fbpx

Mesotherapie vergoeding

Zoekt u informatie over de mesotherapie vergoeding via uw zorgverzekeraar? Mesotherapie is een alternatieve cosmetische behandeltechniek die wordt ingezet bij het behandelen en verminderen van huidaandoeningen en haaruitval. De techniek is uitgebreid onderzocht. Zorgverzekeraars bieden helaas geen mesotherapie vergoeding vanuit de basisverzekering. In enkele aanvullende zorgpakketten zijn beperkte vergoedingsmogelijkheden opgenomen.

Mesotherapie vergoeding.
Mesotherapie vergoeding.
Hoogte mesotherapie vergoeding

De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden voor cosmetische behandelingen. Wanneer er geen medische noodzaak is voor een behandeling, vallen de kosten buiten de vergoeding. Mesotherapie is een niet-noodzakelijke techniek om huidveroudering tegen te gaan en haaruitval te verminderen. Zorgverzekeraars vergoeden in sommige gevallen behandelingen die u ondergaat als gevolg van een medische aandoening, een ziekte, brandwonden en/of ongevallen. Huidveroudering en haaruitval als gevolg van het lichamelijk ouder worden, zijn natuurlijke gevolgen die bij een stijgende leeftijd horen. Wilt u toch graag iets laten doen om de veroudering tegen te gaan? Dan zijn er tegenwoordig tal van behandeltechnieken beschikbaar. Mesotherapie wordt wereldwijd toegepast bij het behandelen van huidaandoeningen zoals haaruitval, rimpelvorming, cellulitis en doffe uitstraling. Mesotherapie heeft daarnaast een gunstig effect bij haaruitval als gevolg van onder andere stress, vitamine tekort, hormonale schommelingen en erfelijkheid. Het behandeltraject bestaat meestal uit 6 tot 8 sessies en duurt 4 tot 6 maanden. Resultaten van mesotherapie hebben tijd nodig om tot ontwikkeling te komen. De meeste mensen zien na 4 tot 6 behandeling een afname van het haarverlies en een verbetering van de haargroei. Jaarlijkse nabehandelingen zorgen ervoor dat het effect behouden blijft.

Mesotherapie vergoeding voorwaarden

Zorgverzekeraars die in een aanvullende zorgverzekering mesotherapie vergoedingsmogelijkheden bieden, stellen daar voorwaarden tegenover. Vaak is het zo dat zorgverzekeraars contracten afsluiten met zorgverleners, klinieken en behandelaars. Eén van de voorwaarden om de volledige vergoeding te ontvangen kan zijn dat de behandeling wordt toegepast bij een gecontracteerde zorgverlener. Het eigen risico is niet van toepassing, omdat de vergoeding niet vanuit de basisverzekering komt. Voor mesotherapie bij zowel huidproblemen als haaruitval is geen verwijzing van een specialist noodzakelijk. Uw zorgverzekeraar kan specifieke informatie geven over de mogelijkheden en voorwaarden waar u aan dient te voldoen om voor een mesotherapie vergoeding in aanmerking te komen.

Mesotherapie kosten en termijnbetalingen

Bij Acura zijn de kosten van deze behandeling als volgt:

1x4x
HA Injectie€ 165€ 635
Hyalift 75€ 185€ 710
Tensorlift€ 185€ 710
HA Ogen€ 125€ 475

Het is een unieke behandeltechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van vitamines, co-enzymen, antioxidanten, plantenextracten en mineralen die in de hoofdhuid of het gezicht worden geïnjecteerd. Afhankelijk van het probleem dat wordt behandeld, wordt de samenstelling van de werkzame bestanddelen op uw persoonlijke noden afgestemd. In vergelijking met andere cosmetische behandelingen is mesotherapie een betaalbare techniek. Afhankelijk van de omvang van de behandeling kan betaling in termijnen overwogen worden. Afspraken hierover kunt u maken tijdens een consult. De specialist kan u hiervoor in contact brengen met Cosmetic Finance. Cosmetic Finance is gespecialiseerd in het financieren van cosmetische en medische behandelingen. Overigens is het wel zo dat u bij termijnbetalingen meer ‘kwijt’ bent dan in geval van directe betaling zonder tussenkomst van een kredietmaatschappij. Bij het afsluiten van een lening of doorlopend krediet worden immers kosten in rekening gebracht.

Mesotherapie vergelijken mogelijkheden

Wanneer uw zorgverzekeraar geen vergoedingsmogelijkheden voor een mesotherapie behandeling heeft, kunt u proberen om op een andere manier op de kosten te besparen. Het vergelijken van de beschikbare behandelmogelijkheden en de tarieven die behandelaars hanteren levert niet zelden interessante en/of financiële meevallers op. Online worden tarieven gepubliceerd, maar vaak komen deze prijzen niet overeen met hetgeen uiteindelijk wordt betaald. Om een overzichtelijke vergelijking te maken, kunt u bij een aantal klinieken tarieven opvragen. Ook kunt u naar diverse consultaties gaan, waarbij u spreekt met een specialist. In dat geval ontvangt u een prijsopgave die volledig op uw behoefte is aangepast.

Gratis mesotherapie consult

Wilt u weten hoeveel een mesotherapie behandeling op maat voor u kost? Laat u adviseren door de ervaren specialisten van Acura Medisch Centrum in Weert. Tijdens een gratis consult worden de verwachtingen die u heeft besproken en kijkt een arts naar de aandoeningen en/of het probleem dat u wilt laten behandelen. Op basis van uw huidige gezondheid, medische aandoeningen en medicijngebruik wordt een behandelplan voorgesteld. De specialist laat u mesotherapie resultaten zien van eerder toegepaste behandelingen en u heeft de gelegenheid om vragen te stellen. Het eerste consult is geheel vrijblijvend. In overleg met de kliniek kunt u een afspraak maken voor de eerste behandelsessie. Meer weten of een afspraak maken voor een consult? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar Acura Medisch Centrum. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. De kliniek is telefonisch bereikbaar op 0495-431706.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu