fbpx

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Overweegt u micro haar pigmentatie of een haartransplantatie? Soms is een haartransplantatie helaas niet mogelijk. Haarverlies in een vergevorderde fase komt niet altijd voor een haarimplantatie in aanmerking. Ook gezondheidsproblemen en/of bepaalde oorzaken van haarverlies zorgen ervoor dat micro haar pigmentatie een betere oplossing is. Bij deze minimaal-invasieve methode bootsen specialisten met gekleurd hypoallergeen pigment haarstoppels na, die met het blote oog niet van natuurlijke stoppels te onderscheiden zijn. De keuze tussen micro haar pigmentatie of haartransplantatie bespreekt u met uw huisarts of een specialist.

Haaruitval behandelen met micro haar pigmentatie of haartransplantatie

Dankzij moderne behandeltechnieken is haarverlies bij mannen en vrouwen effectief te behandelen met een haartransplantatie. Veel mensen weten niet dat een haarimplantatie niet de enige behandeltechniek is en dat er ook voor ver vergevorderde haaruitval en andere oorzaken van haarverlies een succesvolle behandeling beschikbaar is. Micro haar pigmentatie is een techniek om kale plekken op te vullen, littekens te camoufleren, een uitgedunde haardos optisch voller te maken en kaalheid te verbergen. Een MHP-behandeling is ook mogelijk als het te laat is voor een haartransplantatie en/of als u om andere redenen niet voor een chirurgische ingreep in aanmerking komt.

MHP-behandeling

Micro haar pigmentatie is vergelijkbaar met permanente make-up, waarbij een specialist gekleurd pigment met een fijne naald in de bovenste hoofdhuidlaag aanbrengt. Deze pigmentstippen lijken op uw eigen, natuurlijke haarstoppels. Ze zien eruit als een ‘schaduw’ en maken uw haardos voller, door op de uitgedunde plaatsen haaruitval te verbergen. Een behandeling begint met een persoonlijk advies. Tijdens het consult bespreekt u met een specialist de gewenste haarlijn, de meest geschikte kleur en het aantal hoofdzones dat behandeling nodig heeft. De kleur is geselecteerd op basis van de kleur van uw hoofdhuid en natuurlijke haar. De eigenlijke MHP-behandeling gebeurt zonder verdoving en met behulp van geavanceerde apparatuur. Een sessie duurt enkele uren, afhankelijk van het behandelgebied. Direct na een behandeling is het mogelijk uw dagelijkse activiteiten te doen, zonder langdurige hersteltijd.

Toepassingsmogelijkheden MHP

De MHP-behandeling is breed inzetbaar en biedt aan een grote doelgroep een oplossing voor haaruitval. Zelfs als een haartransplantatie niet mogelijk is, biedt een MHP-behandeling hoop in onder meer de volgende situaties:

 • Het bedekken van kale plekken en/of een terugwijkende haarlijn.
 • Uitgedunde haargroei, ziet er dikker er voller uit.
 • Het gekleurde pigment camoufleert littekens als gevolg van ongelukken, medische ingrepen en/of brandwonden.
 • Een kale hoofdhuid, krijgt het uiterlijk van een modern, kort geschoren kapsel.

Micro haar pigmentatie is mogelijk bij kort en lang haar. Het is niet nodig om uw haar voor een behandelsessie te millimeteren.

Wanneer is micro haar pigmentatie een goede keuze?

Het bijzondere van de behandeling is dat deze voor vele vormen van haarverlies een oplossing biedt. Zo is het een prima oplossing voor het opvullen van kale plekken, het verbeteren van uitgedunde haargroei, het behandelen van beginnend maar ook vergevorderd haarverlies. Micro haar pigmentatie dient om littekens te verbergen en is eventueel in combinatie met een andere behandelmethode toepasbaar. Een MHP-behandeling kan het resultaat van een haartransplantatie verbeteren, door het getransplanteerde haar optisch dikker en voller te maken. Maar ook kapsels met langer haar, zien er na een professionele behandeling gezonder en voller uit.

Combinatie behandelingen

Afhankelijk van de oorzaak en stadium van haaruitval waar u mee te maken heeft, is micro haar pigmentatie ook in combinatie met andere methoden uitvoerbaar. In een vroege fase van haaruitval zijn combinaties met mesotherapie en/of een PRP-behandeling interessant. U vult het dunne haar aan en versterkt tegelijkertijd de natuurlijke haargroei. Overweegt u micro haar pigmentatie na een haartransplantatie? Overleg eerst met een specialist de voor- en nadelen. Geadviseerd wordt om na een chirurgische ingreep de hoofdhuid eerst volledig te laten herstellen, voordat u een MHP-behandeling ondergaat om het bereikte resultaat aan te vullen.

Chirurgisch vs niet-operatief

De keuze tussen een MHP-behandeling en haartransplantatie is een keuze tussen een chirurgische ingreep en een minimaal-invasieve behandeltechniek. Beide behandelingen zijn niet met elkaar te vergelijken, al is het doel gelijk: het behandelen van haarverlies. Een haartransplantatie is chirurgisch, heeft een risico op medische bijwerkingen en complicaties. Geavanceerde technieken laten nieuwe haren groeien op plaatsen waar uw haar is uitgevallen. De resultaten zijn blijvend. Na een micro haar pigmentatie behandeling ziet u op de kalen plekken geen nieuwe haargroei ontstaan. De resultaten van deze techniek zijn alleen maar optisch. Het pigment heeft het uiterlijk van echte haarstoppels, zonder dat het invloed heeft op de haargroei. Resultaten zijn langdurig, maar op den duur zal een touch-up of nabehandeling nodig zijn om de effecten te behouden.

Eenmalig vs nabehandelingen

Een haartransplantatie is voor veel mensen een eenmalige operatie. De resultaten gaan uw leven lang mee. Micro haar pigmentatie is een behandelmethode die in het begin uit gemiddeld drie sessies bestaat. Tussen de sessies zit telkens een paar weken, waarin de huid herstelt en de intensiteit van het pigment afneemt. Afhankelijk van de kwaliteit van het gebruikte pigment kiezen veel mensen iedere achttien tot vierentwintig maanden voor een touch-up. De kleuren vervagen op natuurlijke wijze, met een touch-up heeft u de mogelijkheid uw ‘haardracht’ aan te passen en de kleur van het pigment bij te laten werken. Het verschil in prijs is bovendien aanzienlijk. Waar u bij een haartransplantatie rekening houdt met vanaf prijzen van € 2.500, betaalt u voor een MHP-behandeling aanmerkelijk minder. De behandeling is beschikbaar vanaf ongeveer € 1.000.

Voorbereidend adviesgesprek

Voor elke MHP-behandeling en iedere haartransplantatie vindt een uitgebreid consult plaats. Eventueel doet een specialist onderzoek naar de oorzaak van het haarverlies. Als de oorzaak bekend is, krijgt u een toelichting op de behandelmogelijkheden, de te verwachten resultaten en de kosten. U ontvangt een behandelplan op maat. Wanneer u besluit om een behandeling toe te laten passen, regelt u met de kliniek en/of de specialist het behandeltraject. U krijgt advies over voorbereiding op de behandeling en waar u na de ingreep rekening mee moet houden. Na een MHP-behandeling heeft u meteen zichtbaar resultaat en is het nemen van rust niet nodig. Meestal zijn er drie sessies nodig voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu