Bijwerkingen zijn onder meer misselijkheid, braken, diarree, milde pijn en blauwe plekken op de injectieplaats. In enkele zeldzame gevallen hebben mesotherapie behandelingen huidinfecties veroorzaakt. Om deze redenen wordt mesotherapie over het algemeen niet geadviseerd aan vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Ook mensen met HIV, Hepatitis C, leverziekten, nierziekten, actieve kanker, diabetes en/of schildklierproblemen komen niet altijd in aanmerking voor mesotherapie. Over het algemeen is mesotherapie haar een veilige cosmetische behandeling met een kleine kans op risico’s. Bijwerkingen die zich toch voordoen zijn veelal van voorbijgaande aard.

Mesotherapie haar alternatieven

Mesotherapie tegen haaruitval is een relatief veilige behandeling, maar als u opziet tegen het idee van micro-injecties in de hoofdhuid dan kan een alternatieve behandeling overwogen worden. Een relatief duur alternatief is een haartransplantatie. Moderne haartransplantatie technieken zijn een bewezen manier om kale plekken en een uitgedunde haardos te corrigeren. De resultaten van een haartransplantatie zijn blijvend en er wordt nieuwe haargroei gecreëerd. Een andere alternatieve oplossing is micro haar pigmentatie, waarbij gekleurd pigment in uw hoofdhuid wordt geïnjecteerd. Elke behandeltechniek heeft unieke kenmerken en biedt blijvende op permanente resultaten. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies kan een behandeltechniek voorgesteld worden. Behandeling heeft geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig. Haaruitval dat om cosmetische redenen behandeld wordt, komt doorgaans niet voor een kostenvergoeding in aanmerking.

Adviesgesprek mesotherapie haar

Valt uw haar meer uit dan gebruikelijk? Zoekt u een niet-chirurgische behandeltechniek om uw haar weer een gezonde glans te geven? Mesotherapie haar in de omgeving van Den Haag is een veelzijdige toepassing die onder meer bij haaruitval toegepast kan worden. Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Acura Medisch Centrum. Naast mesotherapie bij haaruitval, passen onze ervaren specialisten ook mesotherapie bij huidproblemen toe. Tijdens het adviesgesprek wordt gekeken naar de probleemgebieden en onderzoekt de huidtherapeut uw hoofdhuid, zodat de juiste samenstelling van bestanddelen wordt gebruikt. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-729316.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu