fbpx

Mesotherapie voorzorg en nazorg

Wilt u meer weten over mesotherapie voorzorg en nazorg? Mesotherapie is een niet-chirurgische behandeling gericht op het verminderen van probleemgebieden met de huid en de haargroei. Mesotherapie kan worden gebruikt voor verjonging van het gezicht, de nek en onder de ogen alsook voor veelvoorkomende problemen zoals haaruitval, cellulitis en vetophopingen. Een behandeling bestaat uit het injecteren van onder andere hyaluronzuur, peptiden, vitamines, antioxidanten en groeifactoren in het mesoderm. Mesotherapie voorzorg en mesotherapie nazorg is gericht op een vlot herstel en een mooi resultaat.

Mesotherapie voorzorg en nazorg.
Mesotherapie voorzorg en nazorg.
Mesotherapie behandeling

Het type en de samenstelling van de injectievloeistof varieert naargelang de behoeften die u heeft. Of het nu gewenst is om de bloedsomloop of zuurstofvoorziening te verbeteren of om haaruitval te verminderen en de haargroei te stimuleren. De producten worden gecombineerd om de onderlinge werking ervan te versterken. Veel voorkomende mesotherapie behandelmogelijkheden:

 • Doffe huid, die glans verloren heeft.
 • Behandelen van oppervlakkige lijntjes en rimpels.
 • Verlies van elasticiteit .
 • Haaruitval.

Afhankelijk van de aandoening die u laat behandelen, worden meerdere behandelsessies geadviseerd. Mesotherapie bij haaruitval wordt gewoonlijk in kuurvorm aangeboden en toegepast. Een behandeltraject bestaat uit 6 tot 10 sessies en duurt 4 tot 5 maanden. Op de website van de Nederlandse Haarstichting kunt u meer informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.

Mesotherapie voorzorg en nazorg

Wanneer u een mesotherapie behandeling ondergaat, dan zijn er een aantal zaken waar u voorafgaand aan een behandelsessie op moet letten:

 • Gebruik vanaf 24 uur vóór de behandeling geen alcohol.
 • Vermijd ontstekingsremmende, maar ook bloedverdunnende medicijnen enige tijd voor de behandeling. Medicijnen en supplementen zoals aspirine, vitamine E, ginkgo biloba, ginseng, sint-janskruid, omega 3, ibuprofen, motrin, Advil, Alève en andere NSAID’s hebben een bloedverdunnende werking en kunnen het risico op blauwe plekken en zwellingen na de sessie vergroten.
 • Heeft u op de behandeldag last van uitslag of koorts, neem dan zo snel mogelijk contact op om de afspraak te verzetten.
 • Een behandelsessie kan op elk moment van de dag plaatsvinden. Meld u tijdig aan bij de kliniek, zodat u ontspannen plaatsneemt in de behandelstoel.
 • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, worden niet behandeld.

Een behandelsessie duurt 10 tot 40 minuten en wordt zonder verdovingen gedaan. Na de sessie zijn er een aantal punten die van invloed zijn op het resultaat en de manier waarop u hersteld:

 • Vermijd zware inspanningen gedurende 24 uur.
 • Vermijd de eerste 72 uur langdurige blootstelling aan de zon of andere warmtebron.
 • Gebruik geen overmatige hoeveelheden alcohol of zout om overmatige zwellingen te voorkomen.
 • Als u last heeft van zwellingen, kunt u gedurende 15 minuten een koel kompres aanbrengen.
 • Wees voorzichtig met het wassen en kammen van de behandelde hoofdhuid, krab deze niet open.

De meeste mannen en vrouwen die mesotherapie laten toepassen, herstellen vlot van de sessie. Het is een veilige behandelmethode. Allergische reacties doen zich zelden voor. Dit is een gevolg van het uitgebreide consult bij de specialist, waarin wordt gesproken over uw gezondheid, medicijngebruik en allergieën. Wanneer u allergisch bent voor een van de werkzame bestanddelen, zal de behandeling afgeraden worden.

Mesotherapie veiligheid en risico’s

Mesotherapie is een veilige cosmetische behandeling. Bijwerkingen doen zich zelden voor en van complicaties is vrijwel nooit sprake. Een specialist licht tijdens het consult de mogelijke risico’s van de behandeling toe. Mesotherapie is een veel toegepaste techniek bij onder andere haaruitval. Er is onvoldoende onderzoek verricht om de resultaten te bevestigen. Feit is dat mesotherapie het haarverlies kan stabiliseren en de haargroei versterken. Resultaten verschillen per persoon. Datzelfde geldt ook voor de samenstelling van de injectievloeistof die wordt gebruikt. Iedereen heeft eigen, unieke behoeften waar met behulp de juiste actieve ingrediënten aanvulling aan kan worden gegeven. Na 5 à 6 behandelsessies wordt resultaat zichtbaar, de volgende sessies worden met langere tussenpozen gepland. Heeft u na 6 sessies nog geen enkele verbetering? De specialist kan een alternatieve behandeling voorstellen, niet iedereen bereikt met mesotherapie het gewenste resultaat.

Consult mesotherapie voorzorg en nazorg

Een behandeling bij haaruitval of een gezichtsverjongende mesotherapie kuur. Mesotherapie is een techniek die mannen en vrouwen een oplossing biedt bij uiteenlopende aandoeningen en problemen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van mesotherapie? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult bij Acura Medisch Centrum in Weert. De specialisten passen de mesotherapie techniek al jarenlang succesvol toe. Zowel mesotherapie bij haaruitval als bij behandeling van huidaandoeningen worden in de kliniek aangeboden. Neem naar het consult gegevens mee over uw gezondheid en, indien van toepassing, een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. De specialist beoordeelt uw situatie en stelt een combinatie van werkzame ingrediënten voor die op uw unieke behoefte zijn afgestemd. Meer weten of direct een afspraak maken? U kunt ons bereiken op 0495-431718.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu