fbpx

Mesotherapie haar Utrecht

Zoekt u informatie over mesotherapie haar Utrecht of omgeving? Mesotherapie is een populaire cosmetische behandeling die wordt gebruikt om uiteenlopende klachten en problemen te behandelen. Van uitdroging, fijne lijntjes en cellulitis tot haaruitval. De subtiele behandeltechniek, waarbij geselecteerde bestanddelen in de huid worden geïnjecteerd biedt uiteenlopende resultaten. Mesotherapie in Utrecht of omgeving wordt ook succesvol toegepast bij alopecia androgenetica en andere oorzaken van haarverlies.

Mesotherapie haar Utrecht.
Mesotherapie haar Utrecht.
Mesotherapie haar Utrecht en omgeving is een behandeling op maat

Mesotherapie werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkeld door de Franse arts Michel Pistor en wordt zo genoemd omdat het een reeks kleine injecties omvat die in het ‘mesoderm’- de middelste laag van de huid worden gegeven. Het werd oorspronkelijk uitgevonden als een middel om lokale pijn te verlichten, maar het gebruik ervan is de afgelopen decennia behoorlijk geëvolueerd. Mesotherapie stimuleert de huid om meer collageen te produceren en zo tekenen van veroudering tegen te gaan. Op de lijst met huidvriendelijke ingrediënten bevinden zich groeifactoren, peptiden, antioxidanten en sporenelementen die de ideale omgeving bieden voor een gezonde huid die beter met het natuurlijke verouderingsproces omgaat. De toepassing van mesotherapie is in een stroomversnelling terecht gekomen, dankzij een combinatie van een beter begrip van de juiste oplossingen om te injecteren, naast vooruitgang in de injectietechniek en apparaten die gebruikt worden tijdens de behandeling. De combinatie van ingrediënten die in uw huid worden geïnjecteerd, zijn op de aandoening die u laat behandelen afgestemd. Combinaties van mesotherapie injecties kunnen uit meer dan 50 ingrediënten bestaan die de huid en onderliggende weefsels voeden, herstellen en verjongen. De injecties worden toegediend via kleine naalden die aan een mesogun zijn bevestigd. Door de korte naalden die gebruikt worden, is de behandeling niet echt pijnlijk. Eventueel gebruikt u vooraf een verdovende crème om het ongemak te minimaliseren.

Toepassingsgebieden mesotherapie tegen haaruitval

Mesotherapie is een techniek die zowel bij haar- als huidproblemen een oplossing biedt. Het is een veel toegepaste behandelmethode bij onder meer:

 • Pigmentvlekken en littekens. Combinaties van ingrediënten helpen de ongewenste pigmentatie te verminderen en de snelheid van pigmentproductie beter te regelen. Het is een effectieve behandeling voor bepaalde vormen van zonnevlekken en melasma. Mesotherapie kan ook worden gebruikt om acnevlekken en littekens te vervagen. Zo hebben antioxidanten en aminozuren een ontstekingsremmend effect dat bijdraagt aan het uiterlijk van de behandelde huid.
 • Haargroei bevorderen. Mesotherapie haar behandeling heeft een positieve invloed op de haargroei. De micro injecties bevatten bestanddelen die de doorbloeding in de hoofhuid bevorderen, waardoor de haarzakjes beter gevoed worden. De voedingsstoffen zetten de haarzakjes aan om sterkere haren te produceren. Er zijn meerdere sessies nodig om de haargroei zichtbaar te verbeteren. Mesotherapie bij haaruitval is normaal gesproken een doorlopende behandeling, waarbij u jaarlijks vervolgafspraken nodig heeft om het bereikte effect te behouden.
 • Cellulitis verminderen. Alhoewel mesotherapie kan helpen om overtollig vet te verminderen en de losse huid strakker te maken, is het geen wondermiddel. Mesotherapie kan in bepaalde gebieden zoals de kin en de kaak succesvol worden toegepast om vetophopingen af te breken. De vet oplossende enzymen verstoren de wand van de vetcel, waardoor het vet vrijkomt en opnieuw kan worden opgenomen door het lymfestelsel en op natuurlijke wijze wordt uitgescheiden.
Langdurige behandeling

Een mesotherapie behandelsessie duurt niet lang, maar zoals bij alle cosmetische behandelingen het geval is, verschilt dit per persoon. Gemiddeld duurt een sessie 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Het is een techniek die weinig contra-indicaties kent. Mesotherapie kan worden ingezet bij alle huidtypes en wordt uitsluitende toegepast bij volwassenen. De techniek is niet toegestaan bij minderjarigen en wordt niet geadviseerd aan zwangere vrouwen en/of vrouwen die borstvoeding geven. Bent u allergisch voor de bestanddelen die gebruikt worden, ook dan wordt een negatief behandeladvies gegeven. Bijwerkingen van mesotherapie zijn meestal zeer beperkt en in de meeste gevallen te bedekken met make-up. Op sommige injectieplaatsen verschijnen kleine blauwe plekjes en zwellingen, maar deze verdwijnen snel. Een enkele keer doen zich grotere kneuzingen en infecties voor. Op gevoelige plaatsen zoals onder de ogen, de kin en kaken zijn zwellingen gebruikelijk. Geadviseerd wordt om de behandelsessie op vrijdag in te plannen, de huid is dan op maandag nagenoeg genezen. Hoofdhuidbehandelingen bij haaruitval worden in de regel goed verdragen en hebben geen invloed op uw normale routine.

Meer weten over mesotherapie haar

Wilt u meer weten over mesotherapie behandelingen in Utrecht of omgeving en de toepassingsgebieden? Maak een afspraak voor een consult bij Acura Medisch Centrum. Onze specialisten en huidtherapeuten hebben jarenlange ervaring met het toepassen van mesotherapie bij huid- en haarproblemen. U kunt ons telefonisch bereiken op 0495-431717.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu