fbpx

Micro haar pigmentatie of haargroeimiddelen?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie of haargroeimiddelen bij het behandelen van haaruitval? Ongeacht uw leeftijd, is haaruitval stressvol en een aanslag op uw zelfvertrouwen. Voor sommige mensen is haarverlies een gevolg van genetische gevoeligheid en voor anderen een gevolg van een medische behandeling, stress of hormonale schommelingen. Het behandelaanbod is divers. Sommige mensen accepteren het haarverlies, sommigen kiezen voor een haarwerk, een haargroeimiddel, een haar tattoo of een haartransplantatie. De keuze tussen micro haar pigmentatie of haargroeimiddelen is persoonlijk. Wat voor u een geschikte behandelmethode is, is voor iemand anders misschien geen optie.

Onderscheid micro haar pigmentatie of haargroeimiddelen

Beide behandelmethodes zijn niet met elkaar te vergelijken. De inhoud is totaal verschillend en dat geldt ook voor de resultaten die u met een MHP-behandeling of het gebruik van een haargroeimiddel bereikt. Een haar tattoo behandelt haaruitval, bedekt littekens en is een techniek die bij kaalheid uw hoofd een kortgeschoren uiterlijk geeft. Resultaten zijn alleen maar optisch. Een haargroeimiddel biedt een oplossing voor erfelijke kaalheid. Werkzame middelen, DHT-blokkers, zijn Minoxidil, Finasteride, Dutasteride en de Diane-35 pil. Beginnend haarverlies, erfelijke kaalheid is met een haargroeimiddel effectief te behandelen. Resultaten verschillen per persoon. Vraag altijd advies aan uw (huis)arts en laat onderzoek doen naar de oorzaak van haaruitval, voordat u met een behandeling begint.

Voordelen micro haar pigmentatie

Micro haar pigmentatie of een haar tattoo is een goede optie als u last heeft van haarverlies. Deze unieke methode is een oplossing voor tijdelijk en blijvend haarverlies. Kenmerken en voordelen zijn, onder andere:

Geloofwaardig, natuurlijk resultaat

Micro haar pigmentatie geeft de look van echte haarstoppels. Resultaten zien er goed uit, of u nu volledige kaalheid laat behandelen, kale plekken laat opvullen of een uitgedunde haardos laat verdikken. Ervaringsverhalen en reviews laten hoge tevredenheidspercentages zien.

Langdurige resultaten

Een haar tattoo ziet er lange tijd goed uit. Het pigment vervaagd geleidelijk, zonder risico’s op blauwe of groene verkleuring. Waar u een haarwerk regelmatig moet vervangen en een haargroeimiddel dagelijks gebruikt, is een MHP-behandeling minimaal-invasief. Met een eenvoudige touch-up laat u het pigment opfrissen en ziet uw haardos er weer verzorgd uit. Gebruikt u een haargroeimiddel? Dagelijks gebruik is nodig en op het moment dat u stopt, keert het haarverlies terug.

Vlot herstel

De naalden dringen alleen in de bovenste hoofdhuidlaag door en de behandeling is minder gevoelig dan een echte lichaamstatoeage. Resultaten zijn onmiddellijk zichtbaar en de hoofdhuid herstelt binnen een paar dagen van de sessie. Er is geen uitvaltijd en het is niet nodig om uw dagelijkse werkzaamheden te onderbreken.

Betaalbaar alternatief

De kosten van een MHP-behandeling variëren naar mate de omvang van het behandelgebied en het aantal sessies dat nodig is voor het gewenste resultaat. Hoewel een haar tattoo niet goedkoop is, is het op langere termijn voordeliger dan bijvoorbeeld een haartransplantatie. Omdat u een haargroeimiddel blijvend gebruikt en deze kosten niet door uw zorgverzekeraar vergoed worden, is een MHP-behandeling op termijn ook goedkoper dan een haargroeimiddel.

Nadelen micro haar pigmentatie

Niet alles aan een haar tattoo is rozengeur en maneschijn. Net als andere methodes heeft een MHP-behandeling ook een paar nadelen:

 • Resultaten zijn alleen maar optisch. Een haar tattoo verbetert de haargroei niet en remt het haarverlies niet.
 • Semipermanent resultaat. Touch-ups zijn nodig om de kleuren op te frissen en uw haardracht verzorgd te houden.
 • Lange sessies. Een sessie neemt een paar uren in beslag. Als een behandeling uit drie sessies bestaat, zit u relatief lang in de behandelstoel. Voor de behandeling geeft een specialist aan, hoelang een sessie naar verwachting duurt.
Inzetbaarheid haar tattoo

In tegenstelling tot andere haaruitvalbehandelingen, heeft een MHP-behandeling weinig beperkingen. Het is een goede keuze voor mensen die lijden aan pleksgewijze kaalheid en seborroïsch eczeem. Een van de voorwaarden om voor de techniek in aanmerking te komen, is dat u geen last heeft van actieve hoofdhuidinfecties en/of schilfering. Voordat u aan een MHP-behandeltraject begint, is het goed om te weten dat de resultaten geen invloed hebben op verdere haaruitval en/of nieuwe haargroei. Het pigment zit in de bovenste huidlaag, terwijl de natuurlijke haarzakjes in de diepere weefsellagen zitten. De techniek is ook gebruikelijk bij het verbergen van littekens op de hoofdhuid. Met uitzondering van minoxidil en de Diane-35 pil, mogen bewezen haargroeimiddelen alleen maar aan mannen voorgeschreven worden.

Keuze voor een haar tattoo

De uiteindelijke keuze voor een haaruitvalbehandeling is persoonlijk. Omdat het aanbod breed is, is het niet altijd eenvoudig om vergelijkingen te maken. Online leest u op websites van behandelaars, fora en patiëntenverenigingen veel reviews en ervaringen van anderen. De informatie die u hier vindt, is interessant maar niet iets om uw mening volledig op te baseren. Vraag zelf advies aan specialisten en ga kennismaken bij meerdere behandelaars. Een behandeling met haargroeimiddelen heeft voor- en nadelen, plus dat er kans is op bijwerkingen. Het gebruik van een haargroeimiddel is langdurig, terwijl de resultaten niet blijvend zijn. Twijfelt u of u een middel dagelijks wilt gebruiken? Praat met uw huisarts of zoek contact met een specialist die haaruitval behandelt.

Dagelijks gebruik haargroeimiddel

Waar een MHP-behandeling meteen resultaat laat zien, is dat bij een haargroeimiddel niet het geval. In veel gevallen gebruikt u een haargroeimiddel minimaal drie tot zes maanden, voordat u verandering ziet. Omdat iedereen op eigen manier op een geneesmiddel reageert, gebeurt het ook wel dat u na een periode van negen maanden of langer nog geen enkel resultaat ziet. In dat geval is verder gebruik af te raden. Eventueel heeft een ander haargroeimiddel wel het gewenste effect. Bespreek vorderingen en tegenslagen met de arts. Deze kan advies geven over de eventuele combinatie van verschillende methodes.

Advies bij haarverlies

Haarverlies is vervelend en treft veel mensen. Als u wilt weten hoe u haaruitval preventief behandelt of als u een behandeling zoekt, kom dan eens langs voor een adviesgesprek bij onze specialisten. Acura Medisch Centrum biedt zowel preventieve behandelmethodes als mesotherapie bij haaruitval aan. Een consult is gratis en geeft antwoord op de verschillende vragen die u heeft. Een afspraak maakt u online, maar onze medewerkers zijn op werkdagen ook telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu