fbpx

Micro haar pigmentatie

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Micro haar pigmentatie is een niet-chirurgische behandeling die de laatste jaren aan zowel bekendheid als populariteit heeft gewonnen. Als u last heeft van dunner wordend haar, kaalheid en ongewenst haarverlies dan kan een micro haar pigmentatie behandeling uitkomst bieden. Zeker als u een haartransplantatie niet ziet zitten of als u daarvoor niet (langer) in aanmerking komt.

Micro haar pigmentatie.
Micro haar pigmentatie.
Wat is micro haar pigmentatie?

Bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt met behulp van moderne techniek en verfijnde hulpmiddelen haarstoppels aangebracht. Deze ‘stoppels’ worden onder de huid aangebracht en u kunt misschien denken aan een vorm van tatoeëren. In tegenstelling tot een traditionele tatoeage wordt er gewerkt met hypoallergene en biologisch afbreekbare pigmenten. Hiermee wordt voorkomen dat de inkt na verloop van tijd blauwachtig verkleurt. De aangebrachte pigmenten verdwijnen geleidelijk. U kunt na 1 tot 2 jaar kiezen voor een zogenaamde touch up behandeling, waarbij de kleuren worden verfrist.

Waar vind ik de beste micro haar pigmentatie kliniek?

Er zijn verschillende MHP klinieken in Nederland en België. Maar hoe vindt u nu de beste micro haar pigmentatie kliniek? U kunt onder andere bepalen wat de beste kliniek is op het gebied van de haar tatoeage. Hiervoor kunt u onder andere zoeken naar ervaringen van mensen die u voor zijn gegaan. Onder andere op het forum Haarweb en op de website van de Nederlandse Haarstichting staat veel informatie over deze behandeling. U kunt zich hier goed inlezen in deze behandeling. Door informatie te bestuderen over deze niet chirurgische behandeling, krijgt u een beter beeld van wat u van de behandeling kunt verwachten.

Voor wie is een micro haar pigmentatie behandeling geschikt?

Zowel mannen als vrouwen kunnen worden geconfronteerd met ongewenst haarverlies. Aangezien een micro haar pigmentatie geen chirurgische ingreep is, komen de meeste mensen in aanmerking voor een behandeling. Daarnaast zijn het voornamelijk vrouwen en mannen die:

 • Door een vergevorderde kaalheid niet meer in aanmerking komen voor een FUT of FUE-haartransplantatie.
 • Te jong zijn om een haartransplantatie te ondergaan.
 • Een optisch vollere haardichtheid willen hebben, zonder dat daar een chirurgische ingreep aan te pas komt.
 • Geen haarimplantatie willen ondergaan.
 • Snel een resultaat willen zien, het liefste binnen 2 tot 3 dagen.
 • Niet voor een pruik of haarstukje kiezen.
 • Niet langer afhankelijk willen zijn van hulpmiddelen die het dunner wordende haar moeten verbergen.
 • Een langdurige oplossing zoeken voor dunner wordend haar, dat met behulp van een MHP-behandeling plots een stuk voller lijkt.
 • Volledige kaalheid willen inruilen voor een stoere geschoren look, die er op elk moment van de dag goed uitziet en waarbij de aangebrachte stoppels niet van echt zijn te onderscheiden.
Waarin verschilt micro haar pigmentatie van een tatoeage?

Zeker als u zich net verdiept in de mogelijkheden van een micro haar pigmentatie behandeling, dan kunt u het idee krijgen dat het een vorm van tatoeëren is. De behandelmethode lijkt veel weg te hebben van een tatoeage sessie. Tricopigmentatie, de stoppeltattoo of MHP is echter allesbehalve een tatoeage behandeling. De ervaren specialisten die de micro haar pigmentatie uitvoeren maken gebruik van een speciale, verfijnde techniek. De naalden die gebruikt worden zijn korter en fijner dan bij een tatoeage het geval is. De behandelaar brengt de naald aan onder de bovenste huidlaag en brengt het gewenste pigment aan. Door de verfijnde techniek en materialen is het mogelijk om de stoppels op korte afstand van elkaar te plaatsen. De pigmenten zijn nauwelijks van uw eigen haarstoppels te onderscheiden, terwijl uw haar optisch een stuk voller lijkt. De pigmenten die gebruikt worden zijn volledig biologisch afbreekbaar en hypoallergeen. Het blijft bij veel klinieken uiteraard mogelijk om een proefstukje aan te laten brengen om eventuele allergische reacties uit te sluiten. Haar op hoofd tatoeëren is hierdoor een vrij veilige behandeling.

Micro haar pigmentatie is een veilige behandeling

De verfijnde techniek welke wordt toegepast zorgt ervoor dat u, als patiënt, slechts een lichte pijnsensatie ervaart gedurende de behandeling. Dit gevoel hangt onder meer af van uw eigen pijnervaring. Het is mogelijk om uw hoofdhuid voor de micro haar pigmentatie behandeling in te smeren met een verdovende crème, deze kan door uw huisarts worden voorgeschreven. Op het moment dat de behandeling voorbij is, verdwijnt het onaangename gevoel meteen. Uiteraard is het toegestaan om in de uren na de behandeling en bij pijn gebruik te maken van standaard pijnstillers. In tegenstelling tot chirurgische ingrepen waar gewerkt wordt met narcose en verdovende middelen is een micro haar pigmentatie een uiterst veilige behandeling. Wij voeren zelf geen micro haar pigmentatie behandelingen uit, maar kunnen u verwijzen naar de beste specialisten. U kunt onder andere terecht bij de MHP kliniek voor een micro haar pigmentatie behandeling.

Micro haar pigmentatie kosten

De kosten van de micro haar pigmentatie behandeling kunnen sterk verschillen per persoon en per kliniek. Net als met andere behandelingen hanteren de verschillende klinieken verschillende prijzen. Daarnaast zijn de kosten van de MHP behandeling ook afhankelijk van de grootte van de behandeling. Wat dat betreft lijkt de behandeling dus sterk op een haartransplantatie. Bij een haartransplantatie geldt ook dat de kosten toenemen als u meer haren wilt laten transplanteren. Bij de micro haar pigmentatie behandeling wordt vaak gesproken van zones. Hoe meer zones er moeten worden behandeld, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Een kleine behandeling kost bij de goedkopere MHP klinieken vaak tussen de 500 en 1.500 Euro. Een grote behandeling kan bij de duurdere klinieken tot wel 4.000 Euro kosten.

Micro haar pigmentatie ervaringen

De MHP behandeling is een behandeling die veel kundigheid en ervaring vereist. Verschillende klinieken beschikken hierover, maar er zijn ook verschillende klinieken die op het gebied van resultaten momenteel nog te wensen overlaten. Er zijn online diverse websites te vinden waar u informatie kunt vinden over deze behandeling en over micro haar pigmentatie ervaringen. De voornaamste voorbeelden zijn Haarweb en de website van de Nederlandse Haarstichting.
Het valt op dat er zowel positieve als negatieve ervaringen te vinden zijn. De positieve MHP ervaringen gaan vooral over het natuurlijke resultaat en de natuurlijke haarlijn. De mensen die minder tevreden zijn over het resultaat, spreken over verkleurde pigmenten en onnatuurlijke resultaten. Opvallend is dat er over bepaalde klinieken overwegend positief wordt gesproken, terwijl er ook verschillende klinieken zijn waar negatief over wordt gesproken. Bereid u daarom altijd goed voor op de behandeling, door u in te lezen over de behandeling zelf. Op deze manier kunt u een slecht micro haar pigmentatie resultaat in veel gevallen voorkomen.

Micro haar pigmentatie of haartransplantatie?

Er bestaan diverse behandelingen tegen haaruitval. Denk hierbij aan haargroeimiddelen, mesotherapie, haartransplantatie en de MHP behandeling. Als u twijfelt tussen verschillende behandelingen, is het belangrijk om u hier goed over voor te lichten. Let op dat niet iedereen bijvoorbeeld in aanmerking komt voor haargroeimiddelen of een haartransplantatie. Als u al jarenlang kaal bent, zullen haargroeimiddelen namelijk nauwelijks kunnen zorgen voor een verbetering van de haarsituatie. Een haartransplantatie kan een goede oplossing zijn, alleen moet er dan nog wel voldoende donorhaar beschikbaar zijn. Wij kunnen u voorlichting geven over de diverse behandelingen tegen haaruitval.
Gerelateerde onderwerpen:

Micro haar pigmentatie FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over micro haar pigmentatie, ook wel de MHP behandeling genoemd. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is micro haar pigmentatie?
Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandeltechniek die een oplossing biedt bij haaruitval. Door onderhuids hypoallergene pigmenten in te brengen, wordt het idee van natuurlijke haarstoppels gecreëerd. Een kaal hoofd krijgt hierdoor een verzorgde ‘shaven look’, terwijl een dunner wordende haardos optisch wordt verdikt. Op de website van de MHP kliniek kunt u ook uitgebreide informatie vinden over dit onderwerp.

2. Ben ik geschikt voor micro haar pigmentatie?
De techniek wordt zowel bij mannen als vrouwen met succes toegepast. In tegenstelling tot andere behandelingen bij haaruitval kan MHP ook plaatsvinden bij vergevorderde kaalheid, maar ook kalende plekken door Alopecia areata kunnen worden gecamoufleerd. Micro haar pigmentatie is geschikt voor een grote groep mensen die met ongewenste haaruitval te maken hebben.

3. Wanneer kan micro haar pigmentatie niet toegepast worden?
Ondanks de veiligheid kan micro haar pigmentatie niet altijd toegepast worden. Zo is het niet mogelijk om MHP aan te laten brengen op littekens die nog geen jaar oud zijn of op plaatsen waar u recentelijk bestraling of plastische chirurgie heeft ondergaan. MHP specialisten zullen een behandeling eveneens afraden bij een geïrriteerde en/of geïnfecteerde huid. Ook patiënten die lijden aan diabetes, chronische huidziektes, immuunstoornissen, allergische reacties op permanente make-up en hart- en vaatziekten. komen in de regel niet in
aanmerking voor MHP.

4. Hoe wordt micro haar pigmentatie toegepast?
Micro haar pigmentatie gebeurt met een speciaal ontwikkeld apparaat, waaraan een ultrafijne naald is bevestigd. Op de aangegeven hoofdzones worden kleine hoeveelheden gekleurd pigment geïnjecteerd. De stipjes lijken op lichaamseigen haarstoppeltjes.

5. Is micro haar pigmentatie pijnlijk?
Uiteraard is het aanprikken van de huid gevoelig. De behandeling wordt eerder als ongemakkelijk ervaren, pijn is zelden het geval. Als u een lage pijngrens heeft, wordt geadviseerd de hoofdhuid voor de behandeling in te smeren met een verdovende crème en pijnstillers te nemen. Op deze manier kunt u ontspannen in de behandelstoel plaatsnemen.

6. Wat kan ik verwachten na afloop van een micro haar pigmentatie behandeling?
De behandelde hoofdhuid kan na de MHP behandeling rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Dit zijn normale verschijnselen die in de volgende dagen vanzelf wegtrekken.

7. Hoe snel kan ik resultaat verwachten van micro haar pigmentatie?
Direct na afloop van de eerste behandelsessie zijn de resultaten zichtbaar. Dit resultaat verbetert zich in de dagen na de behandeling, terwijl de huid zich herstelt. Let wel op dat u voor een optimaal resultaat meerdere behandelsessies nodig heeft. De meeste mannen en vrouwen hebben met 3 behandelingen een uitstekend resultaat.

8. Hoeveel behandelsessies heb ik nodig?
Het verschilt per persoon hoe de resultaten na een behandelsessie zijn. In de dagen na de behandeling zullen de kleuren vaak eerst vervagen, voordat ze bijtrekken. Daarnaast gaat een klein percentage van het aangebrachte pigment op natuurlijke wijze verloren. Bij een tweede behandelsessie worden de resultaten verder verfijnd. Een derde behandelsessie dient vaak als een touch-up. Slechts in enkele gevallen zijn aanvullende MHP behandelsessies nodig. Tijdens een adviesgesprek bij een micro haar pigmentatie specialist kan bepaald worden hoeveel behandelsessies in uw situatie geadviseerd worden.

9. Kan ik het resultaat van MHP beïnvloeden?
Micro haar specialisten geven u adviezen voor na de behandeling. Volg de instructies op om het herstel te bevorderen. Het is belangrijk om uw hoofdhuid rust te gunnen en deze de eerste 48 tot 72 uur na de MHP behandeling zoveel mogelijk met rust te laten. Dat betekent niet wassen en zeker niet krabben en/of wrijven aan de huid. Bescherm uw huid tegen de zon en gebruik een verzorgende crème met SPF factor. Intensief sporten en veel zweten wordt de eerste week na de MHP behandeling afgeraden. Na 7 tot 10 dagen is uw huid hersteld en kunt u alle activiteiten weer uitoefenen.

10. Hoeveel kost een micro haar pigmentatie behandeling?
In Nederland zijn verschillende micro haar pigmentatie specialisten gevestigd. Tarieven worden afzonderlijk samengesteld en lopen behoorlijk uiteen. Bij het berekenen van de tarieven zijn diverse factoren, waaronder het aantal hoofdzones dat u laat behandelen, van invloed. Het laten behandelen van een enkele zone is goedkoper dan wanneer u een uitgebreide MHP behandeling ondergaat. Vergelijken van tarieven en klinieken kan een aardig voordeel opleveren.

11. Worden de MHP behandeling kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Micro haar pigmentatie wordt doorgaans om een cosmetische reden ondergaan. Verzekeraars vergoeden deze kosten niet. Is de haaruitval oorzaak van een ongeval of brandwonden, dan kan soms alsnog een vergoeding toegekend worden. Deze voorwaarden hiervoor vindt u terug in uw zorgverzekeringspolis.

12. Wordt mijn haar kortgeschoren voor de MHP behandeling?
Dit is niet noodzakelijk, maar mannen wordt gevraagd om het haar tot maximaal een lengte van 1 mm te scheren. Hierdoor is een MHP specialist in staat om de kleur van het pigment nog beter af te stemmen op uw natuurlijke haarstoppel kleur. Het scheren kunt u zelf doen of laten doen bij de kliniek. Vrouwen die een MHP behandeling ondergaan om een dunner wordende haardos optisch te verdichten, hoeven het haar niet te scheren.

13. Zijn resultaten van micro haar pigmentatie permanent?
De hypoallergene pigmenten die worden aangebracht zijn langdurig zichtbaar. Zelden zijn de resultaten blijvend van aard. Hoe lang de resultaten zichtbaar zijn, hangt onder meer af van het soort pigment dat wordt gebruikt. Lichte pigmenten vervagen sneller dan donkere kleuren. Geregeld worden nabehandelingen uitgevoerd om de resultaten te behouden. Op deze manier kan uw haarlijn aangepast worden aan uw leeftijd, zoals dat op natuurlijke wijze ook gebeurt. Bij het gebruik van semipermanente pigmenten is een nabehandeling eens in 2 tot 5 jaar mogelijk. Is er sprake van permanente pigmenten, dan zijn de resultaten in principe blijvend.

14. Welke pigment past bij mijn situatie?
Dit kan een micro haar pigmentatie specialist bekijken tijdens een adviesgesprek. U krijgt dan uitleg over de mogelijkheden, de behandeling en de resultaten die bereikt worden. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met eventuele huidaandoeningen. Bent u gevoelig voor bepaalde stoffen? Het is vaak mogelijk om een proefstukje te laten aanbrengen en zo een eventuele allergische reactie uit te sluiten.

15. Beschadigt micro haar pigmentatie mijn haarzakjes?
Nee. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag geïnjecteerd en heeft geen enkele invloed op de haarzakjes en/of onderliggende weefsels.

16. Vervagen de kleuren van het aangebrachte pigment snel?
Natuurlijke lichaamsfuncties breken het pigment af. Dit gebeurt echter niet van de ene op de andere dag, hier gaan maanden tot jaren overheen. Afhankelijk van uw levensstijl kan jaarlijks een zogenaamde touch-up aanbevolen worden om de natuurlijke resultaten bij te werken.

17. Wat is het verschil tussen micro haar pigmentatie en een tatoeage?
Micro haar pigmentatie is niet hetzelfde als een tatoeage en ook de resultaten zijn anders. In tegenstelling tot een tatoeage, verspreidt het aangebrachte pigment zich niet. De apparatuur die bij MHP vaak wordt gebruikt is verfijnder en de naalden zijn dunner en korter. Traditionele tatoeages worden aangebracht om op te vallen, terwijl MHP bedoeld is om een natuurlijk resultaat te bereiken.

18. Kan ik na een micro haar pigmentatie behandeling mijn hoofd douchen?
Nee, MHP specialisten adviseren om de eerste dagen na de behandeling uw hoofd niet te douchen. Ga de eerste maand na een behandelsessie ook niet naar een sauna en/of zwembad. Doe dit pas na overleg met de behandelend MHP specialist.

19. Kan ik bij een tattoo studio terecht voor micro haar pigmentatie?
Micro haar pigmentatie is een andere behandeltechniek dan tatoeëren. Heeft een tattoo shop aantoonbare ervaring met micro haar pigmentatie en voelt u zich op uw gemak, dan kunt u zelf de juiste keuze voor een behandelaar maken.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie’ een consult inplannen voor haarimplantaten of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu