fbpx

Mesotherapie haarziekte

Wilt u meer weten over mesotherapie en haarziektes? Mesotherapie is een cosmetische behandelmethode die bestaat uit het toedienen van veschillende stoffen. Deze stoffen variëren naar gelang de aandoening die wordt behandeld. De injectievloeistof bestaat uit een grote verscheidenheid aan vitamines, mineralen, aminozuren, nucleïnezuren en co-enzymen. De uiteindelijke combinatie die wordt toegediend, hangt af van de behoefte van elke patiënt. Naast het behandelen van huidaandoeningen is mesotherapie haarziekte een behandeling die veelvuldig wordt toegepast.

Mesotherapie haarziekte.
Mesotherapie haarziekte.
Behandeling mesotherapie haarziekte

Eén van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval is de aandoening alopecia androgenetica. Bekend als erfelijke of mannelijke kaalheid treft androgene alopecia mannen én vrouwen. Mesotherapie bij haarverlies kan helpen de haaruitval te stabiliseren en de haargroei te stimuleren. Mesotherapie bij een haarziekte is een bijna pijnloze behandeling waarbij veel alopecia patiënten baat bij kunnen hebben. De superfijne naalden die aan de mesogun zijn bevestigd geven nauwelijks pijnklachten. De werkzame ingrediënten worden direct in de hoofhuid geïnjecteerd en voeden de haarzakjes op efficiënte manier. Zowel de aanmaak van collageen als elastine worden gestimuleerd. Kenmerken van mesotherapie bij alopecia androgenetica:

 • Afname van het haarverlies.
 • Verbetering van de bloedcirculatie.
 • De haarzakjes worden gestimuleerd.
 • Inactieve haarwortels worden hersteld.
 • Gaat de invloed van dihydrotestosteron tegen.
 • Hormonale disbalans wordt gecorrigeerd.
 • Stimuleert nieuwe haargroei.

Om oorzaken van haarverlies bij mannen en vrouwen te behandelen, wordt vaak een mesotherapie oplossing op maat samengesteld. Om de haarzakjes weer te stimuleren wordt een unieke combinatie van nucleïnezuren, aminozuren, enzymen, antioxidanten en andere actieve ingrediënten gebruikt. Mesotherapie behandelt haarziekten en haaruitval als gevolg van:

 • Haaruitval als gevolg van overmatige tractie.
 • Alopecia areata.
 • Haarverlies na een zwangerschap.
 • Diffuus haarverlies.
Effect mesotherapie bij haarziekte

Mesotherapie is een behandeltechniek die wisselende resultaten heeft. Een groot aantal mannen en vrouwen merkt na een aantal behandelsessies vermindering van het haarverlies. De effectiviteit van de behandeling hangt af van de zorgvuldigheid waarmee de ingrediënten zijn samengesteld. Als de behandeling aanslaat worden verbeteringen na 5 à 6 weken zichtbaar. Het haarverlies is significant afgenomen de haren die groeien zijn sterker en gezonder. In het begin van een mesotherapie kuur zal de specialist wekelijkse behandelsessies adviseren. Na 6 weken neemt de tijd tussen de behandelsessies toe. Een volledig traject duurt 4 tot 6 maanden. De injecties worden gegeven op plaatsen waar het haar uitvalt. Bijwerkingen zijn zeldzaam en beperken zich doorgaans tot de behandelde huid. Mogelijke bijwerkingen van mesotherapie zijn:

 • Allergische reacties op de geïnjecteerde ingrediënten.
 • Huidinfecties.

Alhoewel mesotherapie als een veilige cosmetische behandeling wordt beschouwd, zijn er bepaalde omstandigheden waarin de behandeling wordt afgeraden:

 • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
 • Kankerpatiënten.
 • Diabetici.
 • Mensen met bepaalde auto-immuunaandoeningen.

De behandeling wordt voorafgegaan door een consult bij een ervaren specialist. Deze beoordeelt uw geschiktheid op basis van onder andere uw algemene gezondheid, eerdere medische ingrepen en medicatiegebruik.

Haarverzorging en mesotherapie

Door het injecteren van vitamines, eiwitten en mineralen zoals zink, koper en magnesium evenals plantenextracten en voedingssupplementen worden de natuurlijke verhoudingen hersteld. De verhouding waarin de ingrediënten in de hoofdhuid worden geïnjecteerd, verschilt per persoon en de mate van beschadiging en haaruitval. De injecties die gebruikt worden, zijn zeer klein. In combinatie met de juiste huid- en haarverzorgingsproducten worden uiteenlopende problemen aangepakt en behandeld:

 • Behandeling van droog en beschadigd haar.
 • Afremmen van haaruitval.
 • Verbeteren van de haargroei.
 • Versterken van de haarzakjes.
 • Behandeling van roos.

Het effect of resultaat van mesotherapie bij haaruitval verschilt. De specialist geeft u tips om het effect van de behandeling te optimaliseren. Na een behandelsessie is het niet nodig om thuis te blijven. Normale werkzaamheden en activiteiten hoeven niet onderbroken te worden. Intensief sporten en/of lichamelijk zware arbeid verdienen extra aandacht en worden de eerste 48 uur afgeraden. De resultaten die bereikt worden, zijn tijdelijk. Jaarlijks worden vervolgbehandeling geadviseerd. Ook op de website van de Haarstichting vindt u veel interessante informatie over mesotherapie bij haarziektes.

Informatie over mesotherapie ontvangen?

Haaruitval kan uw dagelijks leven nadelig beïnvloeden. Zoekt u een behandeling, maar bent u (nog) niet toe aan een operatieve ingreep? Mesotherapie is een veilige behandeltechniek die steeds vaker bij haarverlies wordt aangeboden. Verschillende vormen van zowel tijdelijk als blijvend haarverlies hebben baat bij de techniek. Hoe kan de behandeling bij u een oplossing beteken bij haaruitval? De specialisten van Acura Medisch Centrum lichten de behandeling toe tijdens een gratis consult. De techniek wordt besproken en de specialisten laten voorbeelden zien van de combinaties van werkzame bestanddelen en de resultaten die bereikt worden. Uw hoofdhuid en de mate van het haarverlies worden aandachtig bekeken en op basis van uw persoonlijke behoefte wordt een combinatie van ingrediënten samengesteld. Het behandelplan wordt met u doorgenomen en als u overtuigd bent van de mogelijkheden van mesotherapie kan de behandeling worden ingepland. Meer weten? Maak een afspraak voor een consult.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu