fbpx

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandelmethode bij dunner wordend haar en kaalheid. Net zoals bij iedere andere cosmetische behandeling heeft micro haar pigmentatie voordelen en nadelen. Het verdient de aanbeveling om de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken om zo tot een weloverwogen keuze te komen. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook veel interessante informatie vinden over de micro haar pigmentatie behandeling.

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen?
Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen?
Wat zijn de micro haar pigmentatie voordelen en nadelen?

Als u de micro haar pigmentatie voordelen en nadelen tegen elkaar wilt afwegen, dan is het belangrijk om te weten dat de techniek aan voortdurende verbeteringen en vernieuwingen onderhevig is. De verfijnde apparatuur is van hoogwaardige kwaliteit en wordt toegepast in combinatie met hypoallergene producten. Zowel mannen als vrouwen die geconfronteerd worden met ongewenst haarverlies, pluksgewijze kaalheid en dunner wordend haar komen in aanmerking voor een tricopigmentatie behandeling. Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen kunnen op overzichtelijke wijze worden weergegeven en geven u direct meer inzicht in de mogelijkheden. Op de website van de Haarstichting en de MHP kliniek kunt u meer informatie vinden over de scalp pigmentatie behandeling.

Micro haar pigmentatie nadelen

Micro hair pigmentation is een niet-chirurgische ingreep, de risico’s en bijwerkingen zijn tot een minimum beperkt. Toch heeft een behandeling ook nadelen. De meeste behandelaars en klinieken werken met pigmenten die semi permanent van aard zijn. Dit betekent dat de aangebrachte kleuren na verloop van tijd vervagen. U heeft dan de keuze om voor een touch up te kiezen. Een micro haar pigmentatie behandeling vraagt aandacht en precisie. Een behandelsessie duurt meerdere aaneengesloten uren. Tijdens de behandeling is het vaak wel mogelijk om gebruik te maken van een aanwezig wifi-netwerk of kunt u televisie kijken. De behandelduur kan als een nadeel worden ervaren.

Micro haar pigmentatie voordelen

In uw zoektocht naar een oplossing voor haarverlies of dunner wordend haar, wilt u graag de juiste behandeling kiezen. Een van de grootste voordelen van MHP is dat bijna iedereen in aanmerking komt voor een behandeling. Maar er zijn nog meer micro haar pigmentatie voordelen:

 • Ook als u geconfronteerd wordt met (bijna) volledige kaalheid en een haartransplantatie niet langer een mogelijkheid is, kunt u kiezen voor micro haar pigmentatie. U dient niet over eigen haarfollikels te beschikken.
 • Alopecia areata patiënten kunnen met toestemming van de behandelend arts behandeld worden.
 • Littekens op uw hoofdhuid, na onder meer een haartransplantatie, worden onzichtbaar gecamoufleerd met de gekleurde pigmenten.
 • Tijdens een behandeling wordt gebruik gemaakt van uiterst fijne naalden, uw hoofdhuid ondervindt hierdoor minimaal ongemak. Resultaten zijn direct na een eerste behandelsessie zichtbaar.
 • De ervaren specialisten bij Acura Medisch Centrum zijn altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.
 • De kosten van een micro haar pigmentatie behandeling liggen aanmerkelijk lager dan die van een haartimplantatie.
Wat wilt u nog meer weten over micro haar pigmentatie voordelen en nadelen?

Naast de bovenvermelde micro haar pigmentatie voordelen en nadelen, kunt u zelf het eindresultaat van een tricopigmentatie beïnvloeden. Het is belangrijk om u vooraf zo goed mogelijk te informeren en in te lezen in de methode. Een goede voorbereiding is van invloed op zowel micro haar pigmentatie voordelen en nadelen. U kunt uw voordeel doen met het lezen van ervaringsverhalen van anderen. Door tips en een aantal eenvoudige leefregels voor vlak na de behandeling op te volgen verkleint u de micro haar pigmentatie nadelen tot een minimum en heeft u een bevredigend eindresultaat.

