fbpx

Micro haar pigmentatie dun haar

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Heeft u dun haar en overweegt u een micro haar pigmentatie behandeling? Micro haar pigmentatie bij dun haar kan een geschikte oplossing zijn. Er bestaan echter ook diverse andere behandelingen die geschikt kunnen zijn voor dun haar. Laat u daarom altijd goed voorlichten over de mogelijkheden die voor u geschikt zouden kunnen zijn. Waar moet u op letten bij het selecteren van de beste MHP kliniek als u dun haar heeft? En welke alternatieven bestaan er voor een micro haar pigmentatie behandeling?

Micro haar pigmentatie dun haar.
Micro haar pigmentatie dun haar.
Oorzaken dun haar

Er bestaan diverse oorzaken van dun haar. In de meeste gevallen is er echter sprake van erfelijke haaruitval. Dit wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. Erfelijke haaruitval ontstaat door het hormoon DHT. DHT zorgt er voor dat de haarwortels steeds minder sterk terug groeien en dat de haargroeicyclus wordt verkort. In eerste instantie zal het haar dus dunner worden. Uiteindelijk is het mogelijk dat er kale plekken ontstaan. Bij mannen is deze vorm van haaruitval vaak te herkennen door de vorming van inhammen, een terugtrekkende haarlijn en de vorming van een kale kruin. Bij vrouwen is er daarentegen vaak juist sprake van diffuus haarverlies, dunner wordend haar bovenop het hoofd.
Naast erfelijke haaruitval kan dus haar ook worden veroorzaakt door haarziekten, medicijnen, een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en problemen met de hoofdhuid. Het is vaak verstandig om door de huisarts of dermatoloog te laten onderzoeken, waardoor haaruitval kan worden veroorzaakt.

Micro haar pigmentatie dun haar

Als er sprake is van dun haar, kan een micro haar pigmentatie een geschikte behandeling zijn. Is het haar slechts een klein beetje dunner? Dan bestaat er soms de mogelijkheid om het haar wat langer te houden en het haar optisch te verdichten met micro haar pigmentatie. Als het haar al behoorlijk uitgedund is, is het vaak beter om het haar kort te scheren. Het dunner behaarde gebied kan dan voller worden gemaakt met behulp van de micro haar pigmentatie behandeling. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst op plekken die kaal of dun behaard zijn.

Mesotherapie dun haar

Een relatief nieuwe behandeling tegen haaruitval en dun haar is de mesotherapie behandeling. Met een mesogun worden voedingsstoffen en anti-oxidanten in de hoofdhuid ingebracht. Hierdoor kan dun haar weer dikker worden. Er zijn doorgaans meerdere mesotherapie behandelingen nodig voor een mooi resultaat. Het aantal behandelingen dat geadviseerd wordt, kan verschillen tussen mannen en vrouwen. Mesotherapie kan eventueel worden gecombineerd met een haartransplantatie en diverse andere behandelingen tegen haaruitval.

Haartransplantatie dun haar

Als u last heeft van dun haar, kan een haartransplantatie soms ook een optie zijn. Let op dat het implanteren van grafts in een gebied waar zich veel dun haar bevindt, de eigen dunne haren wel kan beschadigen. Dit dunne haar is namelijk al verzwakt en kan uitvallen als u er voor kiest om haarimplantaten naar dit gebied te transplanteren. Laat u daarom altijd goed voorlichten door een haartransplantatie arts over de mogelijkheden van een haartransplantatie bij dun haar.
In sommige gevallen is het bijvoorbeeld verstandig om het dunne haar eerst sterker te maken met verschillende mesotherapie behandelingen. Wanneer het haar weer sterk genoeg is, kan de haartransplantatie plaatsvinden.
Twijfelt u tussen de verschillende behandelingen tegen dun haar? Laat u zich dan voorlichten door één van onze specialisten.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie dun haar’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu