fbpx

Micro haar pigmentatie kosten

Let op

Houd er rekening mee dat wij de hier beschreven behandeling momenteel helaas niet in onze kliniek aanbieden. U bent natuurlijk welkom om er hier meer over te weten te komen. Een overzicht van alle behandelingen die wij momenteel aanbieden vindt u hier: https://acuramedischcentrum.nl/behandelingen/

Wij voeren de micro haar pigmentatie behandeling niet uit, maar kunnen u hier wel het e.e.a. over vertellen. We voeren wel bijvoorbeeld de FUE haartransplantatie, baardtransplantatie en mesotherapie behandeling uit.
Dunner wordend haar, ongewenst haarverlies en kaalheid zijn tegenwoordig op diverse manieren te behandelen. U kunt kiezen voor een haartransplantatie, maar als u opziet tegen een chirurgische ingreep of niet langer in aanmerking komt voor een transplantatie, dan is tricopigmentatie een mogelijkheid. De micro haar pigmentatie kosten liggen lager dan de kosten van een haartransplantatie. De micro haar pigmentatie kosten verschillen per behandelaar en per kliniek.

Micro haar pigmentatie kosten?
Micro haar pigmentatie kosten?
Micro haar pigmentatie kosten zijn afhankelijk van de te behandelen hoofdzones

Een micro haar pigmentatie behandeling kan op een of meerdere hoofdzones worden toegepast. Dit is afhankelijk van de plaatsen waar het haarverlies optreedt. Net zoals bij andere behandelingen en haarimplantaties is het zo dat hoe groter het behandelgebied is, hoe hoger de micro haar pigmentatie kosten zijn. Zo zal een behandeling van de volledige hoofdhuid meer kosten dan wanneer u alleen de inhammen op wilt laten vullen. Uiteraard hanteren de diverse specialisten en klinieken ook uiteenlopende tarieven.

Kwaliteit en micro haar pigmentatie kosten

U kunt een tricopigmentatie behandeling beschouwen als een investering in uw eigen welbevinden. Het is belangrijk dat u uit deze investering een goed eindresultaat haalt en dat u tevreden bent met de manier waarop de behandeling wordt uitgevoerd. Het is belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. U kunt uw voordeel doen met de ervaring van de specialist die de MHP-behandeling uitvoert. De micro haar pigmentatie kosten kunt u ook op de aangeboden kwaliteit en ervaring beoordelen. Vergelijk zorgvuldig de klinieken en aanbieders met elkaar. Dit voorkomt mogelijk teleurstellende ervaringen en eventuele problemen.

Micro haar pigmentatie kosten op maat berekend

Micro haar pigmentatie is een gespecialiseerde behandeling die per persoon verschilt. Geen hoofd is hetzelfde. Een behandeling is maatwerk en om een juist inzicht in de micro haar pigmentatie kosten te krijgen, is het aan te raden om bij meerdere behandelaars een intakegesprek te maken. Het intakegesprek is het moment waarbij de specialist uw hoofdhuid bekijkt en uw wensen worden doorgenomen. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist u een voorstel doen met betrekking tot het aantal hoofdzones dat u idealiter laat behandelen. U ontvangt dan een gedetailleerd overzicht van de micro haar pigmentatie kosten, afgestemd op uw situatie. U kunt onder andere bij de MHP kliniek een aanvraag indienen voor de micro haar pigmentatie kosten.

Micro haar pigmentatie kosten voor een complete behandeling

Let bij het vergelijken van de prijsoverzichten die u ontvangt altijd op de kosten die bij de totaalprijs zijn inbegrepen. Acura Medisch Centrum hanteert een pakketprijs, waarbij meerdere behandelsessies in de kosten zijn inbegrepen. Dit is eveneens van toepassing voor de voor- en nazorg die de specialisten leveren. Heeft u meerdere prijsoverzichten opgevraagd om te vergelijken, let dan altijd op de volgende zaken:

 • Het aantal behandelsessies dat in rekening is gebracht.
 • Het aantal hoofdzones dat tijdens de tricopigmentatie wordt behandeld.
 • Hoe een en ander is geregeld met betrekking tot de voor- en nazorg.
 • Wanneer de eerste nabehandeling plaats kan vinden en hoe dit is geregeld in het prijsvoorstel.
Voorkom teleurstellingen

Hoe aantrekkelijk het soms ook kan lijken om te kiezen voor de goedkoopste micro haar pigmentatie behandeling, het is belangrijk om alles goed te lezen. Door te letten op de kosten die in rekening worden gebracht, voorkomt u mogelijk nare verrassingen achteraf. Een professionele kliniek zoals Acura Medisch Centrum doet u een prijsvoorstel waarbij de behandeling zelf als ook de voor- en nazorg zijn inbegrepen. Het kiezen voor een uurtarief is doorgaans duurder. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat een behandelsessie uit meerdere uren bestaat en een complete behandeling vaak uit een aantal sessies bestaat.

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

Twijfelt u tussen haarimplantaten en een micro haar pigmentatie behandeling? We nodigen u graag uit voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarbij de voor- en nadelen van beide behandelingen kunnen worden besproken. Bij Acura Medisch Centrum worden alleen haartransplantaties uitgevoerd, voor de micro haar pigmentatie behandeling kunnen we u eventueel doorverwijzen naar andere klinieken.

Micro haar pigmentatie kosten FAQ – Veelgestelde vragen

Er zijn bepaalde vragen die vaak terugkomen over kosten van de micro haar pigmentatie behandeling. De meest voorkomende vragen hebben we voor u in het onderstaande overzicht opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Is micro haar pigmentatie duur?
De kosten voor tricopigmentatie verschillen sterk en dit niet alleen per persoon, maar ook per behandelaar. In de meeste gevallen wordt de kostprijs van de behandeling berekend aan de hand van het aantal zogenaamde hoofdzones die behandeld worden.

2. Is een behandelsessie voldoende voor het gewenste resultaat?
Micro haar pigmentatie behandelingen bestaan uit meerdere behandelsessies. Hier is ook de kostprijs op gebaseerd. De meeste mensen hebben na twee sessies het gewenste resultaat bereikt. Een derde sessie kan dan als zogenaamde touch-up toegepast worden. Vaak kan een MHP specialist van tevoren aangeven hoeveel sessies u nodig heeft.

3. Waarom is micro haar pigmentatie goedkoper dan een FUE haartransplantatie?
MHP en een haartransplantatie zijn twee totaal verschillende ingrepen die op geen enkele wijze met elkaar vergeleken kunnen worden. Een haartransplantatie is chirurgisch en wordt niet zomaar bij iedereen toegepast. Micro haar pigmentatie kan bij een bredere doelgroep worden ingezet, is niet chirurgisch en biedt bovendien geen nieuwe natuurlijke haargroei zoals een haartransplantatie dat wel doet.

4. Is micro haar pigmentatie in het buitenland goedkoper?
Cosmetische behandelingen zijn in het buitenland soms goedkoper dan in eigen land. Vaak heeft dit prijsverschil te maken met de lagere kosten voor arbeidsloon en overheadkosten voor de behandelend kliniek. Goedkopere mogelijkheden betekenen niet automatisch dat u aan kwaliteit inboet, toch dient u zich te verdiepen in onder meer het soort pigment dat wordt gebruikt en de ervaring die een MHP specialist heeft.

5. Vergoedt mijn zorgverzekeraar de kosten voor micro haar pigmentatie?
MHP toegepast bij het camoufleren van een litteken of het verbergen van haaruitval als gevolg van ongevallen, brandwonden, ziektes en medische behandelingen komen in sommige gevallen voor een gedeeltelijke vergoeding in aanmerking. De voorwaarden die hiervoor gehanteerd worden zijn strikt. Zo dient u onder meer medische verklaringen te kunnen overleggen. Uw zorgverzekeraar kan hierover meer informatie geven.

6. Kan micro haar pigmentatie in termijnen worden betaald?
Cosmetische behandelingen, waaronder MHP, worden steeds vaker gefinancierd. Een aantal kredietmaatschappijen is inmiddels gespecialiseerd in het financieren van cosmetische en soms ook medische ingrepen. Afhankelijk van uw financiële situatie kunt u het afsluiten van een kredietovereenkomst overwegen en is betaling in termijnen mogelijk.

7. Is micro haar pigmentatie voor vrouwen duurder?
Nee, MHP klinieken maken geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Het verschil zit in het aantal hoofdzones dat wordt behandeld en het aantal behandelsessies dat is inbegrepen.

8. Zijn het intakegesprek en nazorg bij de prijs inbegrepen?
Ook bij micro haar pigmentatie zijn zowel een intakegesprek als nazorg van belang. De meeste MHP klinieken bieden een MHP prijs, waarbij beide onderdelen zijn inbegrepen. Vergelijkt u tarieven? Besteed hier dan extra aandacht aan, het voorkomt dat u achteraf met bijkomende kosten wordt geconfronteerd.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen voor behandeling om haaruitval tegen te gaan?

Wilt u naar aanleiding van de tekst over ‘micro haar pigmentatie kosten’ een consult inplannen voor een FUE haartransplantatie of andere behandeling tegen haaruitval? Bespreek met ons uw situatie en vertel over uw wensen en verwachtingen tijdens het consult. We bespreken met u graag de mogelijkheden. Vul hiervoor het contactformulier in, bel naar 0495 – 54 78 48 of mail voor een consult naar consult@acuramedischcentrum.nl.

 • Gratis eerste consult
 • Altijd in ervaren handen
 • Uw zorg is onze zorg
 • Professioneel en eerlijk advies
Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

Acura Medisch Centrum locatie Weert

Vraag?

  Voornaam, Naam*

  Mail*

  Telefoonnummer*

  Behandeling

  Bericht*

  Ik stem ermee in dat mijn gegevens worden verwerkt en opgeslagen voor contact. Ik zou kennis kunnen nemen van het privacybeleid.
  De toestemming is op elk moment herroepbaar met ingang voor de toekomst. Stuur me een kort mailtje naar mij. Lees het privacybeleid voor meer informatie.

  Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.

  Menu