fbpx

Bent u benieuwd naar microneedling kosten? Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij de huid wordt gestimuleerd met fijne naalden. Deze beschadigingen stimuleren het zelf genezend vermogen van de huid. Een behandeling zorgt voor fijnere poriën en een stralende teint. Aangezien het een diverse behandelmethode is, verschillen microneedling kosten voor een behandeling bij de huidtherapeut, de schoonheidskliniek of thuis.

Uiteenlopende microneedling kosten

Microneedling is een moderne anti-aging behandeling, waarbij fijne naalden de huid aanprikken. De huidcellen krijgen een stimulans zonder dat ze verloren gaan. Door de talrijke micro-gaatjes krijgt de huid een natuurlijke herstel stimulans. Uw lichaam verhoogt de aanmaak van collageen en elastine wat het uiterlijk van de huid verbeterd. Na een sessie wordt de huid met een antiseptische lotion gereinigd. De kleine steekwondjes genezen, binnen enkele dagen en zonder korstvorming, vanzelf. Eventuele zwellingen en blauwe plekjes verdwijnen na ongeveer vier dagen. Aangezien de omvang van de behandeling varieert lopen de kosten voor microneedling uiteen.

Behandelresultaten

Het resultaat van microneedling is een zichtbare huidverjonging. Door de aanmaak van collageen krijgt de huid ondersteunende sterkte en neemt het volume toe, waardoor de huid steviger wordt. Ook bij oppervlakkige rimpels en lijntjes, als bij ouderdomsvlekken en striae laat de behandeling uitstekende resultaten zien. Medische microneedling is ook succesvol bij het effectief behandelen van (acne)littekens. Via de lengte van de naalden is de penetratiediepte in de huid en de intensiteit van de procedure instelbaar. Voor huidverjonging is een diepte van 1 – 1,5 mm gebruikelijk, terwijl bij de behandeling van littekens een naaldlengte van maximaal 3 mm nodig is.

Cosmetische of medische needling?

Cosmetische microneedling is ook beschikbaar voor thuisgebruik. Met behulp van een dermaroller behandelt u zelf de huid en draagt u zelf zorg voor een veilige behandeling. De dermarollers die voor thuisgebruik te koop zijn, hebben minder lange naalden en deze dringen minder diep in de huid door. Voor een professionele medische microneedling behandeling is een huidtherapeut of cosmetisch arts de aangewezen behandelaar. Wilt u een aanzienlijk huid verfraaiend effect bereiken of wilt u littekens succesvol laten behandelen? Diepere huidbehandeling is de methode om de mooiste resultaten te bereiken. De kosten voor een thuisbehandeling zijn goedkoper dan microneedling in een kliniek. De resultaten variëren en de toepassingsmogelijkheden thuis zijn eerder beperkt.

Kosten van een microneedling behandeling

De kosten voor microneedling bij Acura Medisch Centrum beginnen momenteel bij € 100 per sessie. De kosten vloeien voort uit de behandelgebieden en het gewenste behandelresultaat. In principe neemt een behandeling drie tot zes sessies in beslag. Pakketprijzen zijn voordelig en op maat aangeboden. Kleinere behandeloppervlakken zijn goedkoper dan uitgebreide of meerdere behandelgebieden. Als microneedling wordt ingezet als acnebehandeling in het gezicht is beperkte kostvergoeding mogelijk. Zorgverzekeraars zien andere behandelgebieden als cosmetisch en vergoeden deze kosten niet.

Verloop microneedling stap voor stap

Een professionele microneedling behandeling bij Acura Medisch Centrum gaat door een consult vooraf. Iedere sessie begint met het reinigen en desinfecteren van de huid, waarna de behandelaar een verdovende crème aanbrengt. Met behulp van een Dermapen 4 behandelen we de huid. De Dermapen 4, bereikt een diepte van maximaal 3 mm. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kalmeert de huidtherapeut de huid door het aanbrengen van een voedend masker. Dit hydrateert de huid en voorkomt ernstige roodheid. Inclusief de tijd dat het masker inwerkt, en de daarop volgende huidverzorging, duurt een sessie tot 60 minuten.

Veilige cosmetische behandeling

Omdat microneedling een zachte, minimaal invasieve anti-aging behandelmethode is, zijn de risico’s beperkt. Na de behandeling kan een lichte roodheid of zwellingen optreden in het behandelgebied. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Het is nuttig om de huid na de behandeling te verzorgen met de producten die de huidtherapeut heeft voorgesteld. Ondanks de veilige methode, krijgen zwangere vrouwen het advies om de behandeling pas na een zwangerschap toe te laten passen. Uw lichaam is tijdens deze periode vatbaarder voor infecties. In zeldzame gevallen zijn bloedingen op de injectieplaatsen zichtbaar. Deze verdwijnen relatief snel. Afhankelijk van het behandelgebied gaan de meeste mensen meteen na de behandeling terug aan het werk.

Ervaringen en voordelen

Microneedling is veelzijdig. In veel gevallen gaat het om het verbeteren en gladstrijken van de huid. De methode helpt ook bij het verbeteren van de huid met littekens, striae en cellulitis. Resultaten spreken bij de meeste mensen tot tevredenheid. Het verbeterde uiterlijk van de huid geeft meer zelfvertrouwen. Uw huid ziet er strakker, frisser en jeugdiger uit. Afhankelijk van de problemen die u laat behandelen zijn meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te zien. We laten u tijdens het consult microneedling voor en na foto’s zien van eerdere behandelingen.

Gespecialiseerde microneedling behandeling

In tegenstelling tot de doe-het-zelf dermarollers, heeft microneedling bij een huidtherapeut eerder resultaat en zijn de effecten beter. Het verschil zit in de ervaring van de behandelaar en de gebruikte apparatuur. Onze professionals werken met een Dermapen 4 die dieper in de huid doordringt. De huidtherapeuten van Acura Medisch Centrum beschikken over de juiste opleiding en leven strenge kwaliteitsnormen na. Uw veiligheid en welzijn staan bij elke behandeling of ingreep voorop. We luisteren naar de verwachtingen die u heeft en begeleiden u stapsgewijs door het behandeltraject.

Persoonlijke prijsofferte

De prijzen van cosmetische behandelingen variëren. Afhankelijk van de gebruikte methode, de omgeving van de behandeling en de combinatie met andere technieken, stellen we een behandelplan voor u samen. Praat tijdens een vrijblijvend adviesgesprek met onze gespecialiseerde artsen en huidtherapeuten. Licht uw (huid)probleem toe en geef aan wat uw verwachtingen van een behandeling zijn. Andere factoren die invloed hebben op een behandeling zijn uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Helaas gebeurt het soms dat u contra-indicaties heeft, waardoor een gewenste behandeling niet de beste oplossing voor u is. We geven advies op maat, waarbij we een aanbeveling doen voor de behandelmethode die bij u past en waarmee u de best mogelijke resultaten kunt behalen. Bij de aanbeveling doen we, indien mogelijk, een prijsopgave waarin duidelijk staat vermeldt wat bij de kostprijs van de behandeling is inbegrepen. Een afspraak maken? Onze medewerkers zijn bereikbaar op +31495547848.

Menu