fbpx

Micro haar pigmentatie België

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
De micro haar pigmentatie behandeling wordt hedendaags in verschillende landen uitgevoerd. Nederland was één van de eerste landen waar deze behandeling geïntroduceerd werd. Micro haar pigmentatie in België en Nederland is een behoorlijk populaire behandeling tegen haaruitval geworden. Wanneer u twijfelt tussen een micro haar pigmentatie behandeling en haartransplantatie behandeling, zijn er een aantal dingen die u kunt meenemen in uw beslissing. Het voordeel van micro haar pigmentatie is dat bijna iedereen hiervoor in aanmerking komt. Het nadeel hiervan is dat de nagebootste haarstoppels niet gaan groeien en u uw haar dus altijd kort moeten houden. Bovendien hoeft de ene behandeling de andere behandeling niet uit te sluiten. Een MHP behandeling kan vaak goed worden gecombineerd met een haartransplantatie.

Micro haar pigmentatie België.
Micro haar pigmentatie België.
Micro haar pigmentatie Nederland

In Nederland bevinden zich meer micro haar pigmentatie klinieken dan in België. Dit geldt ook voor cosmetische klinieken en haartransplantatie klinieken. Nederland heeft natuurlijk meer inwoners en kent om deze reden ook meer specialisten op het gebied van haartransplantatie en andere behandelingen tegen haaruitval. Als u de micro haar pigmentatie behandeling in Nederland wilt ondergaan, bestaan er verschillende klinieken die u hiervoor kunt bezoeken. Onder andere de MHP kliniek is een gerenommeerde kliniek, waar veel mensen voor kiezen. Daarnaast bestaan er nog diverse andere micro haar pigmentatie klinieken in Nederland. Let op dat de kwaliteit van de verschillende klinieken sterk kan verschillen.

Micro haar pigmentatie België

In België bevinden zich eveneens verschillende micro haar pigmentatie klinieken. Bent u op zoek naar de beste micro haar pigmentatie kliniek in België? Om dit te kunnen bepalen, kunt u onder andere kijken op het forum Haarweb. Ook op de website van de Nederlandse Haarstichting is veel interessante informatie te vinden over deze behandeling en verschillende klinieken die deze behandeling uitvoeren. Micro haar pigmentatie in België wordt vaak toegepast, maar er zijn ook regelmatig mensen uit België die zich juist laten behandelen in Nederland. De voorkeur voor een bepaald land hangt af van verschillende factoren. Vaak zijn mensen die deze behandeling overwegen bereid om wat verder te rijden voor de beste kliniek.

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

Er bestaan diverse behandelingen tegen haaruitval. Wat we vaak horen, is dat mensen twijfelen tussen haarimplantaten en micro haar pigmentatie. Om een goede keuze te maken, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat u van de behandeling verwacht. Wilt u het haar altijd kort houden? Of wilt u het haar ook langer laten groeien? Als u uw haar ook nog wilt laten groeien, is de micro haar pigmentatie behandeling helaas geen optie. Er worden met deze behandeling namelijk haarstoppels nagebootst, door pigment in te brengen in de hoofdhuid met een hele fijne naald. Deze nagebootste haarstoppels kunnen niet gaan groeien zoals echte haren.

Zoekt u informatie over micro haar pigmentatie in België? Haaruitval is vervelend, maar met de juiste behandeling krijgt u uw zelfvertrouwen terug. Micro haar pigmentatie, ook bekend als tricopigmentatie en haar tattoo, geeft het idee van een vollere haardos of een kortgeschoren haardracht. Zonder ingrijpende operatie valt het haarverlies niet langer op. Micro haar pigmentatie België is een behandeling met een laag risicogehalte en een oplossing voor blijvend en tijdelijk haarverlies.

Veelzijdige micro haar pigmentatie België

Denkt u bij kaalheid meteen aan een haartransplantatie? Helaas komt niet iedereen voor deze chirurgische behandeling in aanmerking. De redenen hiervoor lopen uiteen van het hebben van onvoldoende donorhaar, tot de oorzaak van haaruitval en uw gezondheid. Aandoeningen zoals diabetes, auto-immuunziekten en actieve hoofdhuidinfecties hebben invloed op de behandelmogelijkheden. Zoekt u een behandeling met snel resultaat? Micro haar pigmentatie is vergelijkbaar met een tatoeage en bootst de haarstoppels na. In tegenstelling tot een traditionele tatoeage, werken MHP-specialisten met hypoallergene, duurzame pigmenten die in de bovenste hoofdhuidlaag aangebracht worden. Blauwe of groene verkleuring van het pigment is uitgesloten. Vervaging van de kleuren gebeurt met de tijd. Uw lichaam breekt het pigment volledig af, zonder dat dit bijwerkingen of allergische reacties veroorzaakt.

Proefstukje MHP-behandeling

Ondanks dat behandelaars werken met hypoallergene pigmenten, maakt u zich misschien zorgen over allergische reacties. Vooral mensen met een gevoelige huid en bekendheid met overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, stellen hier vragen over. Ervaren MHP-behandelaars geven u de mogelijkheid tot een ‘proefstukje’ en brengen wat van het pigment aan op een onzichtbare plaats, bijvoorbeeld de binnenkant van uw arm. Als een reactie uitblijft, is het veilig om aan te nemen dat u de MHP-behandeling zonder zorgen over allergieën kunt ondergaan.

Optische verbetering haarverlies

Micro haar pigmentatie heeft geen invloed op uw haargroei. Niet in negatieve zin, maar ook niet in positieve zin. De resultaten van de behandeling zijn optisch. Uw haar ziet er voller en dikker uit, littekens vallen niet langer op en kale plekken zijn volledig weggewerkt. Het is een techniek die meteen resultaat laat zien. Ervaren behandelaars stemmen de kleur van het pigment af op uw natuurlijke haar- en huidskleur. De vraag naar micro haar pigmentatie behandelingen in België en Nederland neemt toe. De kosten zijn lager dan een haartransplantatie en de techniek is voor een bredere doelgroep beschikbaar. Een haar tattoo is een cosmetische behandeltechniek waardoor uw haar er voller en gezonder uitziet.

Werking MHP-behandeling

Voordat de behandeling plaatsvindt, vindt er eerst een uitgebreid consult plaats. Met de behandelaar bespreekt u de verwachtingen die u heeft. U krijgt uitleg over de gebruikte pigmenten, de kleur, de duur van de behandeling, de voor- en nazorg van de haar tattoo. De behandeling bestaat uit twee tot drie sessies:

Basis sessie

In de eerste sessie tekent de behandelaar uw nieuwe haar lijn af. Voor het injecteren van het pigment wordt de hoofdhuid gereinigd en eventueel behandeld met een verdovende crème. Specialisten werken met verfijnde apparatuur en prikken de huid oppervlakkig aan. Door de korte naalden is het pijngevoel beperkt tot een lichte irritatie. Afhankelijk van de grootte van het behandelgebied, duurt de sessie meerdere uren.

Tweede sessie

Een paar weken na de eerste sessie vindt de volgende sessie plaats. De bereikte resultaten worden verder verdicht en verfijnd. In veel gevallen is het resultaat al na de tweede sessie perfect.

Derde sessie

De meeste mensen ondergaan de derde sessie als touch-up. In uitzonderlijke gevallen zijn extra sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Oorzaken hiervoor zijn huidreactie en/of moeilijk te behandelen littekens.

Tussen iedere sessie zit een paar weken. De hoofdhuid heeft tijd nodig om te herstellen. Ook neemt de intensiteit van het pigment in de tussenliggende periode voldoende af, om de resultaten verder te verfijnen. Al met al duurt een micro haar pigmentatie behandeling drie tot vier maanden.

Vlot herstel, prima resultaat

Naast een direct resultaat, heeft micro haar pigmentatie als voordeel dat er geen hersteltijd is. Dagelijkse activiteiten en werkzaamheden pakt u gewoon op. Het enige waar u rekening mee houdt, is dat de behandelde huid tenminste 24 uur droog blijft. Bescherm uw hoofd goed tegen uv-stralen en raak de huid zo min mogelijk aan. Specialisten werken met semipermanent pigment. Dat betekent dat u langdurige resultaten ziet, maar dat uiteindelijk een touch-up of nabehandeling nodig is. Wanneer het tijd is voor een nabehandeling, hangt af van uw levensstijl. Zolang u de hoofdhuid goed verzorgt en beschermt tegen factoren als de zon, is een periode van anderhalf tot twee jaar realistisch.

Haaruitval behandelen

Micro haar pigmentatie is niet alleen maar een oplossing voor erfelijke kaalheid. Juist ook andere vormen van haarverlies zijn met deze techniek te behandelen. Heeft u te maken met kale plekken door alopecia areata? Is uw haardos uitgedund als gevolg van telogeen effluvium? Zijn er littekens op uw hoofdhuid achtergebleven na een ongeluk of een operatie? Een haar tattoo verbergt en camoufleert haarverlies. Zelfs volledig haarverlies is met micro haar pigmentatie te verbergen. Zolang uw gezondheid dat toelaat en er op het moment van een behandelsessie geen actieve ontstekingen en/of schilfering zichtbaar zijn, is behandeling mogelijk. Bijwerkingen zijn beperkt tot lichte zwellingen en blauwe plekjes. Ernstige complicaties zijn een zeldzaamheid.

Behandelmethodes vergelijken

Het is begrijpelijk dat u zich bij haarverlies zorgen maakt en naar een oplossing zoekt. De mogelijkheden zijn divers. Van preventieve technieken tot ingrijpende operaties en alles wat daar tussen zit. Mesotherapie bij haaruitval, maar ook PRP-behandelingen of het gebruik van laserlicht. Weet u niet wat de beste keuze is of wilt u meer weten over de onderlinge verschillen? Onze artsen en specialisten geven antwoorden op de vragen die u heeft en lichten de beschikbare behandeltechnieken toe. Acura Medisch Centrum biedt onder andere mesotherapie aan. Vergelijk de prijsopgave die u krijgt met andere behandelaars en/of andere technieken. Micro haar pigmentatie in België is een veilige behandelmethode waar prima resultaten van bekend zijn. Het vergelijken van de methode, prijzen en behandelaars laat zien wat de mogelijkheden zijn. Kom gerust eens langs voor een consult. Een afspraak maakt u online of door telefonisch contact met ons op te nemen.

Andere woorden voor micro haar pigmentatie

Voor de micro haar pigmentatie behandeling worden vaak verschillende termen door elkaar gebruikt. Naast de term micro haar pigmentatie wordt ook regelmatig gebruikt:

 • Haar tattoo of haar tatoeage
 • Micro hair pigmentation
 • Stoppeltattoo
 • MHP behandeling
 • Tricopigmentatie
 • Scalp pigmentatie
Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie België’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu