fbpx

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Denkt u na over micro haar pigmentatie voor of na een haartransplantatie behandeling? In verschillende gevallen zijn deze behandelingen namelijk goed te combineren. Veel mensen twijfelen alleen wat verstandiger is, om eerst een micro haar pigmentatie behandeling te ondergaan of eerst juist een haartransplantatie behandeling. Daarnaast weten ook veel mensen niet waarom het interessant kan zijn om beide ingrepen met elkaar te combineren.

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie?
Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie?
Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

Als u kiest voor een micro haar pigmentatie behandeling, worden er permanente of semi-permanente pigmenten in de hoofdhuid ingebracht. Dit gebeurt met hiervoor speciaal ontwikkelde apparatuur. Het apparaat dat hiervoor wordt gebruikt, heeft veel weg van een tatoeage apparaat. Met hele fijne naalden wordt het pigment ingebracht in de hoofdhuid. Op deze manier worden er als het ware haarstoppels nagebootst. Daarom wordt deze behandeling ook wel de haar tattoo of stoppeltattoo genoemd. De behandeling is geschikt voor zowel mensen met beginnende haaruitval als voor vergevorderde haaruitval. Voor een optimaal resultaat zijn 3 behandelingen nodig. Na iedere behandeling zal een gedeelte van het ingebrachte pigment namelijk weer door het lichaam worden uitgestoten. Onder andere op de website van de Haarstichting en MHP kliniek kunt u veel informatie over deze behandeling vinden.

Hoe werkt een haartransplantatie behandeling?

Tijdens een haartransplantatie worden er haren getransplanteerd. Hiervoor wordt doorgaans gebruik gemaakt van haren uit het donorgebied. Dit gebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd. Dit gebied wordt ook wel de eeuwige haarkrans genoemd, omdat het haar in dit gebied ook zal blijven groeien als u ouder wordt. Voor de haartransplantatie begint, wordt eerst het donorgebied verdoofd. Hierna kunnen de grafts één voor één uit het donorgebied worden verwijderd. Vervolgens kunnen de haarkanaaltjes worden geopend in de dun behaarde gebieden. De laatste stap van het haartransplantatie proces is dat de grafts worden geïmplanteerd. Er wordt daarom ook vaak gesproken van haarimplantaten. Na de haartransplantatie zal eerst het getransplanteerde haar uitvallen. Dit gebeurt meestal ongeveer 1 tot 3 weken na de behandeling. Vervolgens gaan de getransplanteerde haren na ongeveer 3 tot 4 maanden weer groeien. Uiteindelijk zal het resultaat 9 tot 12 maanden na de behandeling optimaal zijn.

Micro haar pigmentatie voor de haartransplantatie?

Het is mogelijk om voor de haartransplantatie eerst te kiezen voor micro haar pigmentatie. Het voordeel hiervan is dat het contrast tussen de haren en de hoofdhuid kleiner is, waardoor de huid minder opvalt door de haren heen. Als u hier dus voor kiest, lijkt het haar voller. Er zijn ook producten die op deze manier tijdelijk werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het product Toppik. Het nadeel van dergelijke tijdelijke haarverdikkingsproducten is dat deze na een goede regenbui of douchebeurt weer uit het haar verdwenen zijn.

Micro haar pigmentatie na de haartransplantatie?

Het is eveneens mogelijk om na de haarimplantatie te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling. Het voordeel hiervan is dat u het behandelde gebied kunt laten verdichten en dat u direct ook het donorgebied bij kunt werken. Tijdens een FUE haartransplantatie ontstaan een behoorlijk aantal minuscule littekentjes. Als het haar langer wordt, zal dit niet opvallen. Maar u kunt ervoor kiezen om deze littekentjes op te vullen met micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie?

Twijfelt u over wat voor u het verstandigste is? Dan raden we aan uw wensen en verwachtingen te overleggen met één van onze specialisten. Het is namelijk misschien helemaal niet nodig voor u om het haar na de haartransplantatie nog te verdichten met een haartransplantatie. Of u dit wenst, is echter van een aantal factoren afhankelijk.

Micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over micro haar pigmentatie voor of na haarimplantatie behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Kan micro haar pigmentatie met een haartransplantatie gecombineerd worden?
Combinaties worden steeds vaker toegepast. Waar een grote groep mannen en vrouwen voor micro haar pigmentatie in aanmerking komt, is niet iedereen geschikt voor een haartransplantatie. De mogelijkheden zijn zeer persoonlijk en kunnen door ervaren specialisten beoordeeld worden.

2. Wat is het verschil tussen micro haar pigmentatie en een haartransplantatie?
Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die wordt toegepast met lichaamseigen donormateriaal. Haarzakjes worden uit het donorgebied geoogst en in de kalende gebieden geplaatst, waardoor nieuwe natuurlijke haargroei ontstaat. Micro haar pigmentatie creëert geen nieuwe haargroei. Met behulp van speciaal ontwikkelde apparatuur wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag aangebracht, waardoor het idee van natuurlijke haarstoppels ontstaat.

3. Is micro haar pigmentatie een alternatief voor een haartransplantatie?
Haartransplantaties zijn kostbaar en de vergoedingsmogelijkheden zeer beperkt. Het komt geregeld voor dat iemand een alternatieve, betaalbare behandeling zoekt als oplossing bij haaruitval. Micro haar pigmentatie kan dan wellicht uitkomst bieden. Aangezien zowel de ingreep als de resultaten behoorlijk van elkaar verschillen, wordt geadviseerd om over beide behandelmogelijkheden professioneel advies in te winnen.

4. Wordt micro haar pigmentatie voor een haartransplantatie geadviseerd?
Het is mogelijk om eerst micro haar pigmentatie toe te laten passen. De haartransplantatie kan dan in een latere fase uitgevoerd worden. Specialisten en artsen adviseren om voldoende tijd tussen de beide behandelmogelijkheden te laten. Wat in uw situatie het meest gangbaar is, kan een haartransplantatie arts beoordelen.

5. Waarom wordt micro haar pigmentatie na een haartransplantatie uitgevoerd?
Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische ingreep en kan dienen om het haar verder te verdichten. De resultaten van de haartransplantatie worden hiermee benadrukt en nog natuurlijker. Geadviseerd wordt om de MHP behandeling niet te snel na de haartransplantatie toe te laten passen.

6. Is MHP van invloed op een haartransplantatie?
Bij micro haar pigmentatie wordt gekleurd pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. De ingreep heeft geen nadelige invloed op uw haarzakjes, omdat deze zich veel dieper in de huid bevinden.

7. Kan tricopigmentatie een haartransplantatie litteken verbergen?
Ja. Haartransplantatie littekens, maar ook andere littekens op uw hoofd, kunnen met behulp van micro haar pigmentatie gecamoufleerd worden. De resultaten die hiermee bereikt worden zijn doorgaans uitstekend.

8. Worden beide behandelingen ook in het buitenland aangeboden?
Ja. Tricopigmentatie en haartransplantaties worden ook in het buitenland aangeboden.

9. Zijn micro haar pigmentatie en een haartransplantatie in het buitenland goedkoper?
Aangezien u beide behandelingen niet gelijktijdig toe kunt laten passen, is het noodzakelijk om meerdere malen naar een MHP specialist en de haarkliniek heen en weer te reizen. Waar een behandeling in het buitenland soms goedkoper kan worden aangeboden, zullen de verwachte reis- en verblijfskosten het prijsverschil nagenoeg compenseren. Aandachtig vergelijken van de behandelkosten en de extra bijkomende kosten kan een aardig verschil opleveren.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie voor of na haartransplantatie’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu