fbpx

Micro haar pigmentatie of pruik

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Twijfelt u tussen micro haar pigmentatie of een pruik? Micro haar pigmentatie is een moderne en efficiënte techniek om uw haardos optisch te verdikken en kaalheid te verbergen. De behandeling is geschikt bij erfelijke kaalheid, haarverlies door hormoonschommelingen, telogeen effluvium en haarverlies na chemo- en/of bestralingstherapie. Natuurlijk uitziende haarstoppels worden gecreëerd door het injecteren van gekleurd pigment in de bovenste huidlaag. De combinatie van uw natuurlijke haar en het pigment geeft een mooi resultaat. De keuze voor micro haar pigmentatie of pruik is persoonlijk. Vooronderzoek en adviesgesprekken geven antwoord op verschillende vragen, zodat u kiest voor de oplossing die het beste bij u past.

Keuze voor micro haar pigmentatie of pruik

Steeds vaker kiezen mensen micro haar pigmentatie als alternatief voor een pruik of haarwerk. Zelfs met een kwalitatief hoogwaardig haarwerk van echt mensenhaar is het lastig om haarverlies te verbergen. Het onderhoud vergt aandacht en er is altijd een vorm van ‘angst’ dat de pruik zakt of wegwaait. Ondanks dat zorgverzekeraars jaarlijks een vastgesteld bedrag vergoeden voor het aanschaffen van een pruik, zoeken mensen naar alternatieven. Micro haar pigmentatie is minimaal-invasief en u ziet meteen resultaat. Bovendien hoeft u geen rekening te houden met harde wind en/of wat u doet als u wilt zwemmen.

Optische haarverdikking

Micro haar pigmentatie is een uitstekende manier om littekens op uw hoofd te verbergen. Door het aanbrengen van gekleurd pigment op de verlittekende huid, valt de huid niet langer op. Bovendien is de methode ideaal voor het verhogen van de haardichtheid na een haartransplantatie. Het pigment heeft geen invloed op uw natuurlijke haargroei, de resultaten zijn optisch.

Gedeeltelijk haarverlies en volledige kaalheid

De MHP-behandeling is geschikt voor beginnende haaruitval, volledige kaalheid en alles wat daartussen zit. Kale plekken zijn na het aanbrengen van pigment niet langer zichtbaar en uw uitgedunde haardos ziet er voller en dikker uit. Micro haar pigmentatie is veilig en biedt veel mensen een oplossing voor haarverlies. Alleen in uitzonderlijke gevallen en/of bij actieve hoofdhuidinfecties krijgt u een negatief of alternatief behandeladvies.

Aanbrengen hypoallergeen pigment

MHP-specialisten werken over het algemeen zonder verdoving. Als u gevoelig bent, biedt een verdovende crème uitkomst. Een sessie duurt een paar uur, afhankelijk van de omvang van het behandelgebied. Vooraf heeft u samen met de specialist de kleur van het pigment vastgesteld. Met behulp van verfijnde apparatuur brengt een behandelaar het pigment in de bovenste huidlaag aan. MHP is in brede lijnen met een tatoeage te vergelijken. Een behandeling bestaat uit drie sessies, die telkens om de vier tot zes weken plaatsvinden. Meteen na de eerste sessie ziet u verbetering. Ervaren specialisten werken met duurzame, hypoallergene pigmenten met voordelen zoals:

 • Vrij van zware metalen.
 • Zeldzame allergische reacties.
 • Geen risico op blauwe of groene verkleuring.
 • Pigment versneld afbreekbaar met een laserbehandeling.
Pruik of pigment

Een haarwerk heeft onderhoud nodig. Afhankelijk van de materialen zijn verschillende verzorgingsproducten verkrijgbaar. Tijdens het dragen van een haarwerk, bent u zich bewust van de pruik en is er een zekere angst voor afzakken en/of het hebben van een natuurlijke uitstraling. Haarwerken zijn aan slijtage onderhavig. Afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van de materialen is het jaarlijks aanschaffen van een nieuw haarwerk gebruikelijk. Een MHP-behandeling geeft langdurige resultaten. Er is nauwelijks hersteltijd en u hoeft zich geen zorgen te maken over een natuurlijke uitstraling. Omdat de kleur van het pigment met de tijd vervaagt zijn touch-ups nodig. Afhankelijk van de manier waarop u uw hoofdhuid en haar verzorgt, is het gebruikelijk om eens in achttien tot vierentwintig maanden een nabehandeling te ondergaan.

Kosten vergelijken

Met een medische verklaring vergoeden zorgverzekeraars een jaarlijks vastgesteld bedrag voor een haarwerk. Liggen de kosten van het gekochte haarwerk hoger, dan betaalt u zelf het verschil. Kosten voor micro haar pigmentatie kennen geen vergoeding. Vraag bij een haarwerkspecialist naar de kosten voor haarwerken van synthetisch en echt mensen haar. Doe onderzoek naar de gemiddelde levensduur van een pruik en de manier waarop u deze onderhoudt. Kijk tegelijk naar de MHP-kosten en de nabehandelingen. Beide oplossingen voor haaruitval hebben eigen voor- en nadelen. Vooral op langere termijn is MHP voordeliger dan het jaarlijks aanschaffen van een haarwerk.

Voordelen en risico’s micro haar pigmentatie

In vergelijking met een chirurgische haartransplantatie, is een MHP-behandeling minimaal-invasief. Plaatselijke verdovingen zijn niet nodig en dat maakt de procedure minder gevaarlijk, ook zijn er geen littekens te verwachten. Resultaten zijn direct zichtbaar en er is geen lange of ingrijpende herstelperiode. Micro haar pigmentatie is toepasbaar in combinatie met andere haaruitvalbehandelingen. Een haar tattoo is in veel gevallen van haaruitval probleemloos toepasbaar. De natuurlijk ogende resultaten spreken voor zich. Het pigment heeft het uiterlijk van natuurlijke haarstoppels en het valt niet op dat u een MHP-behandeling heeft laten doen. Uw haar ziet er voller uit, kale plekken zijn niet langer zichtbaar, littekens vallen niet meer op en uw kale hoofd heeft een verzorgd geschoren uiterlijk.

Risico’s

Micro haar pigmentatie is een veilige behandelmethode. Vooraf onderzoekt een specialist uw hoofdhuid en haarverlies. Bij actieve hoofdhuidinfecties en/of schilfering van de huid, wordt een sessie uitgesteld. Om allergische reacties uit te sluiten, bieden behandelaars een proefstukje aan waarbij gekleurd pigment op een klein stukje huid wordt aangebracht. Als huidirritaties uitblijven, is het onwaarschijnlijk dat u later, op de echte behandeling, allergisch reageert. Laat de behandeling toepassen door een ervaren MHP-specialist, zodat u zeker bent van een mooi resultaat.

Haaruitval behandelen

Haaruitval is divers en brengt onzekerheid met zich mee. Los van de oorzaak, zoeken mensen naar een passende oplossing. Kale plekken verbergen of een uitgedunde haardos verdikken zijn veel gevraagde behandelingen. Omdat iedere situatie anders is, zoekt iedereen een behandelmethode die past bij de omstandigheden. Neem de tijd om behandelmethodes met elkaar te vergelijken en maak kennis met verschillende behandelaars. Spreekt een bepaalde techniek u aan? Zoek informatie en lees ervaringen van anderen die de ingreep hebben laten toepassen. Onze ervaren specialisten passen mesotherapie bij haaruitval toe en stellen samen met u een haaruitval preventie plan samen. Kom gerust eens langs bij onze kliniek in Weert. Een afspraak maakt u telefonisch op +31495547848.

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu