fbpx

Micro haar pigmentatie wel of niet doen?

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Micro haar pigmentatie wel of niet doen? Veel mensen zitten met dit dilemma. Er bestaan namelijk een groot aantal behandelingen tegen haaruitval, waarvan de MHP behandeling slechts één optie is. Twijfelt u tussen een haartransplantatie behandeling, micro haar pigmentatie behandeling, haarwerk of haargroeimiddelen? Dan is het verstandig om de voor- en nadelen van de diverse behandelingen tegen elkaar af te wegen. Hierbij is het ook belangrijk dat u bedenkt wat uw wensen zijn en wat u verwacht van het resultaat. Wij zijn gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie behandeling. In sommige gevallen kan deze behandeling goed worden gecombineerd met een micro haar pigmentatie behandeling. De ene behandeling hoeft de andere behandeling daarom niet uit te sluiten.

Micro haar pigmentatie wel of niet doen?
Micro haar pigmentatie wel of niet doen?
Hoe werkt een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is tegenwoordig één van de populairste behandelingen tegen haaruitval. Jaarlijks kiezen duizenden mensen uit Nederland en België voor deze ingreep. Bij een haartransplantatie worden haren getransplanteerd vanaf de achterkant van het hoofd naar de kale of dun behaarde gebieden waar u haar wenst. Dankzij een haartransplantatie kunnen dus bijvoorbeeld de inhammen of de kruin weer worden opgevuld met uw eigen haar. Er wordt meestal onderscheid gemaakt tussen de FUT haartransplantatie methode en de FUE haartransplantatie methode. De FUE haartransplantatie methode heeft als voordeel dat er geen groot litteken achterblijft en dat de hersteltijd aanzienlijk korter is. Tijdens een haartransplantatie sessie kunnen soms wel meer dan 5.000 haren worden getransplanteerd. Het voordeel van een haartransplantatie is dat u het getransplanteerde haar hetzelfde kunt behandelen als uw eigen haar.

Hoe werkt micro haar pigmentatie?

Wanneer u kiest voor micro haar pigmentatie, worden er pigmenten in de huid ingebracht. Deze pigmenten lijken net echte haarstoppels. Dit gebruikt met speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur, naalden en pigmenten. De kleur van het pigment wordt speciaal op uw eigen hoofdhuid afgestemd. Hierdoor is het resultaat nauwelijks van echt te onderscheiden. Het belangrijkste nadeel van deze behandeling is dat de nagebootste haarstoppels niet echt kunnen gaan groeien zoals echte haren. Daarom is het belangrijk dat u het haar altijd goed kort houdt. Onder andere op de website van de MHP kliniek vindt u informatie over micro haar pigmentatie wel of niet doen.

Welke andere behandelingen tegen haaruitval bestaan er?

Naast de MHP behandeling en haartransplantatie bestaan er ook nog diverse andere behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij onder andere bijvoorbeeld aan een haarwerk of pruik. Het voordeel hiervan is dat in principe iedereen hiervoor in aanmerking komt en dat u direct een mooie dichtheid van het haar krijgt. Nadelen hiervan zijn dat u er altijd rekening mee zal houden dat u een haarstuk draagt, dat het u kan belemmeren in de dagelijkse bezigheden en dat het haarstuk na verloop van tijd ook zal gaan slijten.
Een andere bekende manier om iets tegen de haaruitval te doen, is het gebruik van haargroeimiddelen. Er bestaan diverse wetenschappelijk bewezen haargroeimiddelen. Daarnaast is de mesotherapie behandeling ook erg in trek. Steeds meer mensen met dun haar kiezen hiervoor, om het bestaande haar een boost te kunnen geven.

Micro haar pigmentatie wel of niet doen?

Omdat er diverse behandelingen tegen haaruitval bestaan, is het verstandig om de voor- en nadelen van de diverse behandelingen tegen elkaar af te wegen. Twijfelt u? Micro haar pigmentatie wel of niet doen? Dan is het verstandig om eerst bij diverse specialisten van verschillende vakgebieden op consult te gaan. Zij kunnen aan u uitleggen wat u van de behandeling mag verwachten. Daarnaast kunt u zelf natuurlijk ook al het één en ander doen. U kunt bijvoorbeeld op diverse fora of op de website van de Nederlandse Haarstichting opzoeken wat u allemaal kunt doen tegen haaruitval.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie wel of niet doen’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu