fbpx

Microneedling thuis toepassen? Een egale en stralende teint met behulp van microneedling, bereikt u binnen het comfort van uw eigen vier muren. Microneedling werkt met kleine naaldjes die micro-gaatjes maken in de huid, waarna deze weer gaat stralen. De behandeling bevordert de doorbloeding en helpt bij veel huidproblemen zoals poriën, rimpel, acne, striae en pigmentvlekken. Microneedling thuis doet u met een dermaroller. Hoe en waar u op moet letten, leest u hier.

Werking microneedling

Microneedling is een behandeling waarbij de bovenste huidlaag wordt behandeld met een dermaroller of Dermapen die is voorzien van korte, fijne naalden. De naalden beschadigen de huid en activeren zo het natuurlijke genezingsproces. Dit zorgt voor een toename van de productie van de lichaamseigen stoffen collageen, elastine en hyaluronzuur die de geïrriteerde huid herstellen. Dankzij dit proces verdwijnt en vermindert een verscheidenheid aan huidproblemen al na slechts enkele behandelingen. Door microneedling is de huid ontvankelijker voor de werking van actieve ingrediënten zoals antioxidanten, mineralen en vitamines. Voor goede resultaten verzorgt u de huid met huidverzorgingsproducten die vrij zijn van siliconen en andere agressieve bestanddelen.

Microneedling thuis of bij een huidtherapeut?

Het verbeteren van de huid met microneedling laat u voor langdurige resultaten en een veilige behandeling door een ervaren huidtherapeut toepassen. Er zijn ook dermarollers voor thuisgebruik, maar u moet zich bewust zijn van de mogelijke risico’s en bijwerkingen. Voordat onze huidtherapeut met de behandeling begint, vindt eerst een consult plaats en wordt uw huid nader onderzocht. Ook krijgt u uitleg over de procedure en het aantal behandelingen dat naar verwachting nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. In onze kliniek gebruiken we de Dermapen 4 bij microneedling behandelingen. Een behandelsessie duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.

Kleine huidbeschadigingen

De Dermapen ‘rolt’ over de huid en maakt kleine beschadigingen. Na afloop van de sessie reinigt de huidtherapeut de behandelde huid en brengt een verzorgende crème aan. Meteen na de behandeling is de huid in het behandelgebied niet zo mooi om te zien, omdat de huid geïrriteerd en rood is. Dit effect neemt na enkele dagen af. Om het positieve resultaat echt te zien (en te voelen), zijn meerdere sessies nodig. Afhankelijk van de huidproblemen die u laat behandelen zijn gemiddeld drie tot zes behandelsessies nodig met een tussenpose van twee tot zes weken.

Kosten microneedling

Microneedling kosten variëren, afhankelijk van de omvang van het probleemgebied. Acura Medisch Centrum heeft prijzen vanaf € 100 per sessie en daarnaast hebben we pakketprijzen. Voor een prijsofferte op maat, maakt u een afspraak voor een consult. Onze huidtherapeut helpt u graag bij het verbeteren van uw huid.

Kopen van een geschikte dermaroller

Voordat u met een zelfbehandeling begint, kiest u eerst een geschikte dermaroller. Voor thuisgebruik en beginnende gebruikers is een naaldlengte van 0,3 mm tot 0,5 mm aanbevolen. De roller maakt gaatjes in de huid. Het kan geen kwaad om uzelf door een professional te laten adviseren. Aangezien de huid het grootste lichaamsorgaan is, bent u hier zuinig op en probeert u risico’s tot een minimum te beperken.

Aandachtspunten microneedling thuis behandeling

Met een goede dermaroller is het mogelijk om microneedling thuis te doen. Deze dermarollers hebben kortere naalden dan de Dermapen in onze kliniek. De actieve ingrediënten dringen bij een thuisbehandeling minder diep in de huid door. De procedure is vergelijkbaar met die bij Acura Medisch Centrum:

Grondige gezichtsreiniging

De eerste stap is het reinigen van de huid met een milde, pH-neutrale reiniger. Desinfecteer ook de dermaroller die u gebruikt. Pas op dat er tijdens de behandeling geen haar op uw gezicht en/of het behandelgebied valt.

Gelijkmatige druk uitoefenen

Breng nu het gewenste serum aan op de huid die u wilt behandelen. Rol vervolgens de dermaroller met gelijkmatige druk over de huid. Rol altijd horizontaal, verticaal en diagonaal en doe dit een paar keer.

Vocht inbrengende crème

Na het afronden van de behandeling met de dermaroller brengt u een verzachtende, vocht inbrengende crème aan op de huid. Spoel de gebruikte dermaroller af onder lauwwarm water, desinfecteer deze en laat vervolgens goed drogen.

Microneedling ’s avonds toepassen

Als u thuis een dermaroller gebruikt, doet u dit het beste ’s avonds. Zo heeft de huid ’s nachts tijd om te regenereren. Het voordeel van thuis microneedling is de prijs. De kosten voor een thuis set zijn betaalbaar en serums zijn praktisch overal verkrijgbaar. Deze serums en verzorgingsproducten zijn anders dan de professionele huidverzorgingsproducten die onze huidtherapeuten gebruiken. Daarnaast is het voor onervaren mensen geen eenvoudige behandeltechniek: om risico’s te beperken moet de dermaroller geschikt zijn en telkens goed gedesinfecteerd worden. Gebeurt dit niet of onvoldoende dan is er een aanzienlijke kans op pijnlijke huidinfecties. Pas microneedling niet toe als er sprake is van acute ontstekingen, open wonden, couperose of herpes.

Huidverzorging na gebruik dermaroller

Na de behandeling besteedt u bijzondere aandacht aan de huid. Het loont de moeite om na de behandeling een vitamine C of serum op basis van hyaluronzuur aan te brengen. De behandelde huid neemt actieve ingrediënten goed op en geeft een jeugdige glans. Kies voor het gebruik van een mild gezichtsverzorgingsproduct. Na de behandeling vermijdt u direct zonlicht en gebruikt u een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor. Gebruik de eerste twee dagen na de sessie geen make-up en/of poeder op de huid die u heeft behandeld.

Krijg een stralende huid met microneedling

Zelfbehandeling met een dermaroller vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Gebruik de dermaroller alleen als u voldoende geïnformeerd bent over microneedling en de benodigde producten bij elkaar heeft. Als u de behandeling, na een goede voorbereiding, zelfstandig toepast zijn goede resultaten mogelijk. Het kan geen kwaad om u eerst te laten informeren door een huidtherapeut of cosmetisch professional. Laat uw huid beoordelen en ontdek of microneedling geschikt is voor de conditie van uw huid. Ervaringen met microneedling thuis variëren. Helaas gebeurt het dat mensen zonder enige vorm van voorbereiding met een dermaroller aan de slag gaan. In plaats van de huid een verbeterde uitstraling te geven, gebeurt het tegenoverstelde en dat is iets wat u wilt voorkomen. Kom voor een gratis adviesgesprek naar onze kliniek in Weert. We adviseren u graag.

Menu