fbpx

Micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
De micro haar pigmentatie behandeling kan een geschikte behandeling zijn voor mensen met haaruitval. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u zich goed aan de micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg houdt. Net als bij bijvoorbeeld een haartransplantatie bepaalt dit namelijk gedeeltelijk het succes van de behandeling. In dit artikel zullen we uitgebreid beschrijven hoe de MHP behandeling in zijn werk gaat. Zowel de micro haar pigmentatie voorzorg als de micro haar pigmentatie nazorg wordt met u besproken.

Micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg.
Micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg.
Hoe werkt een micro haar pigmentatie behandeling?

Tijdens een micro haar pigmentatie behandeling wordt er pigment in de hoofdhuid ingebracht. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst. Het pigment wordt ingebracht met speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur en hele fijne naalden. Er kan vaak worden gekozen tussen permanente en semi-permanente pigmenten. Voor een optimaal resultaat van de MHP behandeling zijn 3 behandelsessies nodig. Meestal duren de eerste 2 sessies het langste. De derde sessie bestaat dan meer uit een zogenaamde touch-up behandeling. Het is belangrijk dat u zich goed aan de micro haar pigmentatie instructies houdt van de kliniek waar u zich laat behandelen. Let op dat het advies per kliniek nog wel eens kan verschillen.

Micro haar pigmentatie voorzorg

Het is belangrijk dat u zich goed houdt aan de voorzorg instructies, die u ontvangt van de kliniek. Het is belangrijk dat u minimaal 72 uur voor de behandeling niet rookt en geen drugs gebruikt. Dit maakt het bloed namelijk dunner, waardoor het pigment minder goed blijft zitten. Als het goed is, heeft de kliniek daarnaast voor de behandeling verschillende zaken met u doorgenomen met betrekking tot uw gezondheid. Het is bijvoorbeeld soms onverstandig om te kiezen voor deze behandeling als u medicijnen gebruikt voor een hoge bloeddruk. Daarnaast wordt de behandeling vaak afgeraden als er sprake is van diabetes. Er kan eventueel onderscheid gemaakt worden tussen diabetes type I en type 2.
Voor het herstel is het belangrijk dat u klaar bent voor de behandeling. Het is mogelijk om paracetamol te nemen voor de behandeling. Het is echter onverstandig om pijnstillers te nemen die invloed kunnen hebben op de dikte van het bloed. De MHP kliniek is één van de bekendste specialisten op dit vakgebied, u kunt op de site van deze kliniek ook veel informatie vinden over de voor- en nazorg.

Micro haar pigmentatie nazorg

Het is ook uitermate belangrijk dat u zich goed houdt aan de micro haar pigmentatie nazorg. Dit is minimaal net zo belangrijk als de voorzorg instructies. Na de behandeling kunt u de nazorgcrème tweemaal per dag met een dunne laag opsmeren. Dit kunt u ongeveer 3 tot 5 dagen volhouden. Het is belangrijk dat u de eerste 48 uur na de behandeling niet transpireert. Daarnaast moet u de zon een maand na iedere behandeling zo veel mogelijk ontzien. Gaat u toch de zon in? Bescherm u dan altijd goed tegen de schadelijke UV-straling.
Als u zich goed aan de voorzorg en nazorg instructies voor micro haar pigmentatie houdt, kunt u in principe jarenlang van het resultaat genieten. Sommige mensen kiezen er voor om na 1 tot 3 jaar een touch-up behandeling te doen, om alles even netjes bij te werken.

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

De haartransplantatie behandeling heeft diverse voordelen ten opzichte van de micro haar pigmentatie behandeling. Het voordeel van een MHP behandeling is dat u vrijwel direct na de behandeling al plezier heeft van het resultaat. Als u twijfelt tussen beide behandelingen, is het verstandig om de voor- en nadelen goed tegen elkaar af te wegen. Wij hebben kennis over zowel de MHP behandeling als over haartransplantatie en haargroeimiddelen. We ontvangen u graag, om uw wensen te bespreken en te kijken wat er in uw situatie allemaal mogelijk is.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie voorzorg en nazorg’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu