fbpx

Bent u benieuwd naar microneedling ervaringen? Het staat buiten kijf dat microneedling een van de meest effectieve behandelmethoden is voor veel huidproblemen. Om uitstekende resultaten te bereiken zijn er factoren om rekening mee te houden. Microneedling ervaringen en aandachtspunten bij verschillende indicaties zijn interessant en nuttig als u meer wilt weten over de behandelmethode.

Microneedling met Dermapen 4

Microneedling is een procedure waarbij kleine gaatjes in de huid de huid beschadigen om het genezend vermogen van de huid te activeren. Acura Medisch Centrum werkt met de Dermapen 4 om de huid te behandelen. Aan de punt van de Dermapen bevinden zich ultrafijne naalden die in de huid doordringen. Deze opzettelijke beschadiging van de huid, stimuleert de collageen en elastine productie van de huid. Dit verstevigt, verzacht en herstructureert de opperhuid waardoor de huid in het behandelgebied er beter uitziet. Vergeleken met andere behandelmethoden heeft microneedling als voordeel dat de huid tijdens de behandeling niet dunner wordt.

Positieve en negatieve microneedling ervaringen

Als u online foto’s van microneedling behandelingen bekijkt, vallen de beelden van beschadigde behandelgebieden op. Laat u hierdoor niet afschrikken. Goed uitgevoerde behandelingen veroorzaken minimale bloedingen. Ook de pijn die met microneedling gepaard gaat, is minimaal tot mild en goed te verdragen. Gebruik van een verdovende crème vermindert het pijngevoel tot een minimum. De positieve ervaringen laten zien hoe behandelingen met goede resultaten verlopen. Een klein aantal mensen is minder positief over microneedling, een ontevreden gevoel vindt zijn oorzaak vaak in een verkeerde verwachting. Bij Acura Medisch Centrum gaat aan een cosmetische behandeling of ingreep altijd een informatief consult vooraf. Ervaring vindt u op diverse internetfora, we laten u hier de ervaring met uiteenlopende behandelgebieden nader bekijken:

Ervaring microneedling bij rimpels

Microneedling is een veel toegepaste techniek bij het behandelen van rimpels. Mensen ervaren de resultaten als positief en opvallend vaak beter dan verwacht. De Dermapen 4 behandelt rimpels en fijne lijntje op effectieve manier. Uit ervaringen blijkt dat het zinvol is om met een behandelkuur te beginnen en daarna met regelmatige opfrisbehandelingen de huid in goede conditie te houden.

Ervaring microneedling bij (acne)littekens

Ook bij de behandeling van (acne)littekens bereikt microneedling fraaie resultaten. Door het eventueel combineren van een peeling met microneedling zijn de resultaten nog beter. Maar pas op, want niet alle littekens zijn hetzelfde. Atrofische littekens hebben een andere, verzonken structuur waardoor een peeling niet de beste keuze is. Onze cosmetisch artsen en huidtherapeuten nemen de individuele behandelmogelijkheden met u door, waarbij we grondig kijken naar de littekens die u laat behandelen.

Ervaring microneedling bij grove poriën

Grote poriën zijn met make-up goed te verbergen, maar blijven een storende factor waar u zich voor kunt schamen. Poriën zijn kleine, natuurlijke openingen in de huid waar onder andere talg door naar buiten komt. Talg heeft een beschermde functie en houdt de huid gezond. Maar soms worden poriën groter en zijn ze opvallend aanwezig. Dit is gedeeltelijk genetisch bepaald en aan de andere kant hebben mensen met een vette huid doorgaans grotere poriën. Een vette huid heeft de neiging om overmatig veel talg te produceren dat de poriën af moeten voeren. Talg en dode huidcellen verstoppen de huid, waardoor de poriën groeien. Microneedling maakt kleine gaatjes in de huid en activeert het natuurlijke genezingsproces, waardoor de huid er gaver uitziet. Mensen ervaren de methode als positief en zien een verbetering van de poriën.

Ervaring microneedling bij pigmentvlekken

Pigmentvlekken op opvallende plaatsen, zoals in het gelaat, worden als storend ervaren. De vorming van pigmentvlekken is een gevolg van een verstoorde melanineproductie. Niet alle pigmentvlekken zijn hetzelfde en het is noodzakelijk om eerst met een arts te praten, voordat u microneedling laat toepassen. Oorzaken voor huidverkleuringen zijn:

• Moedervlekken.
• Pigmentvlekken.
• Sproeten.
• Ouderdomsvlekken.
• Vitiligo.

Behandeling is nagenoeg pijnloos. Afhankelijk van het type pigmentvlek en de mate van verkleuring zijn wellicht meer dan een sessie nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na microneedling is de huid in het behandelgebied egaler en zijn de pigmentvlekken nog nauwelijks zichtbaar.

Algemene aandachtspunten microneedling

Microneedling is een cosmetische behandelmethode voor het verbeteren van de huid. Bereidt uzelf voor op de behandeling en vraag advies aan onze vakbekwame artsen. Na een sessie is het nodig om uw huidverzorgingsroutine aan te passen en de behandelde huid goed tegen de zon te beschermen. Niet ieder huidprobleem is geschikt voor microneedling en er zijn contra-indicaties waarbij de behandeling wordt afgeraden:

• Actieve huidontstekingen in het behandelgebied.
• Huidbeschadigingen en/of zonnebrand.
• Huidkanker of een andere vorm van kanker.
• U ondergaat bestraling of chemotherapie
• Hepatitis.
• Herpes.
• Neiging tot overmatige littekenvorming.

Huidverzorging na microneedling behandeling

De aangeprikte huid heeft extra aandacht nodig. Hoe u de huid verzorgd neemt de arts met u door. Na het afronden van een sessie krijgt u advies over nazorg en verzorgingstips. Aangezien de huid er ‘beschadigd’ uitziet, is het belangrijk deze tegen schadelijke invloeden te beschermen. Gebruik producten die de arts adviseert en probeer de huid met rust te laten. Uw lichaam activeert het natuurlijke genezingsproces en u ziet hoe de probleemhuid veranderd. Behandel de huid voorzichtig zonder angst te hebben om de huid aan te raken. Vooral een goede bescherming tegen de zon is nodig om ernstige zonnebrand en huidbeschadiging te voorkomen.

Microneedling behandeladvies

Bent u na het lezen van microneedling ervaringen nieuwsgierig naar de inhoud van de behandeling? Kom gerust voor een vrijblijvend adviesgesprek naar onze kliniek. In de kliniek ziet u resultaten van eerdere behandelingen en krijgt u informatie over uw persoonlijke behandelmogelijkheden. Onze ervaren cosmetisch artsen onderzoeken de huid in het probleemgebied en stellen een behandeladvies samen. Misschien is microneedling niet de meest aangewezen techniek en krijgt u een alternatieve behandelmethode voorgesteld. Het consult is een belangrijke stap in het behandeltraject en weliswaar bedoelt als informatie, maar tegelijk om uw geschiktheid voor microneedling te beoordelen. De arts vraagt naar uw gezondheid en stelt vragen over uw medische geschiedenis. Sommige (chronische) aandoeningen of huidproblemen zijn contra-indicaties, waardoor microneedling niet mogelijk is. Andere methoden helpen u bij het bereiken van een egalere, gezondere huid. Wilt u een afspraak maken voor een consult? We zijn telefonisch bereikbaar op +31495547848.

Menu