fbpx

Mesotherapie kuur

Wilt u weten uit hoeveel behandelsessies een mesotherapie kuur bestaat? Er wordt onderscheid gemaakt tussen een mesotherapie haar kuur en mesotherapie huid kuur. Mesotherapie is een cosmetische behandelmethode waarbij actieve ingrediënten in de huid worden geïnjecteerd. Huidveroudering, haaruitval en rimpelvorming van de huid worden met mesotherapie behandeld. Zowel bij huid- als haarbehandelingen kan een mesotherapie kuur geadviseerd worden.

Mesotherapie kuur.
Mesotherapie kuur.
Mesotherapie kuur bij haaruitval

Veel voorkomende oorzaken van haaruitval zijn een verstoorde hormoonbalans, een tekort aan de juiste voedingsstoffen en een verminderde circulatie. Mesotherapie kan toegepast worden bij alopecia androgenetica, maar ook haaruitval als gevolg van stress, een hormonale disbalans, fors gewichtsverlies of -toename, na een ziekte en/of medische behandeling. Afhankelijk van de oorzaak van het haarverlies en uw persoonlijke behoefte, wordt een combinatie van actieve bestanddelen in de hoofdhuid geïnjecteerd. Dit wordt gedaan met een zogenaamde mesogun, een geavanceerd apparaat dat zeer snel een groter aantal injecties kan afgeven. De naalden die gebruikt worden zijn kort en dun. U voelt het aanprikken van de huid amper. In de injectievloeistof zit een combinatie van vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten, enzymen en plantenextracten. Deze stoffen worden oppervlakkig in de huid geïnjecteerd en hebben een stimulerend effect op de haargroei. De haarzakjes krijgen gezonde en voldoende voedingsstoffen, het haarverlies verminderd en uw haar wordt sterker en gezonder. Mesotherapie bij haaruitval wordt in kuurvorm geadviseerd. Een volledige kuur bestaat uit 6 tot 8 behandelsessies. Op de website van de Haarstichting vindt u ook veel interessante informatie over mesotherapie.

Behandelplan mesotherapie kuur

Het samenstellen van de actieve ingrediënten luistert nauw. Iedereen heeft andere behoeften, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Voor aanvang van een mesotherapie behandelkuur vindt een consult plaats bij een specialist. Niet alleen wordt gekeken naar de hoofdhuid en het haarverlies, de specialist stelt vragen over uw gezondheid en neemt de behandelmogelijkheden met u door. Op basis van de gespreksresultaten en de informatie over uw bekendheid met allergieën en medicijngebruik wordt de geschiktheid voor mesotherapie beoordeeld. Het uitgebreide consult stelt een specialist in staat om de actieve ingrediënten die geïnjecteerd zullen worden, zorgvuldig samen te stellen. De meeste mesotherapie kuren bij haaruitval bestaan uit 6 tot 8 behandelsessies. Een sessie duurt 10 tot 30 minuten en heeft geen downtime. Bij aanvang volgen de behandelsessies zich snel na elkaar op. Naarmate de kuur vordert en resultaten zichtbaar worden, neemt deze frequentie af. Een complete kuur duurt gemiddeld 4 maanden. Ter ondersteuning van de mesotherapie, kunt u thuis verzorgingsproducten gebruiken die de specialist adviseert. Na een behandelsessie wordt geadviseerd de hoofdhuid een aantal uren met rust te laten. Werkzaamheden en activiteiten die geen overmatige inspanning vragen, kunnen direct hervat worden. De injectieplaatsen hebben een paar dagen nodig om te genezen, gedurende de eerste 48 uur na de behandelsessie vermijdt u plaatsen als het zwembad, de sauna en de sportschool.

Werkzame bestanddelen mesotherapie

Mesotherapie bij haaruitval bestaat uit verschillende werkzame stoffen. Met kleine micro-injecties worden de vloeistoffen in uw hoofdhuid geïnjecteerd. De snelheid waarmee de huid door de mesogun wordt aangeprikt, is zodanig hoog dat de naaldjes alweer weg zijn, voordat uw lichaam hierop reageert. De naaldjes gaan gemiddeld tot een diepte van 2 mm, waardoor het pijngevoel zeer beperkt is. Gevoelige mensen wordt het gebruik van een verdovende crème geadviseerd. De pijnsensatie is minimaal. Het aanprikken van de huid kan kleine puntbloedingen veroorzaken. Deze zijn naderhand niet meer zichtbaar. De huid herstelt vrij snel van het injecteren. Afhankelijk van de doelstelling en de indicatie voor mesotherapie bij haaruitval kunnen de resultaten verschillen. De meeste mensen ervaren mesotherapie als niet pijnlijk. Soms treden er tijdelijke bijwerkingen op, zoals kleine bloeduitstortingen of een onverwachte allergische reactie. Tijdelijke huidreacties nemen vanzelf af. Wees na een behandelsessie voorzichtig in de manier waarop u de behandelde hoofdhuid aanraakt en verzorgd. Bescherm de huid met een hoge SPF factor en gebruik de verzorgingsproducten zoals de specialist heeft geadviseerd. De resultaten van mesotherapie zijn niet bij iedereen hetzelfde. Dat neemt niet weg dat het merendeel van de behandelingen een goed resultaat heeft. De haaruitval is aanzienlijk afgenomen en zelfs gestopt. De haargroei is verbeterd en het haar is sterker en gezonder. Na een succesvolle mesotherapie kuur worden jaarlijks vervolgbehandelingen geadviseerd.

Consult mesotherapie kuur

Wilt u weten wat de kosten zijn van een volledige mesotherapie kuurbehandeling? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van mesotherapie bij haaruitval? Maak een afspraak voor een gratis mesotherapie consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. Ervaren specialisten passen mesotherapie al jaren succesvol toe bij de behandeling van huidaandoeningen en haaruitval bij mannen en vrouwen. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak. U kunt ons telefonisch bereiken op 0495-431708.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu