fbpx

Tips voor de juiste microneedling nazorg hebben een positief effect op het resultaat. Microneedling is een veelzijdige behandeling die de huid verjongt en een stralende teint geeft. Wilt u zelf microneedling toe laten passen, dan leest u hier welk effect de behandeling heeft en hoe microneedling nazorg bijdraagt aan de verbetering van de huid.

Uitleg microneedling nazorg

Microneedling is een behandeltechniek waarbij een Dermapen de huid perforeert met kleine naaldjes, wat kleine verwondingen veroorzaakt. Het doel is de huid te stimuleren zichzelf te regenereren en daardoor egaler, frisser en gezonder uit te laten zien. Na een behandeling is de huid ontvankelijk en is behandeling met actieve ingrediënten zoals hyaluronzuur, antioxidanten of vitamines een extra mogelijkheid om tekenen van onder andere rimpels en pigmentvlekken tegen te gaan. Microneedling is niet alleen succesvol als gezichtsbehandeling, maar ook in de hals, het decolleté en andere probleemgebieden is de methode toepasbaar.

Microneedling varianten

Cosmetische en medische microneedling varianten onderscheiden zich van elkaar. Het belangrijkste verschil is de diepte waarop de naaldjes de huid binnendringen:

• Cosmetische behandeling: de naalden dringen oppervlakkig de huid binnen met een maximum diepte van 0,3 mm. Deze variant is ook als thuisbehandeling beschikbaar.
• Medische microneedling: de naalden dringen tot een diepte van 3 mm in de huid en bereiken de diepere huid- en weefsellagen. De behandeling is bedoeld om de natuurlijke collageen en elastine productie te stimuleren en diepere huidproblemen te verbeteren. Deze methode is ook geschikt voor het behandelen van littekens en striae. Deze variant is uitsluitend voorbehouden aan artsen en medisch specialisten.

Effecten van microneedling

Microneedling heeft positieve effecten op de gezondheid en uitstraling van de huid, zoals:

• Productie van collageen en elastine.
• Verbetert de microcirculatie.
• Verzacht rimpels en maakt de huid voller.
• Vermindert de zichtbaarheid van (acne)littekens.
• Verfijnt poriën.
• Geschikt als behandeling bij striae en cellulitis.

Voorzichtige huidverzorging

Ondanks alle voordelen en positieve resultaten die microneedling heeft, is de huid na een behandeling geïrriteerd. Roodheid, zwellingen en een droge huid zijn niet ongebruikelijk na een sessie. Omdat de beste microneedling resultaten na meerdere sessies wordt bereikt, is het belangrijk om uw huid goed te beschermen en verzorgen. Na een sessie is de huid erg gevoelig en reageert mogelijk anders op de verzorgingsproducten die u gebruikt. Volg de adviezen van onze specialisten op en stel de huid zo min mogelijk onbeschermd bloot aan het zonlicht.

Tips voor microneedling na verzorging

Microneedling is een minimaal invasieve behandelmethode om de huid in het probleemgebied te verbeteren. We geven u graag de volgende tips om te laten zien waar u na een sessie op moet letten en hoe u huid gezond houdt.

Bescherming tegen uv-stralen

Zorg ervoor dat u na microneedling de huid niet onbeschermd blootstelt aan de zon. De huid is na een sessie extra gevoelig. Zonder voldoende bescherming is het risico op de ontwikkeling van pigmentvlekken aanwezig. Gebruik een crème met hoge SPF factor en zorg ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

Gebruik een hydraterende dagcrème

Een geschikte dagcrème mag na microneedling niet ontbreken. Onze huidtherapeuten geven advies over het gebruik van een crème die de natuurlijke beschermende functie van de huid herstelt.

Hyaluronzuur verricht wonderen

Een droge huid na microneedling is niet ongebruikelijk. Met een vocht inbrengende crème maakt u de huid voller en zorgt u voor hydratatie. Kies voor een crème op basis van hyaluronzuur, die uw huid aangenaam laat voelen en het droge gevoel enigszins wegneemt.

De ondersteunende werking van anti-aging producten

Om ervoor te zorgen dat het effect van microneedling zo lang als mogelijk aanhoudt, kunt u de huid ondersteunen met anti-verouderingscrèmes. Deze crèmes gebruikt u na het herstel van de huid. Actieve ingrediënten zoals ceramiden en cholesterol stimuleren de celvernieuwing en geven de huid een jeugdige glans. Het is een prima manier om de droge huid zacht te verzorgen en er gezond uit te laten zien.

Wees voorzichtig

Als aanvulling op tips over de huidverzorging na een microneedling behandeling, is het goed om ook te weten dat u overmatige lichamelijke activiteiten en zoutwaterbaden tussen de behandelsessies vermijdt. Geef de huid tijd om te herstellen. Alleen zo bereikt u de best mogelijke resultaten en wordt de huid niet overbelast, waardoor beschadigingen optreden.

Cosmetica en make-up na microneedling

Make-up moet u de eerste 24 u na een microneedling sessie vermijden. De producten en ingrediënten die in make-up zijn verwerkt, hebben het risico om de huid poriën te verstoppen en de kans op infecties te vergroten. Breng vervolgens zo klein mogelijke hoeveelheden cosmetica aan op de huid om een goede huidverjonging mogelijk te maken. Make-up hulpmiddelen zoals penselen die u gebruikt om make-up aan te brengen, kunnen huiduitslag veroorzaken, vooral als deze eerder zijn gebruikt. Vermijd foundations of poeders die synthetische geurstoffen bevatten, deze vergroten het risico op huidinfecties. Kort samengevat is het gebruik van cosmetica in de eerste week na de behandeling wel mogelijk, maar kies voor minimale hoeveelheden. Onze huidtherapeuten geven u advies op maat over de cosmetica producten die u na microneedling veilig gebruikt.

Aanhoudende of toenemende klachten

Microneedling is over het algemeen een veilige behandeltechniek met een kleine kans op bijwerkingen. Roodheid en huidschilfering zijn mogelijk. De huid is gevoelig en heeft extra aandacht nodig. Ontwikkeld u in de dagen na een sessie ongewone klachten, neemt de roodheid toe of ontstaat een ontstekingsreactie? Neem contact met ons en vraag advies. Het is beter om op tijd advies te vragen, dan een huidreactie onbehandeld te laten.

Advies microneedling

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en/of uw geschiktheid voor microneedling? Maak gerust een afspraak voor een consult bij onze kliniek in Weert. Ervaren cosmetisch artsen en vakbekwame huidtherapeuten werken samen bij het behandelen van de probleemhuid en streven naar een gezonde, frisse huid. De behandeling bestaat, voor het beste resultaat, uit meerdere sessies. Hoeveel sessies u nodig heeft, hangt af van de ernst en omvang van het probleem dat u laat behandelen. Ontdek wat microneedling voor u betekent en hoe u uw huid in topconditie houdt. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op. Onze medewerkers zijn bereikbaar op +31495547848.

Menu