Een weloverwogen keuze dankzij micro haar pigmentatie voordelen en nadelen

Raadpleeg meerdere klinieken en specialisten alvorens een definitieve keuze voor een behandelaar te maken. De specialisten van Acura Medisch Centrum stellen u gerust vanaf het intakegesprek tot en met de professionele nazorg. Het is belangrijk dat u zich welkom en begrepen voelt. U heeft alle tijd om vragen te stellen. Vergelijk een aantal aanbieders met elkaar, zodat u in staat bent een weloverwogen keuze te maken. De micro haar pigmentatie voordelen en nadelen kunnen u daarbij helpen. Wij voeren zelf geen micro haar pigmentatie behandelingen uit, maar kunnen u verwijzen naar de beste specialisten.

Micro haar pigmentatie voordelen en nadelen FAQ – Veelgestelde vragen

1. Is een micro haar pigmentatie behandeling de moeite waard?
Iedere cosmetische behandeling die u uit laat voeren, is een investering in uw eigen welzijn. Als u te maken heeft met haaruitval en daarvoor een oplossing zoekt, kan MHP de gewenste behandeling zijn. Uw haardos wordt optisch voller, uw kale schedel krijgt een verzorgde ‘shaven-look’ en uw zelfvertrouwen neemt toe.

2. Ik ben bijna volledig kaal, kan ik toch een micro haar pigmentatie behandeling ondergaan?
Ja, een van de grote micro haar pigmentatie voordelen is dat de behandeling geschikt is voor een grote groep mannen en vrouwen. Ook als u door vergevorderde haaruitval niet in aanmerking komt voor andere behandelingen, kan tricopigmentatie uitkomst bieden.

3. Kan mijn haarlijn later aangepast of bijgewerkt worden?
Een ander voordeel van de micro haar pigmentatie techniek, is dat u tijdens een touch-up behandeling zowel de kleur als uw haarlijn bij kunt laten werken. Zo heeft u altijd een natuurlijk ogend resultaat en een haarlijn die past bij uw gezicht en leeftijd.

4. Hoelang duurt het voordat de resultaten zichtbaar worden?
Direct na afloop van de eerste behandelsessie heeft u zichtbare resultaten. Van het aangebrachte pigment wordt een klein percentage op natuurlijke wijze afgebroken. Tijdens een tweede sessie worden de resultaten verfijnd en bijgewerkt. Een eventuele derde behandelsessie dient als touch-up. Slechts in uitzonderlijke gevallen zijn extra behandelsessies nodig. Tussen de afzonderlijke behandelsessies zit altijd een aantal weken.

5. Wat kost een micro haar pigmentatie behandeling?
In vergelijking met bijvoorbeeld een haartransplantatie is tricopigmentatie goedkoper. Dit is tevens een van de voordelen van micro haar pigmentatie. Als u de kosten voor MHP en een haartransplantatie vergelijkt, ziet u een verschil van zo’n 50%. Daar staat tegenover dat beide behandelingen compleet van elkaar verschillen en de resultaten ook niet met elkaar vergeleken kunnen worden.

6. Hoelang duurt een micro haar pigmentatie behandeling?
De lange behandeltijd kan als een nadeel van MHP beschouwd worden. Een gemiddelde behandelsessie duurt zo’n 4 tot 8 uur. Touch-ups en nabehandelingen verlopen vlotter. De exacte behandeltijd hangt af van het aantal hoofdzones dat u laat behandelen. Tijdens een intakegesprek kan een ervaren MHP specialist aangeven met welke behandelduur u rekening kunt houden.

7. Wat doe ik als het pigment snel vervaagt?
De gemiddelde tijd dat de aangebrachte pigmenten zichtbaar zijn is 1,5 tot 5 jaar. Als u de tips en adviezen van de uitvoerend MHP specialist opvolgt, heeft u lang plezier van de behandeling. Het kan voorkomen dat door verkeerde verzorging het pigment eerder vervaagt dan dat u verwachtte. Neem dan contact op met de MHP specialist.

8. Kan een micro haar pigmentatie mislukken?
Direct na de behandeling heeft u zichtbare resultaten. Van echte mislukkingen is bij MHP zelden sprake. Het kan voorkomen dat het pigment minder goed aanslaat dan verwacht. Dit is met extra behandelsessies doorgaans te corrigeren. In enkele gevallen is iemand niet tevreden met het eindresultaat. Deze teleurstelling wordt niet veroorzaakt door een verkeerd uitgevoerde behandeling, maar door een verkeerd en/of te hoog verwachtingspatroon.

9. Krijg ik met micro haar pigmentatie een volle haardos?
Micro haar pigmentatie maakt een dunne haardos wel optisch voller, van nieuwe haargroei is met een MHP behandeling geen sprake. Door het aanbrengen van de gekleurde pigmenten lijkt uw haar voller. De kleur wordt afgestemd op uw natuurlijke haarkleur.

10. Wordt mijn hoofd groen of blauw met het verstrijken van de tijd?
Normaal gesproken niet. Micro haar pigmentatie pigmenten worden minder diep in uw huid aangebracht dan bij een echte tatoeage. Bovendien hebben de pigmenten een andere samenstelling en zijn ze specifiek bedoelt voor tricopigmentatie. Van groene of blauwe verkleuring is geen sprake, na verloop van tijd gaan de pigmenten vervagen. U kunt dan kiezen voor een touch-up of nabehandeling.

11. Hoe weet ik of micro haar pigmentatie voor mij de juiste behandeling is?
Zet de diverse voor- en nadelen tegenover elkaar en vergelijk deze met andere behandelingen. Maak een eerste selectie op basis van behandelingen bij haaruitval waar u voor in aanmerking komt. Als u zichzelf inleest in de verschillende behandelmogelijkheden, heeft u een goed idee van wat bij u past en wat juist niet.

12. Kan een micro haar pigmentatie behandeling ongedaan gemaakt worden?
Ja, dat is mogelijk. Met behulp van een laserbehandeling kunnen de pigmenten verwijderd worden. Meerdere lasersessies zijn nodig om de pigmenten volledig te verwijderen. Tussen iedere sessie zit een aantal weken tijd, waarin uw huid tijd krijgt om te herstellen. Vaak is het goedkoper om te wachten, totdat de aangebrachte pigmenten op natuurlijke wijze vervagen en verdwijnen.

13. Zijn de resultaten permanent?
Micro haar pigmentatie biedt langdurige, maar doorgaans geen permanente resultaten. Het aangebrachte pigment wordt na verloop van maanden tot jaren op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken. Regelmatige touch-ups houden het resultaat levendig en natuurlijk.

14. Is micro haar pigmentatie voor mannen en vrouwen?
Een van de voordelen van tricopigmentatie is de brede inzetbaarheid. De ingreep wordt zowel bij mannen als vrouwen toegepast en kan ook bij ver gevorderd haarverlies of volledige kaalheid als oplossing overwogen worden.

15. Kan ik zo een MHP kliniek binnenlopen of moet ik eerst naar een intakegesprek?
MHP specialisten bespreken eerst de mogelijkheden en bekijken hoeveel hoofdzones u kunt laten behandelen. Dit gebeurt tijdens een intakegesprek of consult. U maakt hiervoor een afspraak bij de behandelaar van uw voorkeur. Tijdens zo’n gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen en wordt de procedure uitgebreid toegelicht. Maak altijd een afspraak, dan bent u er zeker van dat de specialist voldoende tijd voor u heeft.

16. Is micro haar pigmentatie veilig?
Tricopigmentatie is een relatief veilige behandeling, waarbij specialisten gebruik maken van verfijnde apparatuur en hypoallergene pigmenten. Allergische reacties komen vrijwel nooit voor, eventueel kan voorafgaand aan de MHP behandeling een proefstukje worden gedaan. Blijft een reactie uit, dan kunt u de ingreep rustig laten toepassen. MHP kent weinig bijwerkingen en/of complicaties. Van een langdurige herstelperiode is evenmin sprake.

17. Wordt MHP in het buitenland aangeboden?
Ja. Tricopigmentatie is wereldwijd een van de beschikbare behandelingen bij haaruitval en kaalheid.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie voordelen en nadelen’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu