fbpx

Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Als u twijfelt tussen micro haar pigmentatie bij lang haar of kort haar, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. De MHP behandeling is een niet chirurgische behandeling tegen haaruitval, waarbij meestal de geschoren look wordt nagebootst. Er zijn echter ook situaties bekend, waarbij micro haar pigmentatie bij lang haar ook een mooi resultaat kan geven. De MHP behandeling heeft diverse voor- en nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld de haartransplantatie. Twijfelt u tussen de verschillende behandelingen tegen haaruitval? Dan kunt u bij ons informatie opvragen over beide behandelingen en gericht advies ontvangen over de behandelingen.

Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar?
Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar?
Micro haar pigmentatie lang haar

Als u online zoekt op micro haar pigmentatie lang haar, zijn er over het algemeen vrouwen die hiervoor kiezen. Wanneer u deze ingreep overweegt, is het belangrijk dat u zich goed beseft dat het belangrijk is om nog voldoende haar te hebben. Als u er sprake is van zeer dun behaarde of zelfs kale plekken, dan is de micro haar pigmentatie behandeling helaas geen optie. De voornaamste reden hiervan is dat de hoofdhuid donkerder wordt gemaakt. Er worden dus geen nieuwe haren geïmplanteerd, die weer zullen gaan groeien.
Laat u zich daarom altijd goed voorlichten over de mogelijkheden van de MHP behandeling. De MHP behandeling bij lang haar kan een mooi resultaat geven.

Micro haar pigmentatie kort haar

Als u online zoekt  op micro haar pigmentatie kort haar, zult u vooral resultaten tegenkomen van mensen die het haar hebben gemillimeterd voor de behandeling. Volgens veel specialisten geeft deze behandeling ook het mooiste resultaat als het eigen haar heel kort wordt geschoren. De voornaamste reden hiervan is dat de aangebrachte haarstoppels dan het mooiste overlopen in het eigen haar. Daarom wordt micro haar pigmentatie vaak ook wel de shaven look of geschoren look genoemd.

Micro haar pigmentatie ervaringen

Voordat u uiteindelijk beslist om deze behandeling te ondergaan, is het belangrijk dat u online eerst diverse micro haar pigmentatie ervaringen van anderen bestudeert. Door deze ervaringen te bestuderen, krijgt u een beter beeld van de mogelijkheden van deze behandeling. Daarbij kunt u ook voor en na foto’s bestuderen van mensen die hebben gekozen voor micro haar pigmentatie met lang en kort haar. Let op dat het bij lang haar soms wel een beetje kan vertekenen, omdat het resultaat er op foto’s anders uit kan zien dan in het echt. Bestudeer daarom altijd voldoende MHP ervaringen van anderen. U kunt deze ervaringen onder andere vinden op Haarweb en de website van de Nederlandse Haarstichting. Daarnaast kun u ook ervaringen vinden van mensen op de websites van diverse klinieken die deze behandelingen uitvoeren.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

We kunnen ons voorstellen dat u twijfelt tussen een micro haar pigmentatie behandeling en een haartransplantatie behandeling. De haartransplantatie behandeling is vaak beter als u het haar wilt laten groeien. Heeft u onvoldoende donorhaar en wilt u het haar toch altijd kort houden? Dan is een micro haar pigmentatie behandeling mogelijk een betere optie. In verschillende situaties is het ook mogelijk om beide behandelingen met elkaar te combineren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw haartransplantatie resultaat optisch te verdichten met een micro haar pigmentatie behandeling. Op de website van de MHP kliniek, specialist in de MHP behandeling, is ook informatie te vinden over micro haar pigmentatie lang haar of kort haar.

Micro haar pigmentatie lang haar of kort haar FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over micro haar pigmentatie bij lang haar of kort haar. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is micro haar pigmentatie mogelijk bij lang en kort haar?
Ja. Micro haar pigmentatie is een geavanceerde behandelmogelijkheid die zowel bij lang als kort haar een oplossing biedt voor haaruitval en kalende plekken. Zo kunt u een dunner wordende haardos optisch laten verdikken en krijgt een kale schedel een natuurlijk ogend geschoren uiterlijk.

2. Zit er verschil tussen micro haar pigmentatie bij lang of kort haar?
Het principe van MHP is hetzelfde, daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen lang of kort haar. De doelstelling van de behandeling is het verbergen van kale plekken of het voller laten lijken van uw haardos.

3. Welke pigmenten worden gebruikt bij tricopigmentatie?
MHP specialisten werken meestal met biologische, hypoallergene semi permanente pigmenten. De kleuren kunnen uiterst nauwkeurig op uw eigen haarkleur afgestemd worden. Indien u bekend bent met allergieën, is het mogelijk om vooraf een proefstukje aan te laten brengen en daarmee eventuele huidreacties uit te sluiten.

4. Is het bij lang haar zichtbaar dat ik micro haar pigmentatie heb laten toepassen?
De kleur van uw haar is anders, vaak lichter, dan dat van uw haarstoppels. Belangrijk om te weten is dat indien u micro haar pigmentatie toe laat passen om uw haardos te verdichten, dit soms zichtbaar wordt als de haaruitval doorzet. Laat uzelf daarom altijd goed adviseren door een ervaren MHP specialist, hiermee voorkomt u een onnatuurlijk resultaat.

5. Hoe zorg ik er voor dat de bereikte resultaten lang mooi blijven?
Verzorg uw hoofdhuid optimaal, zodat deze kan herstellen van de behandeling. Hiervoor gebruikt u bij voorkeur een milde, verzorgende shampoo. Na de ingreep wordt het afgeraden uw hoofd niet direct of te lang bloot te stellen aan het zonlicht. Draag de eerste dagen geen strak zittende hoofddeksels en wees terughoudend met het gebruik van een borstel of kam. Krijgt u tips en verzorgingsadvies van de MHP specialist? Volg deze dan zoveel mogelijk op en laat regelmatig een nabehandeling toepassen, zodat uw resultaat er verzorgd uit blijft zien.

6. Is MHP bij kort haar goedkoper dan bij lang haar?
Tricopigmentatie tarieven worden berekend aan de hand van het aantal hoofdzones die behandeld worden. Het feit van lang of kort haar is daarbij, bij de meeste MHP behandelaars, niet van toepassing.

7. Moet lang haar kortgeschoren worden voor micro haar pigmentatie?
Nee, dat is niet altijd noodzakelijk. Micro haar pigmentatie kan bijvoorbeeld ook prima toegepast worden bij vrouwen die lang(er) haar hebben. Een MHP specialist beoordeelt uw haaruitval en de manier waarop MHP bij u het mooiste resultaat heeft. De ingreep kan dan ook prima toegepast worden om uw dunne haardos optisch voller te laten lijken.

8. Duurt een behandelsessie langer als ik lang haar heb?
De duur van de behandeling hangt niet zozeer af van de lengte van uw haar, maar van de omvang en complexiteit van de ingreep.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie lang haar of kort haar’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu