fbpx

Mesotherapie haar voordelen

Zoekt u informatie over mesotherapie haar voordelen? Naarmate de leeftijd van iemand vordert, krijgen veel mensen te maken met haarverlies. Haaruitval is vaak een emotioneel proce,s dat van invloed is op uw uitstraling en zelfvertrouwen. Waar sommigen kiezen voor het gebruik van vaatverwijdende medicatie zoals Finasteride, probeert een groeiend aantal mensen een behandeling die al tientallen jaren bestaat: mesotherapie. Is mesotherapie een goede oplossing bij haaruitval en wat zijn de mesotherapie voordelen? Laat u goed adviseren over de behandeling, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen of u mesotherapie wilt laten toepassen.
Mesotherapie haar voordelen.

Mesotherapie bij haaruitval voordelen

Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeling bij haaruitval. Mesotherapie is een techniek die gebaseerd is op het injecteren van een speciaal samengestelde vloeistof in uw hoofdhuid. De oplossing die wordt gebruikt kan mineralen, antioxidanten, vitamines en/of plantenextracten bevatten. De werkzame stoffen hebben een positieve invloed op de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes onder andere van voldoende voedingsstoffen worden voorzien. Het haarverlies vermindert en de haargroei verbetert. Het resultaat verschilt per persoon.

Mesotherapie haar voordelen en nadelen

Net zoals elke andere cosmetische of medische behandeling heeft mesotherapie voordelen. Tegelijkertijd is er een klein, maar aanwezig, risico op bijwerkingen en complicaties.
Mesotherapie voordelen:

 • Korte behandelsessies, gemiddeld 10 tot 30 minuten.
 • Relatief betaalbare behandeling bij haaruitval.
 • Mesotherapie versterkt de haarzakjes en verbetert de haargroei.
 • Veilige behandeltechniek.
 • De behandeling wordt zonder verdoving toegepast. Na de behandelsessie kunnen de dagelijkse werkzaamheden worden hervat. Mesotherapie bij haaruitval kent geen downtime.
 • De doorbloeding van de hoofdhuid wordt gestimuleerd.
 • De ingreep is nagenoeg pijnloos.

Mesotherapie nadelen:

 • De resultaten van mesotherapie bij haaruitval lopen uiteen. Niet iedereen heeft baat bij de behandeling.
 • De ingrediënten die geïnjecteerd worden, kunnen een enkele keer allergische reacties oproepen.
 • Door het gebruik van naalden bestaat er een kans op het ontstaan van infecties.
 • U heeft meestal 6 tot 8 behandelsessies nodig om resultaten te zien. Afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt is het mogelijk om elke behandelsessie apart of het volledige behandeltraject in een keer te betalen.
 • Mesotherapie is niet voor iedereen geschikt. Niet alle haarproblemen kunnen met mesotherapie behandeld worden. Vergevorderde haaruitval en kaalheid kunnen niet behandeld worden.
 • Soms heeft de behandeling geen enkel effect.
 • Mesotherapie moet regelmatig herhaald worden. Gemiddeld worden 1 tot 2 sessies per jaar voorgesteld, zodat het resultaat behouden blijft.
Veilige mesotherapie haar behandeling

De vloeistoffen worden met behulp van een speciaal ontworpen Mesogun in de hoofdhuid geïnjecteerd. Aan het apparaat zijn fijne, korte naalden bevestigd, zodat in korte tijd een groot aantal injecties kunnen worden toegediend. Afhankelijk van de oppervlakte die wordt behandeld duurt elke sessie een zo’n 10 tot 30 minuten. Het pijngevoel is doorgaans beperkt en verschilt per persoon. Mensen met een lagere pijngrens ervaren de behandeling op een andere manier dan mensen met een hoge pijngrens. Bent u erg gevoelig? Bespreek met de specialist het gebruik van een verdovende crème. Deze crème kunt enige tijd voor de behandelsessie op de hoofdhuid aanbrengen, zodat u niets voelt van de injecties. Na afloop van de sessie kan de behandelde huid gezwollen zijn. Ook bloeduitstortingen, roodheid, een doof gevoel en stijfheid kunnen tijdelijk voel- en/of zichtbaar zijn. De verschijnselen nemen meestal snel af. In uitzonderlijke gevallen ontstaan huidinfecties op de injectieplaatsen. Wanneer u zich houdt aan de instructies van de specialist, beperkt u de kans op bijwerkingen. Het succes van mesotherapie bij haaruitval is deels afhankelijk van de ervaring van de specialist die de behandeling toepast. Om optimaal van mesotherapie voordelen te profiteren, kunt u tijdens een consult een aantal belangrijke vragen stellen:

 • Welke ervaring heeft een specialist en hoelang wordt mesotherapie al binnen de kliniek toegepast?
 • Welke ingrediënten worden in de mesotherapie injecties verwerkt en hoe ondersteunen deze ingrediënten de haargroei?
 • Welke bijwerkingen hebben anderen ervaren?
 • Hoe hoog is het slagingspercentage?
 • Is er sprake van nazorg en waar kunt u terecht met vragen?
 • Hoeveel behandelsessies zijn bij het traject inbegrepen?
 • Kan ik voorbeelden zien van mesotherapie voor en na foto’s?
 • Wat zijn de kosten van de behandeling?
Mesotherapie advies

Mesotherapie bij haaruitval kan een oplossing bieden bij verschillende oorzaken van haarverlies. Alhoewel de techniek breed toepasbaar is, komt niet iedereen voor de methode in aanmerking. Als u meer wilt weten over mesotherapie en de manier waarop dit voor u een oplossing kan betekenen bij haaruitval, kunt u een afspraak maken voor een adviesgesprek. Acura Medisch Centrum in Weert past mesotherapie zowel bij haaruitval als in andere situaties toe. De specialisten hebben jarenlange ervaring met het op maat samenstellen van de ingrediënten die in de injectievloeistof worden gebruikt. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met 0495-212324.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu