fbpx

Mesotherapie haar Leiden

Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Alhoewel het volkomen normaal is om dagelijks zo’n 50 tot 100 haren te verliezen, kan het haar soms sneller en in grotere hoeveelheden uitvallen. Aanhoudend haarverlies is soms reden voor bezorgdheid en ongerustheid. Dankzij mesotherapie haar in Leiden of omgeving kan het haarverlies gestabiliseerd worden. Mesotherapie verbetert de kwaliteit van het haar en stimuleert de haarzakjes om haren te produceren.

Mesotherapie haar Leiden.
Mesotherapie haar Leiden.
Mesotherapie haar Leiden of omgeving nader bekeken

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandelmethode bij onder meer haaruitval. De behandeling is gebaseerd op het geven van oppervlakkige micro-injecties, net onder de epidermis op een diepte van ca. 1mm. Mesotherapie is een behandeling die het mesoderm stimuleert, waardoor een breed scala aan symptomen en aandoeningen worden verlicht. Mesotherapie haar is een relatief veilige behandeling. De oplossing die geïnjecteerd wordt bestaat uit mineralen, vitamines, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen die worden aangepast op uw individuele behoefte. Mesotherapie bij haaruitval wordt wereldwijd met succes toegepast. De behandeling is nagenoeg pijnloos en veilig als deze professioneel wordt uitgevoerd. Er is geen anesthesie vereist. Na de behandeling kunt u weer gewoon aan het werk. Mesotherapie brengt precies de juiste ingrediënten naar de exacte plaats, rond de haarzakjes, zodat de haarzakjes gestimuleerd worden. Voordelen van mesotherapie in de omgeving van Leiden zijn:

 • Slapende of inactieve haarzakjes worden gestimuleerd haren te produceren.
 • De juiste combinatie van ingrediënten kan de werking van het mannelijke DHT hormoon neutraliseren, waardoor het haarverlies beperkt wordt.
 • De bloedsomloop wordt gestimuleerd. De haarzakjes worden van de juiste voedingsstoffen voorzien.
Geavanceerde behandeltechniek

Mesotherapie tegen haaruitval maakt gebruik van zowel fysieke als chemische stimulatie. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies worden kleine doses van verschillende werkzame stoffen in de specifieke hoofdhuidoppervlakte toegediend. De fijne naalden maken microperforaties, waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Juist omdat het microperforaties zijn, die nauwelijks ‘echte’ schade aan de hoofdhuid toebrengen, worden de onderliggende weefsels en de doorbloeding gestimuleerd. De verschillende ingrediënten zijn erop gericht het specifieke probleem van haaruitval aan te pakken en de haargroei te stimuleren. Dit is mogelijk door het gebruik van onder andere een zogenaamde vasodilatator, om de doorbloeding te optimaliseren. Heeft u last van (huid)ontstekingen in het behandelgebied, dan kan de arts ervoor kiezen om bij mesotherapie een ontstekingsremmend middel te gebruiken. Mesotherapie haar is een behandeling die volledig op uw behoeften kan worden afgestemd.

Samenstelling bestanddelen mesotherapie bij haaruitval

Met behulp van een geavanceerde Mesogun worden binnen korte tijd een groot aantal fijne injecties in de hoofdhuid gegeven. De ingrediënten verbeteren de bloedcirculatie, verminderen ontstekingen, neutraliseren overtollig DHT hormoon, stimuleren de aanmaakt van collageen en elastine, ook de haargroei wordt gestimuleerd. Veel gebruikte ingrediënten zijn onder andere:

 • Acetyl tetrapeptide-3, met een ontstekingsremmende functie. Het haarverlies wordt verminderd, terwijl de haargroei gestimuleerd wordt. Acetyl tetrapeptide-3 heeft een direct positief effect op de haarzakjes.
 • Biochanine A, een krachtig isoflavon afkomstig van rode klaver. Rode klaver werd van oorsprong gebruikt bij de behandeling van astma, kanker en inflammatoire huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.

De gecombineerde bestanddelen stimuleren de haargroei, waarbij de kans op succes relatief groot is. De meeste vormen van haarverlies worden veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden in en rond het haarzakje, een gebrek aan de juiste voedingsstoffen en een verminderde bloedcirculatie. Laat de behandeling uitvoeren door een ervaren specialist die weet hoe de vloeistoffen in uw situatie het beste gecombineerd kunnen worden. Het behandeltraject bestaat uit 6 tot 8 behandelsessies die telkens 10 tot 30 minuten duren. Bij aanvang van het traject vinden de sessies vrij kort achter elkaar plaats, naarmate het traject vordert, worden de tussenliggende periodes langer. Om de bereikte resultaten te behouden, zijn onderhoudsbehandelingen nodig. De specialist geeft u informatie over de frequentie van eventuele nabehandelingen die u wilt laten toepassen.

Resultaten mesotherapie haar

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandelmogelijkheid bij haaruitval. De resultaten die bereikt worden, verschillen per persoon. Na afronding van het behandeltraject bespreekt de specialist het vervolg met u. Mesotherapie resultaten zijn niet permanent. Wanneer u tevreden bent met het bereikte effect, wordt geadviseerd om jaarlijks één of meerdere nabehandelingen toe te laten passen. Mesotherapie bij haaruitval kan een goede behandelmogelijkheid zijn voor mannen en vrouwen die een niet-invasieve behandeltechniek zoeken. U kunt uzelf op de behandeling voorbereiden en aanbieders van mesotherapie met elkaar vergelijken. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen. Kijk uw (aanvullende) zorgverzekeringsvoorwaarden na, wellicht dat uw zorgverzekeraar een gedeelte van de kosten vergoed. Wilt u meer weten over mesotherapie en bent u benieuwd wat voor resultaat u kunt verwachten? Maak een afspraak voor een gratis consult bij de ervaren mesotherapie specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495-212329.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu