fbpx

Micro hair pigmentation

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro hair pigmentation behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Er worden tegenwoordig verschillende termen gebruikt voor de micro hair pigmentation behandeling. Andere veel gebruikte termen zijn: micro haar pigmentatie, tricopigmentatie, haar tatoeage, stoppel tattoo en MHP behandeling. We kunnen ons voorstellen dat u door al deze verschillende termen soms niet meer precies weet wat er nu bedoeld wordt. Dit is voor de haartransplantatie behandeling simpeler. Hierbij wordt vaak gesproken van haartransplantatie of haarimplantatie. De micro hair pigmentation behandeling wordt tegenwoordig steeds vaker uitgevoerd. Er zijn dan ook steeds meer klinieken die deze behandeling uitvoeren. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit die deze zogenaamde MHP klinieken te bieden hebben.

Micro hair pigmentation?
Micro hair pigmentation?
Hoe werkt de micro hair pigmentation behandeling?

Tijdens een micro hair pigmentation behandeling wordt pigment in de hoofdhuid ingebracht met een hele dunne naald. Op deze manier worden haarstoppels nagebootst. Het is daarom belangrijk dat u het haar erg kort draagt. Men krijgt het mooiste resultaat als het eigen haar maximaal 1 millimeter is. Sommige mensen vinden het zelfs nog mooier, wanneer het haar meskaal wordt gedragen.
Er zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig om uiteindelijk een optimaal resultaat te krijgen. Het micro haar pigmentatie resultaat hangt onder andere af van de ervaring van de MHP specialist, de gebruikte apparatuur en pigmenten en de techniek die wordt toegepast. De micro hair pigmentation behandeling kan ook geschikt zijn om littekens te behandelen, die zijn ontstaan door bijvoorbeeld een FUT haartransplantatie.
Het pigment dat wordt gebruikt voor een micro hair pigmentation behandeling wordt afgestemd op uw hoofdhuid en haarkleur. Iedere MHP behandeling is daarom maatwerk.

Micro hair pigmentation ervaringen

Wanneer we online zoeken naar micro hair pigmentation ervaringen, komen we al snel uit op het haar forum Haarweb en de website van de Nederlandse Haarstichting. Opvallend is dat er zowel positieve als negatieve ervaringen gedeeld worden. Het is belangrijk om zowel de positieve als negatieve ervaringen te bestuderen. Door deze ervaringen goed te bestuderen, bent u namelijk beter in staat de kwaliteit te bepalen van de klinieken waar u een behandeling overweegt. De volgende ervaring werd gedeeld door Casper, om een idee te krijgen van een ervaring met micro haar pigmentatie:
‘Ik begon op erg jonge leeftijd kaal te worden. Rond mijn 20e ontstonden behoorlijke inhammen en op mijn 23e was mijn kruin ook al bijna helemaal kaal. Van jongs af aan heb ik altijd vrij dun haar gehad, dus de kans was al aanwezig dat ik kaal ging worden. Mijn vader, opa en oudere broer waren namelijk ook al op jonge leeftijd kaal. Na een consult bij een haartransplantatie kliniek bleek dat ik met behulp van een FUE haartransplantatie nooit de gewenste haar dichtheid kon krijgen. Mijn donorgebied bevatte namelijk maar weinig haren en ik was bovenop helemaal kaal. Nadat ik me heb verdiept in micro hair pigmentation ervaringen van diverse anderen, heb ik  gekozen voor deze behandeling tegen haaruitval. Hier heb ik geen spijt van, ik ben erg blij met het resultaat.’ Meer informatie over deze behandeling kunt u onder andere vinden op de website van de MHP kliniek.

Micro hair pigmentation of haartransplantatie?

Twijfelt u tussen een micro hair pigmentation of haartransplantatie behandeling? Acura Medisch Centrum is gespecialiseerd in de FUE haartransplantatie. Een MHP behandeling hoeft een haartransplantatie niet uit te sluiten en andersom ook niet. Het resultaat van beide behandelingen kunnen elkaar zelfs versterken. We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin we met u de mogelijkheden voor een haartransplantatie behandeling bespreken. Voor veel mensen gaat de voorkeur namelijk uit naar een haartransplantatie, omdat het haar dan achteraf nog kan groeien. Bij een micro hair pigmentation behandeling wordt haar nagebootst, waardoor u het haar uw hele leven kort zal moeten houden.

Micro hair pigmentation FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over micro hair pigmentation. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Micro hair pigmentation, hoe werkt het?
Micro hair pigmentation, MHP, is een non-invasieve behandeling om haaruitval te camoufleren. De micro haar pigmentatie techniek wordt uitgevoerd met behulp van een innovatief apparaat waar een ultrafijne, korte naald aan is bevestigd. Door het gekleurde pigment in de bovenste huidlaag in te brengen, worden natuurlijke haarstoppels nagebootst. Op deze manier kan een dunne haardos optisch verdicht worden en krijgt een kaal hoofd een verzorgd geschoren uiterlijk.

2. Is micro hair pigmentation ook geschikt voor vrouwen?
De behandeling kan zowel bij mannen als vrouwen worden toegepast. Een brede doelgroep komt in aanmerking voor een MHP behandeling. Uw geschiktheid kan door een ervaren MHP specialist worden bekeken tijdens een intakegesprek.

3. Kan micro hair pigmentation bij Alopecia areata uitgevoerd worden?
Ja, al zijn daar wel voorwaarden aan verbonden. Leg uw voornemen tot een micro haar pigmentatie behandeling altijd voor aan uw behandelend arts. Deze kan advies geven over eventuele resultaten die bereikt worden. De Alopecia areata zal onder controle moeten zijn, voordat een specialist een behandeling kan uitvoeren.

4. Wat is de minimum leeftijd voor micro hair pigmentation?
Cosmetische behandelingen kennen een minimum leeftijd van 18 jaar.

5. Is micro hair pigmentation hetzelfde als een tatoeage?
Zowel de apparatuur als de techniek kan u doen denken aan een tatoeage. Toch verschillen zowel de techniek, de naalden als de gebruikte pigmenten van elkaar. Bij micro hair pigmentation wordt gebruik gemaakt van hypoallergene pigmenten die met behulp van een ultrafijne, korte naald in uw bovenste huidlaag worden aangebracht. Tatoeage inkt wordt dieper onderhuids ingebracht met andere naalden en andere inkt.

6. Moet ik mijn volledige hoofd laten behandelen of kan ik ook alleen kalende plekken laten camoufleren?
Micro hair pigmentation kan zo eenvoudig of uitgebreid als dat uw eigen wensen zijn. MHP is een ideale behandeling om onder meer littekens te verbergen. Ook kale plekken worden gecamoufleerd, zonder dat u daarvoor een uitgebreide behandeling nodig heeft. Als u wilt weten hoeveel hoofdzones u in uw situatie kunt laten behandelen, dan kunt u een afspraak maken bij een MHP specialist voor een adviesgesprek.

7. Hoe zijn de resultaten van micro hair pigmentation?
Na afloop van de behandelsessie zijn de eerste resultaten direct zichtbaar. De kleur van het pigment is op dat moment vaak eerst nog wat vaag. Zowel de kleur als de intensiteit verbeteren in de dagen na de behandelsessie. Ook gaat een klein percentage van het ingebrachte pigment verloren. Verfijning van de resultaten volgt tijdens een tweede behandelsessie. De uiteindelijke resultaten blijven langdurig zichtbaar. De behandelend specialist kan aangeven wanneer een eventuele nabehandeling plaats kan vinden. Tussen de onderlinge behandelsessies zit minimaal een maand waarin de huid optimaal kan herstellen.

8. Ik heb dus meerdere behandelsessies nodig voor een goed resultaat?
De beste resultaten worden bereikt na twee behandelsessies. Een derde behandeling wordt uitgevoerd ter verfijning. Hoeveel behandelingen u nodig heeft, verschilt van persoon tot persoon. Tarieven bevatten over het algemeen 2 tot 3 behandelsessies.

9. Hoe pijnlijk is micro hair pigmentation?
De behandeling wordt meestal niet als pijnlijk omschreven en/of ervaren. Mannen en vrouwen die micro hair pigmentation ondergaan spreken eerder van een irritant gevoel. Om pijn te vermijden kunt u uw hoofdhuid insmeren met een verdovende crème. Na afloop van de behandeling kan hoofdpijn ontstaan. Deze pijn kan enkele uren aanhouden en is te bestrijden met een gewone pijnstiller.

10. Wat zijn de voordelen van micro hair pigmentation?
Micro hair pigmentation is een toegankelijke behandeling die een oplossing biedt bij ongewenste haaruitval. De behandeling kan zo klein of uitgebreid zijn als nodig en wordt zowel bij mannen als vrouwen toegepast. U hoeft niet lang op resultaten te wachten, deze zijn direct zichtbaar. Daarnaast is micro hair pigmentation een betaalbare cosmetische behandeling.

11. Wat zijn de nadelen van micro hair pigmentation?
Ondanks de brede toegankelijkheid komt niet iedereen in aanmerking voor een behandeling. De resultaten zijn langdurig, maar meestal niet permanent. Gemiddeld is eens in de 2 tot 5 jaar een nabehandeling nodig. Micro hair pigmentation is een langdurige behandeling. Behandelsessies van 6 tot 8 uur zijn eerder regel dan uitzondering. U moet ontspannen en met vertrouwen in een behandelstoel plaats kunnen nemen, dit werkt ook voor de MHP specialist het makkelijkst.

12. Worden de kosten van micro hair pigmentation vergoed?
Zorgverzekeraars vergoeden doorgaans geen MHP behandelingen die om cosmetische redenen worden uitgevoerd. Als u aan kunt tonen dat het haarverlies veroorzaakt is door een ongeval en/of brandwonden, dan kan een zorgverzekeraar soms een uitzondering maken. Neem voor de voorwaarden en nodige bewijsvorming contact op met uw zorgverzekeraar.

13. Kan micro hair pigmentation in termijnen betaald worden?
Uitgebreide micro hair pigmentation behandelingen hebben een zeker prijskaartje. Het kan voor komen dat u de kosten niet in een keer kunt missen. MHP specialisten bieden daarom vaak de mogelijkheid om de behandeling in termijnen te betalen. U kunt dan een kredietovereenkomst afsluiten met een samenwerkende kredietmaatschappij. De kliniek kan u hierbij van advies voorzien.

14. Wordt mijn haar voor de MHP behandeling kort geschoren?
Mannen die een micro hair pigmentation behandeling ondergaan kan gevraagd worden het haar voor de behandeling te millimeteren. Het is begrijpelijk dat u hier tegenop ziet en dit misschien liever niet zelf doet. Geef dit tijdens het intakegesprek aan, vaak kan het haar ook kort voor de behandeling in de kliniek geschoren worden. Vrouwen daarentegen hoeven het haar niet te millimeteren.

15. Kan een allergische reactie worden uitgesloten?
Ervaren micro hair pigmentation specialisten maken gebruik van hypoallergene semipermanente of permanente pigmenten. Als u gevoelig bent voor deze pigmenten, dan kunt u overwegen om een proefstukje te laten zetten. Op deze manier kan een allergische reactie worden uitgesloten.

16. Moeten de resultaten van micro hair pigmentation bijgewerkt worden?
Dit is afhankelijk van het soort pigment dat wordt gebruikt. De MHP specialist kan u hierover informeren. Het is echter niet ongebruikelijk om de resultaten bij te laten werken na verloop van 2 tot 5 jaar.

17. Beschadigd micro hair pigmentation mijn natuurlijke haargroei?
Nee. Tricopigmentatie is op geen enkele manier van invloed op de haarzakjes en uw natuurlijke haargroei. Het pigment wordt in de bovenste huidlaag ingebracht, terwijl de haarzakjes zich veel dieper in de huid bevinden.

18. Worden de kosten voor micro hair pigmentation vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Aangezien micro haar pigmentatie een cosmetische procedure is, worden de kosten zelden tot nooit vergoed door zorgverzekeraars. Het kan de moeite waard zijn om te informeren bij uw verzekeraar als u een aanvullend zorgpakket heeft met daarin vergoedingsmogelijkheden voor cosmetische ingrepen. Ook als MHP een medische noodzaak is, kan soms gedeeltelijke vergoeding toegezegd worden.

19. Zijn de resultaten van micro hair pigmentation permanent?
Veel hangt af van het soort pigment dat een MHP specialist gebruikt. Nederlandse specialisten werken veelal met semi permanent pigment. In combinatie met uw levensstijl kan het wenselijk zijn om de resultaten eens per jaar bij te laten werken. Op deze manier kan uw haarlijn aangepast worden aan uw natuurlijke uitstraling en kunt u eventueel ook de kleur van het pigment laten bijwerken.

20. Is micro hair pigmentation na een haartransplantatie mogelijk?
Bij een haartransplantatie kunnen slechts een beperkt aantal haarzakjes getransplanteerd worden. Met behulp van micro haar pigmentatie kan het resultaat verder verdicht worden. Micro haar pigmentatie verbetert soms de haartransplantatie resultaten.

21. Is MHP een veilige behandeling?
Ja. Micro haar pigmentatie is een relatief veilige cosmetische ingreep met een zeer kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Kies voor een ervaren specialist en een hygiënische ruimte waar de behandeling wordt toegepast.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro hair pigmentation’ een consult inplannen voor een haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu