fbpx

Mesotherapie haar reviews

Leest u mesotherapie haar reviews? Mesotherapie is een niet-chirurgische, cosmetische behandeltechniek voor huid- en haarproblemen. Steeds vaker overwegen mensen haarverlies te laten behandelen met mesotherapie. De techniek is gebaseerd op het injecteren van actieve bestanddelen, zoals vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en plantenextracten. Het bijzondere is dat de behandeling op uw specifieke behoeften is afgestemd. Mesotherapie bij haaruitval herstelt de hormoonbalans, verminderd haarverlies en stimuleert de doorbloeding. Mesotherapie haar reviews zijn zowel positief als negatief.

Informatieve mesotherapie haar reviews

Mesotherapie is bekend voor de behandeling van verschillende huidproblemen. Dat de techniek ook bij haarverlies bruikbaar is, krijgt steeds meer bekendheid. Het gebrek aan wetenschappelijk bewijs dat de behandeling invloed heeft op haarverlies, draagt hier aan bij. Toch zien steeds meer behandelaars en mensen met haarverlies de voordelen van mesotherapie. Oppervlakkige micro-injecties stimuleren de huid en haarzakjes op de juiste diepte. De haarzakjes krijgen directe voedingsstoffen waardoor haarverlies afremt. Mesotherapie werkt zowel op chemische als mechanische manier:

 • Chemische werking. De actieve ingrediënten stimuleren de huid en het haar. De kwaliteit van de vloeistoffen is van belang voor het succes van de behandeling.
 • Mechanische werking. De naalden die een specialist gebruikt, zijn kort en fijn en maken micro-perforaties. Het aanprikken van de huid ontlokt een stimulatie in de aanmaak van elastine en collageen.

Omdat de micro-injecties oppervlakkig zijn, ontstaat er geen schade aan de huid of onderliggende weefsels.

Behandelprotocol mesotherapie

De behandelprocedure verschilt van persoon tot persoon. Een sessie duurt gemiddeld 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de omvang van het behandelgebied. De beste resultaten bereikt u met mesotherapie in kuurvorm. Een kuur bestaat uit 6 tot 8 en meer sessies. Over het algemeen zien mensen na de 4e sessie verbetering. De eerste sessies vinden wekelijks plaats, daarna neemt de frequentie af. Gemiddeld neemt een kuur vier maanden in beslag. Resultaten verschillen per persoon en niet iedereen ziet verbetering van de klachten.

Effect mesotherapie haar

In vergelijking met het gebruik van een haargroeimiddel is mesotherapie bij sommige mensen net zo actief bij het afremmen van haarverlies. Daar staat tegenover dat mesotherapie langdurige effecten geeft zonder dagelijks gebruik. Specialisten injecteren veilige stoffen die nauwelijks bijwerkingen of complicaties veroorzaken. De vloeistoffen bedienen het getroffen gebied, waardoor de haarzakjes goede voedingsstoffen krijgen en de plaatselijke doorbloeding verbetert. Hoewel onderzoek ontbreekt zijn er diverse voordelen van mesotherapie bij haarverlies.

 • Het is een procedure met kleine naaldjes. De injectiegaatjes roepen een genezingsproces op, dat onder andere de aanmaak van collageen stimuleert.
 • Mesotherapie is bij sommige mensen effectiever dan het dagelijks gebruik van minoxidil.
 • Door een uitgebreid intakegesprek blijven allergische reacties beperkt tot een minimum.
Groeiende populariteit

De bekendheid en aantrekkingskracht van mesotherapie bij haarverlies neemt gestaag toe. Zeker mensen die (nog) niet toe zijn aan een chirurgische of ingrijpende behandeling overwegen mesotherapie. Geen downtime en direct weer aan het werk kunnen, zijn voordelen die aanspreken. Minimaal invasief en vrij snel zichtbare verbeteringen dragen bij aan de toenemende bekendheid. Ondanks deze punten is mesotherapie een techniek die niet bij elke vorm of oorzaak van haaruitval effectief is. Met name beginnende alopecia androgenetica is goed te behandelen. Ook als u regelmatig last heeft van roos of huidschilferingen is mesotherapie een interessante behandeltechniek. Bent u onbekend met de oorzaak van haarverlies? Met een praktische thuistest van het Haaronderzoekscentrum weet u binnen afzienbare tijd meer.

Kosten mesotherapie vergelijken

Zorgverzekeraars vergoeden haaruitvalbehandelingen zelden. Afhankelijk van de oorzaak en de behandeling die u kiest, betekent dat u meestal zelf voor de kosten verantwoordelijk bent. Vergelijken van behandeltechnieken, resultaten, haarklinieken, specialisten en kosten geven inzicht in de mogelijkheden. Cosmetische behandelingen zijn niet goedkoop, maar bij het verminderen van haarverlies en het stimuleren van de haargroei zijn de kosten dikwijls in verhouding met de techniek.

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

1x4x
HA Injectie€ 165€ 635
Hyalift 75€ 185€ 710
Tensorlift€ 185€ 710
HA Ogen€ 125€ 475
Mesotherapie in combinatie met andere behandelingen

Mesotherapie is een op zichzelf staande behandeling, maar is regelmatig een aanvulling op andere behandelmethodes. Welke combinatie in uw situatie mogelijk is, bespreekt u met een specialist. Iedereen heeft unieke behoeftes, zodat een behandelplan op maat vaak nodig is. Naast de combinatie met een cosmetische techniek, kunt u zelf ook wat doen om het effect te verbeteren:

Mesotherapie en hoofdhuidmassage

Mesotherapie is gericht op het stimuleren van de doorbloeding in de hoofdhuid. Het is mogelijk om dit effect te vergroten met een hoofdhuidmassage. Hoofdhuidmassages zijn niet moeilijk en u past u ze zelf toe:

 • Plaats uw duim, wijs- en middelvinger aan de beide kanten van uw hoofd, net boven de oren. Masseer de huid in een cirkelvormige beweging.
 • Ga van de zijkant van het hoofd omhoog naar de kruin. Doe dit met dezelfde cirkelvormige bewegingen.
 • Vanuit de kruin gaat u naar het midden van de haarlijn en de slapen.
 • Om af te ronden gaan uw vingers van de haarlijn naar de kruin en terug naar het uitgangspunt.

Een hoofdhuidmassage duurt 10 minuten, maar u bepaalt zelf de tijd die u hier dagelijks aan besteedt.

Hoofdhuidoefeningen

Wat veel mensen niet weten is dat u door het gebruik van de gezichtsspieren de doorbloeding verder verhoogt. Met een paar eenvoudige ‘trucjes’ heeft u invloed op de circulatie:

 • Trek de wenkbrauwen op en houd deze positie 2 minuten aan.
 • Frons de wenkbrauwen en houd ook deze positie 2 minuten vast.
 • Trek uw wenkbrauwen drie minuten op, daarna fronst u de wenkbrauwen nog 3 minuten.

Ook kunt u uw vingertoppen gebruiken om de hoofdhuid te rekken. Doe dit door twee vingertoppen op de huid te plaatsen en ze van elkaar weg te duwen en terug te trekken.

Persoonlijke ervaring mesotherapie

Uit alle reviews die online geplaatst zijn, ziet u dat iedereen mesotherapie op unieke manier ervaart. Deze ervaring begint al tijdens het eerste contact met een kliniek en specialist. Om zelf uw ervaring te delen, maakt u een afspraak voor een adviesgesprek bij Acura Medisch Centrum. Onze specialisten zijn ervaren en laten u graag voorbeelden zien van eerdere mesotherapie behandelingen. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495 54 78 48.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu