fbpx

MHP behandeling

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de MHP behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Wist u dat de MHP behandeling (afkorting van micro haar pigmentatie) tegenwoordig in de top-5 staat van meeste uitgevoerde behandelingen tegen haaruitval? Eigenlijk mag er niet gesproken worden van een behandeling tegen haaruitval, omdat micro haar pigmentatie de haaruitval niet tegen gaat. Wat er eigenlijk gebeurt, is dat haar met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde pigmenten wordt nagebootst. De MHP behandeling kenmerkt zich door verschillende voor- en nadelen ten opzichte van de haartransplantatie behandeling. Acura Medisch Centrum is specialist in de FUE haartransplantatie.

MHP behandeling.
MHP behandeling.
Wat is micro haar pigmentatie?

De micro haar pigmentatie behandeling is een relatief nieuwe behandeling, wanneer deze wordt vergeleken met bijvoorbeeld de haarimplantatie ingreep. De MHP behandeling wordt sinds ongeveer 10 jaar uitgevoerd. 10 jaar geleden stond deze behandeling nog in de kinderschoenen en waren de resultaten nog niet zo mooi als men nu soms laat zien. Het valt echter op dat de  resultaten van deze behandeling tegenwoordig ook nog steeds sterk verschillen. Over sommige resultaten zijn we te spreken, omdat deze er mooi en natuurlijk uit zien. Het gebeurt echter ook regelmatig dat wij resultaten voorbij zien komen, dat onnatuurlijk oogt. Om tot een mooi resultaat te komen, is het volgende belangrijk:

 • De gebruikte pigmenten.
 • De gebruikte apparatuur / naalden.
 • De toegepaste techniek.
 • De ervaring die de behandelaar heeft met deze behandeling.
De voordelen en nadelen van een MHP behandeling

De MHP behandeling is vooral geschikt voor gemillimeterd haar. Sommige mensen ondergaan deze ingreep om het haar voller te doen lijken, maar vaak ziet dit er niet erg natuurlijk uit. Wanneer u deze ingreep overweegt, raden we dan ook aan te kiezen voor een gemillimeterd kapsel. De behandelaar kan dan het beste uw eigen stoppels nabootsen. Een voordeel van deze behandeling is dat bijna iedereen hiervoor in aanmerking komt, ook als u bijvoorbeeld een donorgebied heeft dat niet toereikend is voor een haartransplantatie.
Veel mensen geven de voorkeur aan een haartransplantatie. Als deze haartransplantatie niet haalbaar is vanwege het donorgebied of omdat de kosten te hoog zijn, kan dus eventueel worden uitgeweken naar een micro haar pigmentatie behandeling.

MHP behandeling of haartransplantatie?

Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in de haartransplantatie behandeling. Wij voeren de FUE haartransplantatie uit, waarbij de grafts één voor één uit het donorgebied worden verwijderd. Dit heeft als voordeel dat er geen zichtbaar litteken achter blijft. Dit is wel het geval bij de FUT haartransplantatie. Om deze reden wordt de FUT methode steeds minder uitgevoerd en heeft deze plaatsgemaakt voor de FUE methode. Als u twijfelt tussen een MHP behandeling en een haartransplantatie, nodigen we u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult. We kunnen tijdens het consult de mogelijkheden en onmogelijkheden van beide behandelingen bespreken. Een haartransplantatie bij Acura Medisch Centrum is betaalbaarder dan u wellicht denkt. Wij hanteren zeer scherpe haartransplantatie kosten.

MHP behandeling FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over de MHP behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat houdt een MHP behandeling in?
Micro haar pigmentatie heeft op het eerste gezicht wel wat weg van het laten zetten van een tatoeage. Met behulp van verfijnde apparatuur, waar een korte, dunne naald aan is bevestigd, wordt hypoallergeen semi permanent pigment in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht. Natuurlijk ogende haarstoppels worden op één of meerdere huidzones gecreëerd waardoor kale plekken verborgen worden en een uitgedunde haardos voller lijkt. Ook bij volledige kaalheid kan MHP worden toegepast.

2. Wordt mijn natuurlijke haar beschadigd door een MHP behandeling?
Nee. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag aangebracht, terwijl de haarzakjes veel dieper in de huid zitten. Zowel de haarzakjes als de natuurlijke haargroei worden niet nadelig beïnvloed door micro haar pigmentatie.

3. Is micro haar pigmentatie geschikt voor vrouwen?
Ja. Micro haar pigmentatie is een uitstekend alternatief voor het dragen van een haarwerk, het gebruik van een haargroeimiddel of dure chirurgische ingrepen. Met een MHP behandeling wordt uw haar optisch voller en kunnen kalende plekken gecamoufleerd worden. De resultaten zijn direct na de eerste behandelsessie zichtbaar.

4. Blijft het pigment mooi van kleur?
Micro haar pigmentatie is een vorm van permanente make up, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tatoeage zijn de pigmenten zo ontworpen dat ze binnen hetzelfde kleurenspectrum vallen als van kortgeknipt haar. Aan de hypoallergene pigmenten zijn geen extra kleurstoffen of andere ingrediënten toegevoegd. Na verloop van tijd kan de kleur vervagen, maar zal in geen geval blauw of groen verkleuren.

5. Hoe ziet mijn haarlijn eruit na een MHP behandeling?
Uw haarlijn wordt in samenspraak met de MHP specialist afgestemd op uw natuurlijke uitstraling. Met micro haar pigmentatie kunt u uw haarlijn altijd laten aanpassen en laten mee ontwikkelen met uw leeftijd en/of uitstraling.

6. Moet mijn haar kortgeschoren worden voor een MHP behandeling?
Afhankelijk van het patroon en de omvang van uw dunner wordende haardos, is het soms mogelijk om uw haar te behouden. Micro haar pigmentatie kan onder meer dun geworden gebieden optisch verdikken, zodat uw hoofdhuid minder goed zichtbaar wordt. Heeft u weinig tot geen natuurlijke haargroei meer, dan wordt aanbevolen om het haar te laten millimeteren.

7. Ik heb grijs haar. Kan micro haar pigmentatie toegepast worden?
Ja. Micro haar pigmentatie is toepasbaar bij iedere natuurlijke haarkleur. De kleur van het pigment dat bij een behandeling wordt gebruikt, wordt afgestemd op de kleur van uw eigen haarstoppels. Bij grijs haar is de stoppel vaak lichter van kleur. MHP specialisten kunnen de kleur van het uiteindelijke pigment nauwkeurig afstemmen, zodat het naadloos aansluit bij uw natuurlijke uitstraling.

8. Hoeveel kost een MHP behandeling?
De kosten van micro haar pigmentatie zijn meestal lager in vergelijking met een haartransplantatie. Vergelijken loont ook bij micro haar pigmentatie de moeite.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘MHP behandeling’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu